"Gerçekten" haber verir 05 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bebek ölümleri araştırılacak

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleri haberlerinin ardından, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın talimatı ile konunun her boyutuyla araştırılması için bir inceleme heyeti oluşturulduğu belirtildi.

Bilim heyetinde, üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinden uzmanlar ile Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulundan bir müfettişin yer alacağı kaydedildi. Açıklamada, ‘’inceleme sonucunda varsa kusurlu olan ilgililer hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı, konunun bütün detaylarının da kamuoyuyla paylaşılacağı’’ bildirildi.

Öte yandan Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Operatör Dr. Leyla Mollamahmutoğlu, hastanelerinde son 15 gün içinde düşük doğum ağırlıklı (prematüre) 27 bebeğin yaşamını yitirdiğini, bunların hiçbirinin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmadığını bildirdi.

Hastanede düzenlediği basın toplantısında, son 15 günde meydana gelen bebek ölümlerine ilişkin bilgi veren Mollamahmutoğlu, hastanenin hiçbir bölümünde hastane enfeksiyonunun söz konusu olmadığını, hastane bünyesinde tüm kuralların titizlikle uygulandığını ifade etti. Bebek ölümlerinin son 3 günde arttığını, son olarak dün akşam bir bebeğin yaşamını yitirdiğini kaydeden Mollamahmutoğlu, ölümlerin hastane enfeksiyonundan kaynaklanmadığını bildirdi. Yenidoğan Klinik Şefi Prof. Dr. Uğur Dilmen de bebeklerden alınan kültür örneklerinden alınan sonuçların söz konusu ölümlere hastane enfeksiyonunun etken olmadığını gösterdiğini söyledi. Dilmen, bebek ölümlerinin enfeksiyon dışında doğumsal sakatlık, doğumsal kalp, fıtık, hipertansiyon ve doğum sırasında ölüm gibi farklı sebeplerden kaynaklandığını belirtti. Dilmen, ölümlerde hastanenin hiçbir ihmalinin söz konusu olmadığını, hastane içerisinde tüm birimlerde her türlü tedbirin alındığını ve sağlık çalışanlarının titizlikle görev yaptıklarını kaydetti. Hastanelerinin, yeni doğan yatak sayısı bakımından Türkiye’nin en büyük hastanesi olduğunu belirten Mollamahmutoğlu, referans hastanesi oldukları için ülkenin her yerinden gebe geldiğini ve gebelerin bir çoğunun da riskli gebeler olduğunu anlattı. Hastane bünyesinde dünya standartlarında uygun olarak her türlü tedbirin alındığını ifade eden Mollamahmutoğlu, tüm kuralların titizlikle uygulandığını söyledi.

Mollamahmutoğlu, son bir hafta içerisinde 27 bebeğin yaşamını yitirdiğini belirterek, ‘’Ancak bu bebeklerden hiç biri hastane enfeksiyon yüzünden ölmedi’’ dedi. Bebek ölümlerinin son 3 günde artış gösterdiğini ifade eden Mollamahmutoğlu, son olarak önceki akşam bir bebeğin hayatını yitirdiğini kaydetti. Başhekim Mollamahmutoğlu, hastanedeki bebeklerin başka hastanelere taşındığı iddialarının hatırlatılması üzerine, ‘’Hastanede taşınma yok. Bir süre prematüre yani 37 haftalık doğumların başka hastanelerde yapılmasını talep ettik. Bu talebimiz kabul edildi’’ diye konuştu.

İDDİALAR MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız ve İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Yıldız ve Arıtman, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından cevaplanması istemiyle TBMM Başkanlığına verdikleri soru önergesinde, meydana gelen bebek ölümlerini sordu. Hastanede son 15 günde çeşitli sebeplerden dolayı 27-47 arasında bebeğin hayatını kaybettiğinin basında yer aldığını belirten Sacid Yıldız, hastane yetkililerinin konuyla ilgili çelişkili açıklamada bulunduğunu bildirdi.

/ Ankara

05.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Biri bitmeden diğeri başlıyor

  BU ŞÛRÂDA İHRAÇ DA YOK, ŞERH DE

  AYM’nin kararı tatmin etmedi

  Van Mevlidi Doğu ile Batıyı kucaklaştırdı

  PKK’dan Perinçek’e mektup var

  Bebek ölümleri araştırılacak

  Mete, yoğun bakımda

  ENERJİ BAKANI GÜLER KOPENHAG’A GİDECEK

  CHP’den, AKP’ye tehdit

  Tamaylıgil: AKP, gizli gündemini terk etmeli

  Üniversitede olay çıkaran sanıklar hakim önünde

  Portekiz’den, AB desteği

  Teröre karşı silâhlı mücadele yetmez

  AB projesi, görmeyen gözlere 'ışık tutuyor'

  Kuraklık göç ettiriyor

  Sıcak hava, balıkçıları da etkiledi

  Aile kurumu, AIDS’ten koruyor

  KOÜ, Bulgaristan üniversiteleri ile eğitim işbirliği yapıyor

  Acıgöl, flamingolara ev sahipliği yapıyor

  İsrail ve İranlı turistlerin İzmir’e ilgisi arttı

  Motosiklet kazalarında tehlike büyük

  Kolaycılık barajlarımızı tehdit ediyor

  Habersiz su kesintilerine tepki

  İhtiyar delikanlının eşine vefası

  Yıldırım, aynı yere iki kez düştü!

  Saraybosna, Osmanlı’ya hasret

  Amerika’nın Müslüman kadın avukatları

  Türkiye, TV’de HD kalitesine geçiyor

  150 kiloluk kabak görenleri şaşırtıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır