"Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İpek Yolu’nda film yarışı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamında bu yıl Türk filmleri için de bir yarışma düzenlenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin, Bursalı san'atseverlerin gösterdiği ilgiyle her geçen yıl daha da büyüdüğü belirtildi.

Daha önce kısa filmlerin yarıştığı festivalin bu yıl yerli sinemanın desteklenmesi amacıyla genişletildiği kaydedilerek, Türk filmlerinin yarışması için ‘’Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması’’nın düzenlendiği bildirildi.

Belirlenecek 10 Türk filminin ‘’Altın Karagöz Ödülü’’ için değerlendirileceği yarışmada filmler, ‘’en iyi film’’, ‘’en iyi yönetmen’’, ‘’en iyi senaryo’’, ‘’en iyi kadın oyuncu’’ ve ‘’en iyi erkek oyuncu’’ kategorilerinde ödüllendirilecek.

Yarışmada ‘’en iyi film’’ ödülüne değer görülen filme ‘’Altın Karagöz Ödülü’’ ile 50 bin YTL, seçilecek ‘’en iyi yönetmen’’’e ise ‘’Altın Karagöz Ödülü’’nün yanında 25 bin YTL para ödülü verilecek.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin, 10 Ekim’e dek festival merkezine başvurmaları gerekiyor. Yarışma yönetmeliği ve başvuru formları, festival merkezinden veya festivalin ‘’www.ipekyolufilmfest.com’’ adresli internet adresinden sağlanabilecek.

06.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  “Büyük” şehrin “küçük”leri

  İpek Yolu’nda film yarışı

  Tarih depolarda bekliyor

  W. Bush Kasım’da sinemalarda

  “En eski saray” müze oluyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır