"Gerçekten" haber verir 03 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bir zamanlar başşehirdi

İZMİR'İN Ödemiş ilçesine bağlı Birgi beldesinin girişinden başlayıp eski Bozdağ yoluna kadar olan Şehit Gürol Madan Caddesi’nin restorasyon ve altyapı hizmetlerinin yenilenmesi için 1 milyon 800 bin YTL’lik ödeneğin blokajının yapıldığı bildirildi.

Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Birgi’nin 2009 yılına yepyeni bir çehreyle gireceğini belirterek, emlâk vergilerinden, tarihî eserlerin ve kültür varlıklarının onarımı için ayrılan yüzde 10’luk kesintilerden ayrılan 1 milyon 800 bin YTL’lik ödeneğin iki dilim halinde kullanılacağını söyledi.

Caddenin restorasyon ihalesinin Ağustos ayı sonunda ya da Eylül ayı başında yapılacağını ifade eden Şener, proje uyarınca 300 yıllık geçmişi olan tarihî Çakırağa Konağı’nın önünden geçen 1,5 kilometrelik caddenin kanalizasyon şebekesinin yenileneceğini, elektrik hatlarının yer altına alınacağını, asfalt zemininin taşla kaplanacağını, konutların caddeye bakan dış yüzeylerinin onarımdan geçirilip kapı ve pencerelerinin yenileneceğini anlattı.

Şener, Birgi Koruma İmar Planı revizyonu için ayrılan ödeneğin de geldiğini ifade ederek, Birgi’nin bütün imar planı gözden geçirileceğini bildirdi. Birgi deresinin doğusunda kalan futbol sahasından başlayıp Ulu Cami önüne kadar uzanan Umur Bey Caddesi’ndeki 9 tescilli binanın da onarım projesinin yapılacağını kaydeden Şener, ‘’Projelerin sonuçlanmasından sonra Birgi, yine eski tarihî yapısına kavuşacaktır. Beylikler döneminde Aydınoğlu Beyliği’ne başşehirlik yapmış olan tarihî beldemiz, Ege Bölgesi’nin sayılı turistik bölgelerinden biri olacaktır’’ dedi.

03.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Muhabbet köprüsü Musul

  2010’da Şile de var

  ABD çok çektirecek

  Bir zamanlar başşehirdi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır