"Gerçekten" haber verir 12 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rus saldırısı son aşamasında

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Rus ordusunun askerî operasyonunun Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya sınırlarının ötesine geçmeyeceğini söyledi.

Nogovitsin, Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Tiflis’in Rusya’nın bütün ülkeyi ele geçirmeyi amaçladığı açıklamasını kabul etmeyerek, “Biz sınırı (Güney Osetya ile Gürcistan arasındaki fiilî sınır) geçmiyoruz. Bizim temel ilkemiz bu. Rus barış gücü askerlerine Gürcistan topraklarını işgal etmesi yönünde bir talimat verilmedi” dedi.

Tiflis’in Rusya’nın dün gece 50 savaş uçağıyla Gürcistan topraklarını bombaladığı iddiasıyla ilgili soru üzerine Nogovitsin, “50 mi? Söyledikleri bu mu? Gece nasıl saymışlar bu uçakları? Biz bunu yapmayız. Bizim gece uçan 50 uçağımız yok. Bu konuda yorum bile yapmak istemiyorum. Gece 50 uçakla ne yapmış olabiliriz? Söylemek istediğim; bunu kesinlikle doğrulamadığım” dedi.

Rus general, “Gürcistan’ın Tshinvali’ye düzenlediği saldırıda 18 Rus barış gücü askerinin öldüğünü, 52’sinin de yaralandığını” söyledi.

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilân eden Güney Osetya’daki askerî operasyonun “sonuçlanmaya yakın” olduğunu söyledi.

Rus İnterfaks ajansı, Medvedev’in yaptığı açıklamada, “Gürcü yetkilileri Güney Osetya’da barış yapmaya zorlamak için düzenlenen operasyonun önemli bölümü tamamlandı” ifadelerini kullandığını duyurdu.

Rus savaş uçakları Gürcü topraklarına bu sabah yeni saldırı düzenleyerek Tiflis’i Güney Osetya çevresinde ateşkese uymamakla suçlarken, Gürcistan güçlerinin de Güney Osetya’nın başşehri Tshinvali’yi vurduğu haber verildi.

Ruslar Abhazya’daki Gürcü askerlerinden silâh bırakmasını istedi.

Bu arada, Rus askerlerinin Abhazya yakınında konuşlanan Gürcü askerlerini silâhlarını bırakmaya çağırdıkları ve askerlerin silâh bırakmamaları halinde saldırı uyarısında bulundukları bildirildi.

Rus İnterfaks ajansı, Rusya’nın Abhazya yakınındaki Gürcü güçlerine silâhlarını bırakmaları yönünde bir ültimatom verdiğini, Gürcü tarafının ise bunu reddettiğini duyurdu.

/ Moskova

12.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Gürcistan şartları kabul etti

  Saldırganlık cevapsız kalmasın

  NATO: Ölçüsüz güç kullanıldı

  Kosova’dan Osmanlı’ya vefa

  Arılardan sonra sinekler de mi kayboluyor?

  Saakaşvili: Rusya kavgayı seçti

  Rus saldırısı son aşamasında

  Gürcistan’dan İsrail’e teşekkür

  İsrail de bizim dostumuz

  2 Rus uçağı daha düşürüldü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır