"Gerçekten" haber verir 20 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Su kaynaklarımız kuraklığın pençesinde

Küresel ısınma ve bilinçsiz tarımsal sulamanın etkisiyle yurt genelindeki birçok su kaynağı kururken, bazı nehir ve barajlardaki su seviyesi endişe verici oranlarda düştü. Karadeniz dışındaki bölgelerin tamamında nehir ve baraj göllerindeki su miktarları çok azaldı. Konya gibi önemli tarım bölgelerinde göl ve sulak alanların önemli bir bölümü kaybedildi.


400 SAYFALIK PROGRAM

Müzakerelere başlama tarihinin belli olduğu 17 Aralık 2004'ten bu yana AB reformları için kayda değer bir adım atmayan hükümet, nihayet konuyu gündemi

Kafkasya’daki kriz Stalin’in eseri

Kafkasya’da tarih boyunca yaşanan çatışmalar, sürgün ve asimile çalışmaları sebebiyle gözyaşları hiç dinmedi. Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd


  Erbakan’a Gül affı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kapatılan Refah Partisinin eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan hakkında hükmedilen ve infazına başlanan ev hapsi cezasını ‘’sürekli hastalık’’ sebebiyle kaldırdığını açıkladı.


  Pakistan rahat bir nefes aldı

Pakistan’da yapılan bir kamuoyu yoklaması, halkın büyük çoğunluğunun Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in istifasından memnun olduğunu ortaya koydu.


  ABD ile yeni kriz

Türkiye, iki Amerikan hastane gemisinin Gürcistan'a gitmek için Karadeniz’e girmesine izin vermedi.


  Hicaz demiryolları 100 yaşında

HİCAZ demiryollarının 100. kuruluş yıl dönümü faaliyetlerle kutlanıyor. Bir haftalık kutlama programının açılışı Şam’daki Hicaz Demiryolları istasyon binasında yapıldı.


  Medyaya “din danışmanı” teklifi

DİYANET İşleri Başkanlığı vaizi Doç. Dr. Halil Altuntaş medyada hizmet verenlerin genellikle din konusunda yeterli bilgileri olmadığını belirterek, bu sorunun geçici bir din danışmanı istihdam edilerek aşılabileceğini kaydetti.


  AB üyeliğine Finlandiya desteği

AVRUPA Birliği üyesi ülkelerden Finlandiya Başbakan Matti Vanhanen, Türkiye’nin AB üyeliğini aktif bir şekilde desteklediklerini belirtti.


  Akdeniz ve Ege ünlülerin ilgi odağı oldu

AKDENİZ ve Ege bölgeleri bu yıl birçok ünlünün ilgi odağı oldu.


  CHP'ye göre, bu Meclis Anayasa değişikliği yapamazmış

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, bu dönem parlamentosunun anayasa değişikliği yapamayacağını iddia etti.


  Öğretmen atamaları yarın

MİLLî Eğitim Bakanlığı (MEB), yarın kadrolu ve sözleşmeli toplam 18 bin 193 öğretmen atayacak.


  İstanbul'da bir haftada, 23 bin 316 sürücüye ceza yazıldı

İSTANBUL'DA, bir haftalık trafik kontrollerinde, kurallara uymayan 23 bin 316 sürücüye ceza yazıldı.


  Halen 12 Eylül Anayasası ile yönetiliyoruz

DİKİLİ Belediye Başkanı Osman Özgüven, ‘’Halen 26 yıl önce askeri diktatörlük koşullarında halkımıza dayatılan 12 Eylül Anayasası ile yönetiliyoruz.


  Güçlükonak’ta patlama: 1 korucu yaralı

ŞIRNAK'IN Güçlükonak ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının daha önceden yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 gönüllü köy korucusu yaralandı.


  Arızalanan yangın helikopteri tarlaya indi

ORMAN Genel Müdürlüğü’nün Ukrayna’dan kiraladığı ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan helikopter, Bilecik’te yangına müdahaleden dönüş sırasında motor arızası nedeniyle Gürsu ilçesine bağlı Kumlukalan köyünde bir tarlaya zorunlu iniş yaptı.


  Hakkâri'de hafif şiddetli deprem

HAKKÂRİ'DE 4.1 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem meydana geldi.


  Şüpheli çanta fünye ile patlatıldı

FATİH'TE, yol ortasındaki bariyerlerin arasına bırakılan ve uzman ekiplerce fünye ile patlatılan şüpheli çanta boş çıktı.


  İran'da bir PKK'lı idama mahkûm edildi

İRAN, terör örgütü PKK’ya üye bir teröristi idama mahkûm etti. İran Yargı Erki sözcüsü Ali Rıza Cemşidi, Ferzad Kemangir adlı teröristin idam cezasına çarptırıldığını bildirdi.


  Keneden bir kişi daha öldü

TOKAT'TAN Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle Sivas’a sevk edilen kişi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


  Atık yağlar ve piller toplanıyor

ATIK maddelerin doğaya zarar vermesini önlerken aynı zamanda ekonomiye de katma değer getiren ‘Geri Gönüşüm Projesi’ni büyük bir kararlılıkla yürüten Sarıyer Belediyesi 2 ayda 2 ton kullanılmış bitkisel yağ toplanmasını sağladı.


  Denizi kirleten gemiye 31 bin 241 YTL ceza

ANTALYA Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan Deniz Birimi denizi kirleten gemilere göz açtırmıyor. Denize atık su boşalttığı tesbit edilen İtalyan bandıralı Santa Maria isimli kuru yük gemisine 31 bin 241 YTL ceza uygulandı.


  Tarihî kale definecilerden korunacak

DİYARBAKIR’IN Çınar ilçesinde Romalılar dönemine ait ‘’Zerzevan Kalesi’’ ve şehir kalıntısı olduğu öngörülen kalıntılar, define avcıları tarafından daha fazla tahrip edilmemesi için koruma altına alındı.


  Çobanlıktan gelip tıp fakültesine girdi

HAKKÂRİ'NİN Yüksekova ilçesinde tek koluyla çobanlık yapan İrfan Töreci, azmi sayesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girmeyi başardı.


  Bebek ölümlerine soruşturma

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bebek ölümleriyle ilgili soruşturma başlattı.


  Türkiye, Arap turistlerin gözdesi

TARİHİ, denizi ve tabiî güzellikleriyle ilgi çeken Türkiye’ye gelen Arap turist sayısında, geçen yıla göre yüzde 50’nin üzerinde artış olduğu bildirildi.


  İnsanlık sırrı arıyor

İNSANOĞLU’NUN AKLINI KURCALAYAN EN ÖNEMLİ SORU OLAN ‘EVRENİN YARATILIŞ SIRRI’ İÇİN AVRUPA’DA ARAŞTIRMACILAR YOĞUN OLARAK ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR.


  Microsoft’un başı Tayvan’da derde girdi

DÜNYANIN en büyük yazılım şirketi Microsoft’un başı Tayvan yasalarıyla derde girdi. Ülkenin en büyük tüketici hakları koruma derneği olan Tüketiciler Vakfı (CF), Microsoft’u Serbet Ticaret Kurulu’na (FTC) şikâyet etti.


  Empire State, kırmızı beyaza büründü

ABD'NİN New York şehrindeki ünlü ‘’Empire State’’ binası, Pekin-2008 Olimpiyat Oyunlarına katılan Türkiye’nin kırmızı-beyaz renkli bayrağını temsil edecek şekilde ışıklandırıldı.


  ABD üniversitesinde Türk yılı

ABD'NİN Georgia eyaletinde bulunan Kennesaw State Üniversitesi, bu yılı “Türk yılı” ilân ederken, Eylül ayında başlayacak akademik dönemle birlikte, Türk kültürü, tarihî ve siyasî konularının işleneceği dersler, öğrencilerin yanı sıra halka da açık olacak.


  Balığın da defolusu çıktı

UCUZ fiyatla satılan defolu ürünler grubuna balık da katıldı. Çiftliklerde yetişme şartlarından dolayı gelişimini tam sağlayamayan çizik, başı eğri, kuyruksuz, kanatsız veya gramajı düşük balıklar piyasada defolu olarak satılıyor.


  Kelaynaklar yuvaya dönüyor

DOĞA Derneği Genel Müdürü Güven Eken, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde 18 yıl aradan sonra göçe gönderilen 5 kelaynaktan 2’sinin yeniden ilçeye dönmesinin, kelaynakların neslinin devamı için önemli bir gelişme olduğunu belirtti.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır