"Gerçekten" haber verir 21 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Güreşte altın bulduk

29. Yaz Olimpiyat Oyunlarında serbest sitildeki karşılaşmada 66 kiloda güreşçimiz Ramazan Şahin, finalde Ukraynalı rakibini yenerek Türkiye’nim olimpiyatlardaki ilk altın madalyasını kazandı. Rusya’nın Dağıstan Özerk Bölgesinden üç yıl önce gelerek Türkiye vatandaşlığına geçen Ramazan Şahin, böylece kariyerine Avrupa ve dünya şampiyonluğundan sonra olimpiyat şampiyonluğunu da eklemeyi başardı.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Serbest Güreş Milli Takımı’ndan 66 kiloda Ramazan Şahin altın madalya kazandı. Rusya’nın Dağıstan Özerk Bölgesi’nden 3 yıl önce gelerek Türkiye vatandaşlığına geçen Ramazan Şahin, böylece kariyerine Avrupa ve dünya şampiyonluğundan sonra olimpiyat şampiyonluğunu da eklemeyi başardı.

İlk turu maç yapmadan geçen Avrupa ve Dünya Şampiyonu Ramazan Şahin, 2. turda Kübalı Geandry Garzon’u 2-0 (1-0/7-4), çeyrek finalde İranlı Mehdi Taghavi’yi 2-0 (3-0/1-0), yarı finalde Gürcü Otar Tushushvili’yi 2-0 (1-0/1-1) yenerek finale yükseldi. 25 yaşındaki Şahin, akşam seansında çıktığı final müsabakasında da Ukraynalı dünya ve Avrupa üçüncüsü Andriy Stadnik karşısında müthiş bir mücadele ortaya koydu. Müsabakaya çok hızlı giren Şahin, rakibini arka arkaya 2 kez bastırarak puanlar aldı ve 2-0 öne geçti. Skor avantajına karşın atak güreşini sürdüren Şahin, periyotun son saniyelerinde kendi atağıyla altta kaldıktan sonra rakibinin çırpmasına engel olamayınca 2 puan verdi. 2-2 sonuçlanan periyotu, son teknik puanları alan Ukranyalı sporcu kazandı.

2. periyotta da 2-0’lık skor avantajını sağladıktan sonra bu kez kontrollü güreşen Şahin, son saniyelerde rakibinin bastırarak 1 puan almasına izin verdi ve bu periyotu 2-1 kazandı. Son periyotta tek dalarak 1 puan alan Ukraynalı güreşçiyi yerde köprü pozisyonuna getiren Şahin, 2 puan alarak 2-1 öne geçti. Son saniyelerde Ukraynalı güreşçi yerde 1 puan daha almasına karşın periyot 2-2 sonuçlandı. Şahin, bu periyotu, daha yüksek puanlı teknik uyguladığı için kazandı ve müsabakadan da 2-1 galip ayrıldı. Bu sıklette bronz madalyaları ise Gürcistan’dan dünya ikincisi Otar Tushishvili ile Hindistan’dan Sushil Kumar kazandı.

/ Pekin

21.08.2008


 

Trabzonspor'a 41 kere maşallah

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, bu yıla yeniden bir diriliş yılı olarak baktıklarını söyledi.

Bordo-mavili kulübün 41. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde 41. Yıl Balosu düzenlendi.

41. yıl tanıtım görüntüleriyle başlayan balonun açılışında konuşan kulüp başkanı Sadri Şener, ‘’Karşımızdaki tablo gösteriyor ki camiamız bu 41 yıllık süre içerisinde bütünlüğünden hiçbir ödün vermeden, her geçen gün daha da büyümüş ve elde ettiği başarılarla Türkiye’nin göz bebeği olmuştur’’ dedi. Bu sezon transferde en iyi kadroyu oluşturabilmek adına yoğun bir çaba sarf ettiklerini ve bunu da başardıklarını dile getiren Şener, şöyle devam etti:

‘’Bu yıl iki haftalık bir sürede belki de 3 yıllık transferi gerçekleştirdik. Önümüzdeki 2 yılda takıma ancak birkaç takviye gerekebilir. Biz bu yıla ‘yeniden diriliş yılı’ gözüyle bakıyoruz. Şampiyonluk sözü vermedik, ama iddialı, inançlı, gurur duyulan, dışarıdaki taraftarlarımızın başını öne eğdirmeyecek bir ekip oluşturduğumuza inanıyoruz. Elbette başarı için sadece bu da yetmez. Hedefe ulaşmak adına yönetim, teknik kadro, oyuncu bütünlüğü, taraftar, basın, kısacası tüm camianın aynı duyguları paylaşması, aynı hedefe kilitlenmesi büyük önem taşımaktadır. Eğer bunu başarabilirsek geçmişte olduğu gibi büyük başarılara ulaşmamız için önümüzde hiçbir engel kalmayacaktır. 41. kuruluş yıl dönümümüzün ve yeni sezonun camiaya hayırlı olmasını diliyoruz.’’

YATTARA’DAN KOLBASTI ŞOV

Trabzonspor’un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara, neşeli ve esprili hareketleriyle dikkatleri üzerine çekti. Yattara, bir süre Trabzon’a özgü ‘’Kolbastı’’ oyunu oynadı.

21.08.2008


 

“En farklı” Beşiktaş

BU SEZON 51 yaşına girecek olan Süper Lig’de, şimdiye dek en farklı skorlu galibiyeti Beşiktaş elde etti.

Siyah-beyazlılar, 50 sezonu geride kalan ligde, 1989-90 sezonunda İstanbul’da Adana Demirspor’u 10-0 yenerek, tarihsel galibiyete imza attı. Beşiktaş’ın tarihe geçen en farklı skorlu galibiyetiyle birlikte, lig tarihinde şimdiye dek 8 ve daha farklı skorlu sonuçlanan toplam 8 maç yapıldı. Bu galibiyetlerden 2 tanesinde Galatasaray, diğerlerinde ise Beşiktaş, Göztepe, Sarıyer, Ankaragücü, Konyaspor ve Bursaspor’un adları bulunuyor. Öte yandan, ligde son 11 sezonda yapılan maçların hiçbirinde takımlar birbirlerine 8 ve daha farklı skorlu üstünlük kuramadı.

TARİHE GEÇEN MAÇ

Lig tarihinde şimdiye kadarki en farklı skorlu maç, 15 Ekim 1989 Pazar günü İstanbul’da yapıldı. Ali Sami Yen Stadı’nda, 1989-90 sezonunun 6. hafta maçında Beşiktaş, İngiliz teknik adam Gordon Milne yönetiminde, yabancı oyuncularından yoksun olarak çıktığı karşılaşmada, tarihsel bir zafere ulaştı. Siyah-beyazlıların gollerini, bu maç sonrası Beşiktaş taraftarının adlarına beste yaptıkları Ali Gültiken (4), Feyyaz Uçar (3) ve Metin Tekin (3) attı.

Fenerbahçe ve Trabzonspor ise, lig tarihinde şimdiye dek 8 farklı galibiyet elde edemedi.

21.08.2008


 

Olimpiyattan kısa kısa

Maraton (bayanlar): 10 kilometre maratonda Rus Larissa Ilchenko, altın madalya kazandı. İngiliz Keri-Anne Payne gümüş, yine İngiliz Cassandra Patten da bronz madalyanın sahibi oldu.

Güreş: Bugün mindere çıkacak Milli Takım sporcularının üçü de ilk turu maç yapmadan geçerken, 84 kiloda Serhat Balcı ikinci turda Kanadalı Travis Cross, 96 kiloda Hakan Koç Alman Stefan Kehrer, 120 kiloda Aydın Polatçı ise Ukraynalı Ivan Ishchenko ile karşılaşıyor.

Masa tenisi: Tek bayanlarda Türkiye’yi temsil eden Çin asılllı sporcu Melek Hu, 3. turda Japon rakibi Ai Fukuhara’ya 4-1 yenilerek elendi.

Yelken: Erkekler ve bayanlar rüzgar sörfü sınıflarında altın madalyaları, Yeni Zelandalı ve Çinli sporcular kazandı.

Yeni Zelandalı Tom Ashley altın madalyanın sahibi oldu. Bu sınıfta gümüş madalya, Fransız Julien Bontemps, bronz madalya da İsrailli Shahar Zubari’ye gitti. Bu sınıfta Türkiye’yi temsil eden Ertuğrul İçingir, 172 puanla 22.’liği aldı. Bayanlarda ise Çinli Yin Jian altın madalyaya ulaştı.İtalyan Alessandra Sensini gümüş madalya, İngiliz Bryony Shaw da bronz madalya kazandı. Bu sınıfta Türkiye’yi temsil eden Sedef Köktentürk, 232 puanla 27. ve son sırada yer aldı.

Senkronize yüzme düet: Altın madalyayı, Rusya’dan Anastasia Davydenko-Anastasia Ermakova çifti kazandı. Gümüş madalyanın sahibi ise İspanyol Gemma Mengual ve Andrea Fuentes çifti oldu. Japon çift Saho Harada ve Emiko Suzuki de bronz madalyanın sahibi oldu.

21.08.2008


 

1000 gol barajı iki kez geçildi

ESKİ adıyla Birinci Futbol Ligi, son yıllardaki adıyla Süper Lig’de geride kalan 50 sezonda en fazla gol 1987-88, en az gol ise 1973-74 sezonlarında atıldı.

Ligde 3 puan sisteminin başlangıcı olan 1987-88 sezonunda yapılan 380 maçta, toplam 1032 gol atıldı. Bu rakam lig tarihine, en çok gol atılan sezon olarak geçti. Lig tarihinde şimdiye dek en az gol ise 1973-74 sezonunda atıldı. Takımlar 240 maçta fileleri toplam 405 kez havalandırırken, sporseverler sezon boyunca lig tarihinin en az golünü izledi. Ligde gol ortalaması en yüksek sezon ise 2000-01 oldu. 306 maçta toplam 1017 gol atılırken, maç başına düşen 3.32 ortalama, lig tarihine ‘’en bereketli sezon’’ olarak geçti. En az gol ortalamasının gerçekleştiği sezon ise 1969-70 oldu. 240 maçta toplam 419 gol atılırken, maç başına düşen ortalama gol sayısı 1.74’de kaldı.

1000 GOL BARAJI 2 KEZ GEÇİLDİ

Lig tarihinde bir sezonda 1000 gol barajı şimdiye dek sadece 2 kez geçildi. Ligde 2000-01 sezonunda atılan toplam 1017 golün yanı sıra, 1987-88 sezonunda da fileler toplam 1032 kez havalanmıştı. Bu arada, ligde 3 puan sistemine geçilmesiyle birlikte, atılan gol sayısında da gözle görülür bir artış meydana gelirken, bu dönemdeki en düşük gol ortalaması, 2.4 ile 2006-07 sezonunda gerçekleşti.

21.08.2008


 

Kayseri'de Sivas hazırlığı

KAYSERİSPOR, Turkcell Süper Lig 2008-2009 sezonunun ilk haftasında deplasmanda Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını kulüp tesislerinde sürdürüyor.

Teknik direktör Tolunay Kafkas yönetiminde, Kadir Has kulüp tesislerinde kondisyon ağırlıklı çalışan sarı kırmızılı ekipte sakatlıkları nedeniyle Aydın, Cangele, Turgay ve Koray antrenmanda yer almadı. Sakatlığı nedeniyle milli takım kadrosundan çıkartılan Mehmet Topuz ise fizyoterapist nezaretinde takımdan ayrı çalıştı. Teknik direktör Kafkas, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün takımlara kazasız belasız bir lig dilediğini ifade etti. İyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Kafkas, şöyle konuştu: ‘’Sivasspor gücü belli olan takım. Bizim de gücümüz belli, derbi maçı olacak. Her şeyden önce maçın centilmence geçmesini diliyorum. İyi olanın ve hak edenin kazanmasını umuyorum. Sakat oyuncularımız var, bunları maça yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Kayserispor sahaya 11 kişi çıkacak. Eksik değiliz, sadece sakatımız var. Keşke olmasa, ama maalesef bütün takımlarda bu tür şeyler oluyor.’’

/ Kayseri

21.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır