"Gerçekten" haber verir 06 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

49 yıldır Macar takımı eleyemedi

FENERBAHÇE, MTK Budapeşte karşısında turu geçmesi durumunda Macar ekipler karşısındaki şanssızlığını da yenmiş olacak.

Bundan önce Avrupa kupalarında bugüne dek 5 kez Macar takımlarıyla eşleşen Fenerbahçe, bu eşleşmelerden sadece birinde turu geçmeyi başarırken, 4 eşleşmede elenen taraf oldu. MTK Budapeşte ile daha önceki iki eşleşmesinde de rakibine elenmekten kurtulamayan Fenerbahçe, 2. ön eleme turunun ilk maçında İstanbul'da 2-0 yendiği rakibi karşısında bu kez daha şanslı. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Macar takımlarıyla bugüne kadar 12 kez karşılaşırken, bunların 4'ünü kazandı, 3'ünde berabere kaldı, 5'inde ise yenildi. Sarı-lacivertliler, bu maçlarda toplam 13 gol atıp, 17 gol yedi.

AVRUPA'DAKİ İLK RAKİBİ MACARDI

Avrupa kupalarındaki ilk maçını Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1959 yılında Macaristan'ın Csepel takımı karşısında yapan Fenerbahçe, İstanbul'da 1-1 berabere kaldığı rakibini deplasmanda Lefter, Şeref ve Avni'nin golleriyle 3-1 yenerek turu geçti. Bu, sarı-lacivertlilerin Macar takımları karşısında elde ettiği ilk ve tek turu oldu. Fenerbahçe, MTK Budapeşte ile ilk olarak 1963'de Kupa Galipleri Kupası 3. turunda gerçekleşen eşleşmede deplasmanda Macar takımı 2-0 kazanmış, İstanbul'da ise sarı-lacivertliler 3-1 galip gelmişti. O zamanki statüye göre 3. maç tarafsız saha olan Roma'da oynanmış ve karşılaşmayı 1-0 kazanan MTK Budapeşte, turu geçmişti. İkinci eşleşme ise UEFA Kupası'nda 1999 yılında gerçekleşti. Bu kez deplasmandaki karşılaşma golsüz berabere sonuçlanmış, ancak İstanbul'da Fenerbahçe 2-0 yenilerek, kupanın dışında kalmıştı.

06.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Avantaj bu defa F.Bahçe'de

  49 yıldır Macar takımı eleyemedi

  G.Saray'ın gol ilâcı Lincoln

  F.Bahçe, Villarreal'den Josuco'yu istiyor iddiası

  Burnu kırılan Oğuz Savaş bugün ameliyat olacak

  31 Ağustos'ta Boğaziçi Köprüsünde yarış var

  Dopingli çıkan 2 Rus atlet Pekin'de koşamayacak

  İskoçyalı hakemler yüzde 3 zammı beğenmedi

  Tenisin bir numaraları Pekin'de ter dökecek

  Beşiktaş'ın Avusturya kampı sona erdi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır