"Gerçekten" haber verir 07 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Van Mevlidi gönülleri buluşturdu

Hasret bitti! Nur talebeleri Van’daki Bediüzzaman Mevlidi’nde buluştu!

Evet, yirmi sekiz senelik hasret bitti. Yeni Asya misyonu bütün camiasıyla bir ilke daha imza attı. Kendisine lâyık olan, üstadına sadakatini teyid eden, cesaret ve müspet hareketin gereğini yaptı ve binler Nur talebesini bu zamanın en büyük hizmetlerinden olan “manevî cihad” yolunda bir gönül seferberliğini hep birlikte bütün camiasıyla yeniden harekete geçirdi.

Van Mevlidinin tekrarı fikri Nisan ayında Van’da yapılan Bediüzzaman’ı Anma Toplantısı’nda gündeme geldi. Başta Yeni Asya Yönetim Kurulu başkanımız ve gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Kutlular Ağabey olmak üzere bütün Yönetim Kurulu üyelerimiz buna sahip çıktı ve arkasında oldu. Elhamdülillâh netice de çok güzel oldu inşallah.

Son bir aydır mevlid organizasyon çalışmaları çerçevesinde Van’ın bütün iş yerlerine Üstad Bediüzzaman’ın portresinin basılı olduğu posterler asıldı. Çok sayıda el ilânları dağıtıldı. Davetiyelerle resmî zevat davet edildi. Nur camiasının bütün fertleri telefonla, ziyaretlerle davet edilidi. Elektronik posta yoluyla bütün vatandaşlara ilânatlar yapıldı. Ve gazetemiz Yeni Asya vasıtasıyla bütün vatan sathına büyük çapta ilânat ve davetiyeler gerçekleştirildi. Bütün bunların sonucunda netice de alındı elhamdülillâh.

Van’da büyük bir kaynaşma ve hareketlilik oldu. Nur talebeleri Yeni Asya Van Temsilciliğinin teşebbüsleriyle ve başta fedakâr insan, üstadın talebelerinden, Van’ın eşrafından Selahaddin Akyıl Ağabeyin gayret ve teşebbüsleriyle, Yeni Asya Yönetim Kurulumuzun değerli başkanı Mehmet Kutlular olmak üzere tüm Yönetim Kurulu üyelerinin de tam desteği ve gayretleriyle bütün Nur talebelerini serhat şehri Van’ın Yukarı Nurşin Camisinde buluşturdu.

Üstad Bediüzzaman Said Nursî’nin Birinci Said dönemine ait hayatında çok önemli ve anlamlı bir yeri olan Yukarı Nurşin Camii tarihi günlerinden birini yaşadı. Belki de bu camideki son mevlid olarak hatıralarda kalacak. Çünkü, şu anda mevcut caminin hemen arkasında inşası devam eden büyük bir külliye projesi var. İnşallah ileriki yıllarda daha rahat ve geniş organizasyonlar orada yapılacak inşaallah.

Bu mevlid-i şerif, doğunun fedakâr ve cefakâr insanları başta olmak üzere bütün ehl-i imanı İslâm kardeşliğinde buluşturdu. Aziz milletimizin ve bu yöre halkının aradığı kardeşlik, dostluk, sevgi ve muhabbeti yeniden canlandırmaya vesile oldu.

Doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi, genci ihtiyarı, kadını–erkeği, resmisi, sivili, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabı, Van Yukarı Nurşin camisinde hep bir araya geldiler, kucaklaştılar, yirmi sekiz senenin hasretini giderdiler.

Bu hoş ve çok mânâlı organizasyon ve Mevlidin gerçekleşmesinde emeği geçen, başta Üstadımızın hayır duâsını almış ve sağlığında onun hizmetine dahil olmuş ve bu mevlidin yapılması için her türlü riski ve maddî mükellefiyeti göze alarak bu konudaki en büyük sorumluluğu ve mükellefiyeti “şahs-ı manevi” adına alıp Allah’ın inayetiyle neticeye ulaştıran Van eşrafından Se-lâhaddin Akyıl Ağabey olmak üzere, Van Yeni Asya Temsilcimiz, muhterem kardeşimiz Şahabeddin Öztürk’ü ve bu organizasyon ve hizmete emeği geçen adını sayamadığım Van’ın bütün fedakâr Nur talebelerinin hepsini ve bu konuyu ciddi mânâda gündemine alarak yaptığı üç toplantıda da her türlü desteği veren Yeni Asya Yönetim Kurulu üyelerini de bütün kalbimle tebrik ediyorum. Allah hepsinden ebeden razı olsun diyorum.

İkinci olarak, olumsuz mevsim şartlarına, organizasyonun özel sebeblerden dolayı kısa bir zamanda yapılması ve tarihinin de elde olmayan sebeblerden dolayı biraz erken olmasına rağmen Anadolu’nun her köşesinden uçakla, otobüsle, minübüs ve özel arabasıyla gelerek iştirak eden sadık ve fedakâr Nur talebesi abi, kardeş, abla ve bacıları da bu zahmetlerinden ve katılımlarından dolayı tebrik ediyorum.

Üçüncü olarak, bu organizasyonun yapılmasında büyük katkıları olan Resmî zevata, Van diyanet camiasının değerli hoca ve mevlithanlarından Abdurrahman Hoca, Ülver Hoca, Hüsnü Mercanoğlu hocalarımıza ve özellikle de il müftüsü değerli dostumuz ve hemşehrimiz Osman Artan hocamıza bütün camiamız adına teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum.

Dördüncü olarak, tecrübesi ve cesaretiyle öne çıkan ve bu konuda fikir ve tecrübesi başta olmak üzere her türlü desteğini esirgemeyen ve bizzat Van’a gelip mevlide iştirak eden çok faydalı sohbetler yapan gazetemizin imtiyaz sahibi muhterem Mehmet Kutlular Ağabeye.

İlerlemiş yaşlarına rağmen başta İstanbul’dan mevlide katılan, seksen beş yaşındaki, Üstadımızın bizzat hizmetlerinde bulunmuş ve ömrünü bu dâvâya adamış ve bütün aile efradıyla hâlâ Nur hizmetlerine aralıksız devam eden emekli Pilot Astsubay Ali Demirel Ağabeye.

Üstad ve dâvâ aşkıyla yanan Antalya’dan birlikte seyahat ettiğimiz yine üstadımızın duâsını almış ve nur hizmetlerine ömrünü ve maddiyatını adamış olan, adeta gençlere taş çıkartan heyecanı, aşkı ve şevkiyle örnek olan seksen üç yaşındaki değerli Recep Unaz ağabeye. Ve yol arkadaşlığımı yapan değerli dostlarıma.

Üstadımızın hizmetkârlarından çok değerli ve muhterem Mehmet Fırıncı ağabeye.

Değerli hafız İhsan Atasoy Hocaya.

Gazetemezin “fıkıh köşesi” yazarı ve mevlidde yaptığı çok anlamlı ve kapsamlı duâyla gönülleri coşturan değerli dostum Süleyman Kösmene’ye.

Mevlid esnasında Risale-i Nurdan ders yapan ve bölgeyi iyi tanıyan, bölgenin insanı olan değerli dostum hac ve umre organizatörü emekli müftü Mehmet Arslan hocaya.

Yeni Asya Yönetim Kurulu üyesi Ali Vapurlu, Ali Kanıbir Ağabeye.

Özellikle Üstadın hayatıyla ilgili çok geniş ve değerli çalışmalar yapan Necmeddin Şahiner ağabeye.

Ve ismini sayamadığım mevlide iştirak eden üç bini aşkın “nurun hadimlerine” ve bütün ehl-i imana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Tebrik ediyorum.

Bu Van Mevlidi münasebetiyle serhat şehrimiz yaptığım seyahatin üçüncüsüydü. Antalya ve çevresindeki değerli ağabey ve kardeşlerle uçakla yaptığımız kısa bir seyahatin ardından Van’daki kadim gönül dostlarıyla buluştuk.

Van kalesinde, dibindeki Horhor medresesinde, Tahir Paşa Konağının yıkık harabeleri arasında, garip ve mahzun Çoravanis Köyü ve camiinde, Erek Dağının zirvelerine yakın “Çilehane” civarında üstadın sohbetlerini manen dinledik. O günlere hayalen gitmeye çalıştık.

Seyda’nın etrafında nur halkasının birinci dairesindeki Molla Resullerin, Molla Hamitlerin tatlı ve ruha hayat veren hatıralarını hafızalarımızda canlandırmaya çalıştık.

Çaycı Emin’in Kastamonu’da başlayıp Van’da son nefesine kadar devam eden, Seydasına ve dâvâsına olan o sadakat ve istikamet çizgisini ve şehid olarak gittiği âlem-i hakikate uzanan bu dünyadaki son menzili olan kabrine Fatihalar gönderdik.

Gaddar Rus fırkalarına karşı verilen amansız mücadeleyi, insaf tanımayan o günün Ermeni çetelerine karşı verilen manevî cihadda şehit olan Ubeyd’i andık ve aziz ruhuna manevî hediyeler gönderdik.

Çoravanis köyündeki mütevazı caminin misafirhanesinde haşrin sabahını bekleyen Seyda’nın fedakâr ve sadık talebelerinden Ali Çavuş’un, Molla Yasin’in, Molla Rauf’un mezarına uğrayıp Fatihalar hediye ettik.

Yıllardan beri görmediğimiz değerli ağabey ve dostlarımızla kaynaşıp, kucaklaşıp hasret giderdik, hatıralarımızı tazeledik.

Meşveret-i şer’iyenin meyvelerini, başkasına itimat etmeyenin nefsiyle teşebbüs etmesinin neticelerini görmeye çalıştık.

Başlarımızı kaldırarak, Horhor medresesinin başında, Van Kalesinin zirvelerinde aziz ve muazzez üstadımıza bir defa daha “Sadakte” deyip, böyle demenin bize borç olduğunun sorumluluğunu bir defa daha bütün kalbimiz ve benliğimizle yaşamaya çalıştık. Tehditlerle dâvâdan vaz geçmeyeceği dersimizi tazeledik.

Bunun yeni bir “başlangıç” olduğunu, her şeye rağmen organizasyonun iyi olduğunu, elde olmayan bazı sebeblerden dolayı meydana gelen küçük noksanlık ve hataların da zaman içerisinde mutlaka giderilerek daha iyi bir hâle geleceğine olan kuvvetli ümidimizi muhafaza ederek, inşaallah bundan sonra her sene bu güzel geleneğin daha mükemmel bir şekilde devam edeceğine inanarak Allah’a şükrediyoruz.

Bu bir başlangıçtır. Bundan sonra Van başta olmak üzere o yöredeki bütün önemli şehirlerimizde ve Türkiye’de, Avrupada, dünyada sempozyumlar devam edecek. Bediüzzaman enstitüleri, üniversiteler açılacak yeni mevlidler yapılacak, hizmet kervanı devam edecek inşaallah. Ekim’de Ankara’da Kocatepe Mevlidinde, yeni sene de tekrar Van Mevlidinde hep birlikte buluşmak dilek ve temennisiyle.

Nejat EREN / Van

07.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İHRAÇ ÇIKMAMASI CHP'Yİ ÇOK ÜZDÜ

  Üniversitelerde devir teslim

  İTÜ ve Gazi’de tepki istifaları

  Özyürek: Sebep Ergenekon mu?

  Ege’nin ilk kadın rektörü oldu

  Soylu: CHP muhalefet görevini yerine getiremiyor

  Siyasî krizlerin izleri daha yavaş siliniyor

  Uyuşmazlık Mahkemelerine yeni düzenleme yapıldı

  İnsan Hakları Komisyonu ihtisas komisyonu olacak

  Memura ‘’eşit işe, eşit ücret’’ uygulaması getiriliyor

  "PKK için Kuzey Irak'ta yolun sonu göründü"

  ''Hükümet okulları satıp, alış veriş merkezi yapacak''

  MİT ve polisten ortak uyuşturucu operasyonu

  Kaza tesbit tutanağına alıştık

  İstanbul Boğazı’na 9’uncu tüp tünel batırıldı

  Kütahya termal kaynak zengini

  Halı yıkamalar artınca su kesintisi başladı

  İstanbul otellerinde 2009 rezervasyonları başladı

  Turizmcilerden yangınzedelere yardım kampanyası

  Kadirli’de orman yangını

  Hastanede personel yetersiz

  Nüfusun 3 katı Avrupa’da yaşıyor

  Doktorun kanında KKKA’ya rastlandı

  Sigara yasağını işletmeler deliyor

  2 yeni fakülte ve 1 MYO kurulacak

  Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenin!

  Hem bilim, hem eğlence

  Van Mevlidi gönülleri buluşturdu

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır