"Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

YAŞ’a yargı yolu mu?

Bu yılki YAŞ toplantısında hiç ihraç kararı çıkmamasını değerlendiren Vatan gazetesi yazarı bu durumu iki sebebe bağladı.


18 bin öğretmen tayin ediliyor

Millî Eğitim Bakanlığının yapacağı öğretmen atamaları için başvurular dün başladı. Bakanlık, 15 bin 744’ü kadrolu, 2 bin 449’u sözleşmeli toplam 18 bi

Keneler için dernek kurulacak

Son yıllarda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı sebebiyle ölümlerin artması üzerine kene ile sürekli ve daha etkin mücadele için KEN-DER adında bir


  AB, reform gündemine dönülmesini bekliyor

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkanı Joost Lagendijk, Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kararına ilişkin, ‘’Şimdi AB, Türkiye’den reform gündemine dönmesini bekliyor’’ dedi.


  Hedefimiz ‘pozitif’ bir güç olmak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gül, Türkiye’nin, bölgede ve dünyada barış, huzur ve istikrarın tesisi için ‘’pozitif’’ bir güç olmayı hedeflediğini ifade ederek, bu yöndeki çabaların kararlılıkla sürdürüldüğünü dile getirdi.


  KAMU-SEN’DEN KEY ÖDEMELERİNE DÂVÂ

TÜRKİYE Kamu-Sen, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde üyelerinin hak kaybına uğradığını iddiasıyla yeniden hesaplama yapılması istemiyle Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nde dâvâ açtı.


  Yoksulların evleri onarılacak

DİYARBAKIR Valiliğince hazırlanan, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce onaylanan (SYDGM) ‘’Ev Onarım Projesi’’ kapsamında yoksul 518 vatandaşın evi onarılacak.


  Doğal gaz zammı, elektrik zammını tetikleyecek

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası, doğal gaza yapılan zamların 1 Ekim’de yapılacak elektrik zammını tetikleyeceği görüşünü ifade etti.


  Başbakan Erdoğan’dan promosyon genelgesi

KAMU maaşlarının ödenmesine aracılık eden bankalar tarafından sağlanan ek malî imkânların tasarrufunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulama birliğine devam edilecek ve dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba aktarılmak suretiyle ödenecek.


  Boğaz'a, arabalar için tüp tünel hazırlığı

İSTANBUL'UN iki yakasını denizin altından birleştirecek ve sadece lastik tekerlekli araçların geçebileceği yeni tüp tünelin yapım ihalesine en iyi teklifi Cengiz İnşaat-Makyol-Doğuş İnşaat ve Fransa’dan Vinci’den oluşan ortak girişim verdi.


  İddianame CD'sini Baykal'a gönderdiler

ÖĞRETMEN-SEN Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ayan ve beraberindekiler ‘’Ergenekon’’ iddianamesini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a gönderdiler.


  Prim borcu olan, sağlık hizmeti alamayacak

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘’Önümüzdeki süreçte Konya ve Türkiye’de vatandaşlar arasında ‘her işi yaparım’ değil ‘bu işi en iyi şekilde yaparım’ anlayışı hakim olacak’’ dedi.


  Roth: AKP’ye şans doğdu

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Bodrum Sağlık Vakfı’nda eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret etti.


  AB’ye, gıda ihracatında aflatoksin sorunu

Avrupa Birliği (AB), bu yılın 11 ve 20’inci haftaları arasında, Türkiye’den ithal edilen gıdalardan 34 örnek için, hızlı alarm sistemi (RASFF) kapsamında risk bildiriminde bulundu.


  Sanayi, rekabet gücünü kaybediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Enerji Meclisi Başkanı Mahmut Yılmaz, enerji fiyatlarındaki fahiş artış nedeniyle sanayinin rekabet gücünü giderek kaybettiğini belirterek, ‘’Bugün sanayi bölgelerinde tesislerin bir bir işçi azalttığını hatta kapandığını görüyoruz.


  Emniyet’te nöbet değişimi

9 İL emniyet müdürü başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken, yerlerine atama yapıldı.


  ABD, Deniz Kuvvetleri’ne iki fırkateyn verecek

ABD, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na iki adet daha Perry sınıfı fırkateyn teslim etmeye hazırlanıyor.


  İçişlerinde atamalar tamam

İÇİŞLERİ Bakanlığının atama kararnamesiyle, 193 kaymakam ve 70 vali yardımcısının yeri değiştirildi; 72 kaymakam vali yardımcılığına, 35 vali yardımcısı kaymakamlığa atandı.


  Kiracıların beklediği yasa Meclis’in gündeminde

TBMM Adalet Komisyonu, kiracı lehine düzenlemeler içeren Türk Borçlar Kanunu Tasarısına ilişkin çalışmalarına, gelecek yasama yılında devam edecek.


  ‘Gönül köprüsü’ doğu ile batıyı buluşturdu

Mİllî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell’in işbirliğiyle 3 Haziranda Diyarbakır’dan başlayan ‘’Gönül Köprüsü’’ projesi, 8 haftayı tamamlayarak 1 Ağustosta sona erdi.


  Öğrenciler toptan fiyatına giyinecek

Gelecek ay başlayacak yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi okul kıyafetleri de vitrinlerdeki yerini alıyor.


  OKS’de boş kontenjanlar belli oldu

Mİllî Eğitim Bakanlığı (MEB,) OKS 1. yerleştirme sonuçlarına göre yapılan kesin kayıtların ardından okulların boş kontenjanlarını internet sitesinden ilan etti.


  İlköğretim okulları kiraya verilecek

Gümüşhane genelinde çeşitli sebeplerle uzun süredir hizmet verilemeyen 216 ilköğretim okulu kiraya verilecek.


  Pamuk çocuklar okula kavuşuyor

Mİllî Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü iş birliğiyle Adana’da ‘’Pamuk Kadar Beyaz Gelecek İçin’’ sloganıyla yürütülen proje kapsamında bu yıl okulla buluşacak çocukların tesbitine başlandı.


  ‘Züğürt ağa’ köyünü satmak istiyor

Ankara’nın Polatlı ilçesinden geçen Porsuk Çayı’ndaki kuraklık dolayısıyla, Şener Şen’in ‘’Züğürt Ağa’’ filminden esinlenerek yaklaşık 2 ay önce köyü satılığa çıkarılan Sazılar Köyünün muhtarı, müşteri bulamamaktan yakınıyor.


  Çocuk hastanesinde uzman çocuk doktoru yok

Bİtlİs’İn Tatvan ilçesindeki Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi’nde uzman çocuk doktorunun olmadığı bildirildi.


  İzmir ’e 300 yeni otobüs

İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşım için 300 yeni otobüs aldı.


  Bitlis’teki göller de kurumaya başladı

SON dönemlerde baş gösteren kuraklık Bitlis’i de etkisi altına aldı.


  Yine mevsimlik işçi kazası: 16 yaralı

BATMAN'DAN Düzce’ye fındık toplamaya giden yolcu minibüsü, sürücüsünün uyuması sonucu yoldan çıktı.


  Tatvan’ın, 40 yıllık hasreti bitecek

BİTLİS'İN Tatvan ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, yapımı 5 yıldır sürdürülen ve yaklaşık 20 milyon YTL’ye mal olan Tatvan sahil yolunun tamamlandığını, yolun açılışının 8 Ağustosta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını söyledi.


  Diplomasız ustalara meslek lisesi diploması verilecek

BURSA Millî Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, ilköğretim ya da genel lise mezunu kalfa ve ustalara meslek lisesi diploması verileceğini açıkladı.


  Sevgi Mağazası, 43 bin yoksulun yüzünü güldürdü

GAZİANTEP'TE alan ve veren eller arasında köprü kuran Sevgi Mağazası, 4 yılda 43 bin 250 kişinin yardımına koştu.


  Kazıya geldiler aramıza katıldılar

Kazı ekiplerinde yer alan Alman, İngiliz, Amerikalı, İtalyan, Kanadalı, Belçikalı, İskoç, İsveçli ve Avusturyalı yabancı uzmanlar, hayranı oldukları tarihî bölgelerin yanı sıra insanı, tabiatı ve alışkanlıklarıyla Türkiye’yi tanıma imkânı buluyorlar.


  Acıgöl’de şifa bulun

Aksaray-Niğde sınırında bulunan, kalsiyum, sodyum ve bikarbonat açısından çok zengin olduğu için çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen Acıgöl (Narlıgöl), yerli ve yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.


  Dünyanın en küçük yılanı

Ortalama 10 santimetre uzunluğunda ve bir spagetti kadar hafif olan dünyanın en küçük yılanı bulundu.


  Çocuklarını havaalanında unuttular

Avrupa’ya tatile giden bir İsrailli çift, 3 yaşındaki kızlarını havalimanında unutup uçağa bindi.


  Mars’ta hayat ihtimali düştü

“Kızıl gezegen” olarak da bilinen Mars’ın toprağını Mayıs ayından beri inceleyen “Zümrüd-ü Anka” (Phoenix) adlı robotun, Mars toprağında hayatın oluşumunu oldukça güç hale getiren bir kimyasal madde bulduğu bildirildi.


  Sandalete dönüşen ayakkabı

BİR Alman ayakkabı üreticisi, sandalete dönüşebilen ayakkabı üretti.


  Havayı temizleyen beton

Hollanda’da Twente Teknik Üniversitesi tarafından yola döşendiğinde havayı egzoz gazlarından temizleyebilen özel bir beton üretildiği bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır