"Gerçekten" haber verir 16 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ORTAK MESAJ: İstikrar için bir aradayız

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye ile İran arasındaki sınır, birçok ülkenin tarihinden çok daha eskidir. 1500’lü yıllara kadar uzanır. Bizim ilişkilerimiz bölgenin istikrarı, huzuru ve dünyadaki barışa katkı yapma doğrultusundadır. Ve tabiî ki ekonomik ilişkilerimiz, halklarımızın çıkarınadır” dedi.


BÖLGEMİZ İÇİN FAYDALI OLUR

Çalışma ziyareti için İstanbul'a gelen İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olmas

Güngören’de Ergenekon bağlantısı

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılık, Güngören'de bir süre önce meydana gelen ve 17 kişi ile bir doğmamış bebeğin ölümüyle sonuçlanan terörist sa


  Birinciler yine açıkta

ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan 1 milyon 179 bin 944 adaydan 265 bin 230’u bir lisans programına yerleşmeye hak kazandı. Lise birincilerinden ÖSS ve sınavsız geçiş için başvuran toplam 4 bin 260 adaydan 3 bin 541’i yerleşirken 719’u açıkta kaldı.


  Berat Kandili kardeşlik getirsin

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bu mübarek gecede, her türlü ayrılık ve ayrımcılığı, bencillik ve düşmanlığı geride bırakarak dünyaya hikmet gözüyle bakmaya çalışalım” dedi.


  Beykoz’da Ergenekon cephaneliği

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara’da düzenlenen bir operasyonlarda, aralarında emekli bir albayın da bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı.


  ÇÖMEZ İLE ERSÖZ HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI

“Ergenekon’’ soruşturması kapsamında, emekli tuğgeneral Levent Ersöz ile eski milletvekili Turan Çömez hakkında yakalama kararı çıkartıldı.


  NATO toplantısı tamamlandı

NATO Avrupa Ülkeleri Hava Kuvvetleri Komutanları Toplantısı sona erdi. Macaristan’ın Göd-Felsö şehrindeki Polus Palace Oteli’nde önceki gün başlayan toplantıda Türkiye’yi Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu temsil etti.


  Yüksekova’da patlama

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen patlamada, 1 kişi yaralandı.


  Büyükanıt, Sezer’e veda etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılacak olması sebebiyle 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’e veda ziyaretinde bulundu.


  CHP'den belgeli muhalefet

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri’deki bir arsayla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkındaki iddialarını sürdürerek, gazetecilere arsayla ilgili gayrimenkul satış vaadi anlaşması ile noter huzurunda düzenlenmiş 3 adet senedin fotokopisini dağıttı.


  Dışişlerinden Rum kesimi nezdinde iade girişimi sürüyor

TERÖR örgütü DHKP/C’nin elebaşılarından Aslan Tayfun Özkök’ün gözaltına alındığı Rum kesiminden Türkiye’ye iadesi için gerekli girişimlerin yapılmakta olduğu bildirildi.


  Memurun gözü ‘ek ödeme’de

MEMURLARA bu aydan itibaren verilecek ‘’ek ödeme’’ ile ilgili kararnamenin önümüzdeki günlerde yayımlanması planlanıyor.


  KESK: Kurulan masa demokratik değil

KESK Genel Başkanı Sami Evren, ‘’toplu görüşme masasının demokratik olmadığını, sendikaları dışladığını, tek taraflı olduğunu’’ savundu.


  Geçim kaynakları kurutulmuş domates

MANİSA'NIN Saruhanlı ilçesine bağlı Halitpaşa Belde Belediye Başkanı Recep Şahin, beldede son yıllarda domates ekiminin artışına paralel olarak kurutulmuş domates işinin yaygınlaştığını, burada kurutulan domateslerin yurt dışına ihraç edildiğini söyledi.


  Çocuklar, paralarını Sevgi Market’e bağışladı

YARDIMA muhtaç insanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Bursa merkez Yıldırım Belediyesi tarafından kurulan Sevgi Market’e (Bedava Market), yaz okuluna katılan çocuklar bağış yaptı.


  Yumurtaya 2009’da AB standardı geliyor

YUMURTA sektörüne getirilen AB standartları gereği, 1 Ocak 2009 tarihi itibarıyla yumurtaların üzerinde üretici bilgilerine de yer verilecek.


  Adana’da 12 bin öğrenciye ücretsiz önlük

SABANCI Holding’e bağlı Adana’da kurulu BOSSA AŞ tarafından geçen yıl başlatılan ‘’Mavi Kelebek Okul Önlüğü Kampanyası’’ projesi kapsamında, yeni öğretim yılında da Adana ve ilçelerinde okula başlayan 11 bin 840 öğrenciye ücretsiz önlük dağıtılacağı bildirildi.


  Kıbrıslı kız öğrenciler Bursa’da Kur’ân öğrendi

TÜRKİYE Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen eğitim projeleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Bursa’ya gelen ve 45 günlük eğitime tabi tutulan kız öğrenciler, düzenlenen veda programıyla uğurlandı.


  ‘Organik gıdalar’ aldatıcı mı?

TÜBİTAK’In internet sitesinde yayımlanan bir araştırmaya göre, ‘’En iyisi organik’’ iddiasını ispatlayan bir veri bulunmuyor.


  Alplerdeki buzların erimesine paravanlı çözüm

Alman araştırmacıların, İsviçre Alplerindeki bir buzulun erimesini, büyük paravan yardımıyla önlemeye çalışacakları bildirildi.


  Bu da evliliğin faturası

Niğde’de evliliğe hazırlanan 2 genç, fatura şeklinde hazırladıkları dâvetiye ile konuklarını düğünlerine çağırdı.


  Amerika’da beyazlar azınlık olacak

ABD’de resmî tahminlere göre, beyaz Amerikalılar 2042 yılına kadar artık nüfusun çoğunluğunu oluşturmayacak.


  Bozuk paralarla araba aldı

ABD’nİn Ohio eyaletinde, kâğıt para kullanmayan James Jones (70), satın aldığı 2008 model Chevrolet Silverado aracının parasını bozukluklarla ödedi.


  Red Bull kalp krizi riskini arttırıyor

Avustralyalı araştırmacılar, enerji içeceği Red Bull’un genç insanlarda bile kalp krizi riskini arttırdığını belirledi. Üniversite öğrencileri ve adrenalin sporları tutkunları arasında popüler olan kafein muhtevalı içeceğin kanı yapışkan hâle getirdiği ve bunun kriz gibi kalp ve kan damarlarında soruna sebep olduğu belirtildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır