"Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Kitabevlerinde kitapcard dönemi

Bu uygulamaya ilk başlayan kitabevlerinden Maltepe Kitabevi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alemdaroğlu, uygulamanın okur-kitabevi ilişkisinde oynadığı rol hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Kitapcard’ı çıkarma aşamasında hedefimiz okuyucu sayısını arttırmak ve kitabevi-müşteri ilişkisini daha aktif bir hale getirmekti. Kitapcard sayesinde kitapseverler kitabevimizin müdavimi oldular. Bu kart sayesinde okurlarımıza farklı zamanlardaki kampanyalarla alış veriş kolaylığı sağladık. Zaten farklı dönemlerde müşterilerimizden gelen olumlu tepkiler projenin ne kadar faydalı olduğunu göstermiş bulunuyor. “Ayrıca ülkemizdeki kitap okuma oranının düşüklüğüne değinen Alemdaroğlu bu uygulama sayesinde okur oranının artışına katkıda bulunduklarını belirtti.

‘Kitapcard’, ‘Öğrencicard’, ’Öğretmencard’ gibi isimlerle müşterilere dağıtılan kartlarla okur-kitabevi ilişkisi daha sağlıklı bir zeminde yürütülüyor. İstanbul’da bir çok kitabevinin de yer verdiği uygulamayla öğrenci, öğretmen ve diğer müşterilere özel indirim avantajları sağlamakta. Ayrıca kitabevleri kitapcard sahibi müşterilerine özel düzenlediği kampanyalarla okurların kitaba olan ilgisini canlı tutuyor.

Kitabevi çalışanı Yavuz Yılmaz, okurlara dağıtılan bu kartlar sayesinde müşterilerin kitabevleriyle sürekli bir bağ kurduklarını ve bu sayede iki tarafın da bu durumdan kazanım sağladığını belirtti. Ayrıca konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: ”Bu uygulama sayesinde müşterilerimiz kitap alma alışkanlığı kazanıyor. Düzenli kitap alan bir okur kitlesi oluşuyor. Bu, hem iki taraf için hem de ülkemiz için bir kazanımdır.”

Faruk Saim AKHAN

20.08.2008


 

EHL-İ BEYT’E AİT MÂNEVî EŞYALAR SERGİLENECEK

‘’Osmanlı Devleti’nde Ehl-i Beyt Sevgisi’’ konulu sergi, Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Bölümü’nde açılacak.

SERGİDE, Hz. Hüseyin’in Cübbesi, Hz. Fatma’nın Seccadesi gibi müzede korunan, ancak teşhir edilmeyen eserler yer alacak.

Türk Kadınları Kültür Derneğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Topkapı Sarayı Müzesi ve Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesinin ortaklaşa düzenledikleri ‘’Osmanlı Devleti’nde Ehl-i Beyt Sevgisi’’, 27 Ağustos Çarşamba günü açılacak. Sergi 24 Kasım 2008 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide yer alacak eserlerin önemli bir bölümü, Hz. Hüseyin’in Cübbesi, Hz. Fatma’nın Seccadesi gibi müzede korunan, ancak teşhir edilmeyen eserlerden oluşuyor.

Türk-İslâm dünyasında maddî ve mânevî açıdan paha biçilemeyecek kadar değerli kabul edilen emanetlerin günümüz kültür dünyasıyla paylaşılacağı sergiyle, Peygamber ehline duyulan sevgi ve bu sevgiyle yaşayanların buluşması amaçlanıyor.

Serginin küratörlüğü Topkapı Sarayı Müzesi Kutsal Emanetler Daire Şefi Sevgi Ağaca tarafından yapıldı.

Yavuz Sultan Selim’in Mısır’ı fethi ile 1517’de Hilâfet, Abbasilerden Osmanlı padişahlarına geçti. Son Abbasi Halifesi III. Mütevekkil’de bulunan Hz. Muhammed’in Hırkası (Hırka-i Saadet) Yavuz Sultan Selim’e verildi.

Halifelik makamının Osmanlı Devleti’ne intikaliyle Osmanlı Padişahları Hz. Muhammed’in (asm) aziz hatıralarıyla birlikte, Ehl-i Beyt’e ait olan veya Ehl-i Beyt’e atfedilen eşyaları yüzyıllar boyunca büyük bir özenle saklayarak günümüze ulaşmasını sağladı.

Topkapı Sarayı Has Oda’da bulunan mukaddes emanetler 16. yüzyıldan 19. yüzyıl sonlarına kadar Osmanlı Padişahlarına çeşitli tarihlerde gönderilen dinî eserlerden oluşuyor. Has Oda’da gümüş taht ve altın sandık içinde Hırka-i Saadet, Sancak-ı Şerif mahfazalarıyla sergileniyor. Destimal Odası’nda ‘’Hz. İbrahim’in Tenceresi, Hz. Yusuf’un Sarığı, Hz. Musa’nın Asası, Hz. Davud’un Kılıcı, Hz. Yahya’ya ait rölikler ile Hz. Muhammed’in (asm) taş üzerinde bulunan ayak izi’’, Şadırvanlı Sofa’da, ‘’Kâbe anahtarları, Kâbe olukları, Hacerü’l-Esved Mahfazası, Tövbe Kapısı ve Sahabe kılıçları’’, Arzhane’de ‘’Hz. Peygamber’in (asm) dişinden bir parça (Dendan-ı Saadet), Sakal-ı Şerifleri, Mühr-i Saadet, Name-i Saadet’i, kılıçları ve yayı Osmanlı kuyumcuları tarafından yapılan özel mahfazalarında’’ sergileniyor.

20.08.2008


 

Şairler sevenleriyle buluştu

ESKİHİSAR Kalesi’nde gerçekleştirilen faaliyette konuşan Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, bu yıl 10. kez yapılan ‘’şiir akşamlarını’’, değerli Şair Erdem Bayazıt anısına düzenlemiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

‘’Etkinlikle değerli şairleri halkımızla buluşturuyoruz. Şairlerimizin şiirlerini kendi seslerinden dinlemek heyecan ve zevk verici bir durum’’ diyen Pehlivan, bu faaliyetleri devam ettirmeyi düşündüklerini söyledi. Şairler adına konuşan Recep Garip de ‘’Böyle bir etkinliğin Erdem Bayazıt adına düzenlenmiş olması hem biz hem de şiir severler için çok anlamlı. Rahmetli Bayazıt ile uzun yıllar arkadaşlığımız oldu. Şairlik bir edebiyat işçiliği ve Erdem Bayazıt Ağabeyimiz hayatına çok edebiyat işçiliği sığdırdı’’ diye konuştu. Ahmet Savaş’ın sunduğu faaliyete katılan Nurettin Durman, Metin Önal Mengüşoğlu, Mehmet Atilla Maraş, Mehmet Şamil Baş, Serkan Türk, Mehmet Butakın, Mehmet Şah Erincik, Erdal Sarıçam, Erol Erdoğan, Cumali Ünaldı Hasannebioğlu, Şeref Akbaba, Mustafa Özçelik, Ahmet Savaş Özpınar, Hacer Alioğlu Yakuti ve Ahmet Veske hem Erdem Bayazıt’ın, hem de kendi şiirlerini seslendirdi.

20.08.2008


 

Süleymaniye Külliyesi restore ediliyor

SURİYE’NİN başşehri Şam’da bulunan ve Mimar Sinan eseri olan Süleymaniye Külliyesi’nin restorasyonu sürüyor.

Yaklaşık 2 yıldır devam eden birinci aşama tamamlanarak, restorasyon projesinin ikinci aşamasına geçildi. 6 kişilik restorasyon ekibinden alınan bilgiye göre, bu aşamada fiilî restorasyon öncesi bütün hazırlıklar tamamlanacak. İlk aşamada külliyenin çeşitli noktalarına Bilgi İzleme Sisteminin yerleştirildiğini anlatan uzmanlar, özellikle kubbe ve duvarlarda oluşan hasarın tesbit edildiğini belirttiler. Uzmanlar, ikinci aşamada Bilgi İzleme Sisteminin izlenmeye devam edileceğini, fiilî restorasyon öncesi teknik hazırlıkların tamamlanacağını kaydetti. Üçüncü aşamada ise 20 uzmandan oluşacak restorasyon ekibi fiilî restorasyona başlayacak.

20.08.2008


 

BİR DERGİ: Temrin

GENÇ yeteneklere fırsat vermesiyle adından söz ettiren Temrin Dergisi Ağustos sayısıyla yine dolu dolu bir muhtevayla yayında.

Temrin’in Ağustos sayısında şair Erdem Bayazıt’ın hem vefat haberi, hem de şairle ilgili bir hatıra yer alıyor. Üniversite yıllarında Erdem Bayazıt’ı tanımış olan Bilal Kemikli, şairle ilgili hatıralarını anlatıyor. Ustalarla gençlerin bir arada yazdığı bir dergi olması yönüyle farklılık gösteren Temrin, mizanpajı ve estetiği ile de dikkat çekiyor. Temrin, Ağustos sayısında, Ekim ayında yazarlık atölyelerinin tekrar başlayacağını duyuruyor. Birçok yeteneği ortaya çıkaran bu kurslar, ilgilenenler için önem taşıyor.

20.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır