"Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

3'Ü ASKER, 7'Sİ POLİS, 16 YARALI

İzmir'in Konak ilçesinde park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcının, polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin Yeşillik Caddesinden geçtiği sırada patlatılması sonucu biri albay 3 asker ile 7'si polis olmak üzere 16 kişi yaralandı. Patlamada ağır yaralanan asker Hüseyin Arısoy, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. Diğer yaralıların durumunun hafif olduğu belirtildi. Patlama nedeniyle çevredeki evlerde hasar meydana geldi ve çok sayıda evin camı kırıldı.

İKİ APARTMAN TAMAMEN HARAP OLDU

Patlamanın olduğu noktadaki 3'er katlı iki apartman kullanılamaz hale geldi. Sabır Apartmanı sakinlerinden Raşit Üret, sabah saatlerinde çok şiddetli bir patlamanın meydana geldiğini ve çevreyi alevlerin sardığını söyledi. Yaşananlara ilk etapta anlam veremediklerini belirten Üret, ''Patlamanın ardından eşim feryat etmeye başladı, kızım baygınlık geçirdi. Ardından kendimizi dışarı attık. Şoka girmiştik, ne yapacağımızı bilemedik. Uzun süre yaşadığımız şokun etkisinden çıkamadık'' dedi.

Terörün son durağı İzmir

nceki gün Mersin’de polis kontrol noktasında meydana gelen patlamanın ardından dün sabah 7:30 sıralarında İzmir’in Konak ilçesinde park halindeki otomobile yerleştirilen patlayıcı patlatıldı. Polisleri taşıyan midibüs ile orduevine ait otomobilin Yeşillik Caddesi’nden geçtiği sırada patlatılması sonucu 3’ü asker ile 7’si polis olmak üzere 16 kişi yaralandı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, emniyet yetkililerinden bilgi aldı. Cahit Kıraç, ‘’Üzücü bir olay. Patlama olay yerine bırakılan sahipsiz bir arabada meydana geldi. Patlamanın, uzaktan kumanda ile plastik patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiğini değerlendiriyoruz. Terörün sonu yok. Akıttıkları kanda boğulacaklar’’dedi.

Bölgede geniş güvenlik önlemi alan polis başka patlayıcı olabileceği ihtimalini değerlendirerek, özel eğitilmiş köpeklerle çevrede arama yaptı. Patlama nedeniyle çevredeki evlerde hasar meydana geldiği ve çok sayıda evin camının kırıldığı görülürken, vatandaşlar olayın ardından balkonlarına Türk bayrakları astı.

Patlamada biri albay 3 asker ile 7’si polis olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı.

İzmir Valiliği’nden alınan bilgiye göre, patlamada ağır yaralanan asker Hüseyin Arısoy, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındı. Arısoy’un hayati tehlikesinin halen devam ettiği bildirildi. Aynı hastanede tedavi edilen Doğan Özden’in ise genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Albay Ahmet Kılınç’ın hafif yaralı olduğu, Bozyaka’daki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alınan polis memurları Hakan Baburhan’ın sol parmağında kesik bulunduğu, Abbas Kalender’in hafif yaralı olduğu, Sacit Kaskatı’nın sağ kaşında, Hüseyin Kirazdiken’in sol kulağında kesik bulunduğu kaydedildi.

Patlamanın ardından aynı hastaneye getirilen yaralılar Ayşe Yenidoğan, Özgül Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan, Göksu Gezer ve Mehmet Ali Yarar’ın tedavilerinin sürdüğü ifade edildi. Polis memurları Niyazi Suna, Ali Ermil ve Kenan Selçuk’un Buca Tıp Merkezinde tedavilerine devam edildiği, asker Murat Bekirgül’ün ise askeri hastaneye sevk edildiği, genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

BAKAN YILDIRIM OLAY YERİNE GELDİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’de patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kırsal kesimde hareket kabiliyeti kalmayan terör örgütünün, son dönemde eylemlerini şehirlerde alçakça sürdürdüğünü ifade etti.

Yıldırım, ‘’Bu millet bu saldırıları lanetle kınıyor. Milletimiz daha da kenetlenerek mücadele edecek. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Emniyet güçlerimiz, gerekli çalışmaları yapacak ve faillerini yakalayacak’’ dedi.

Bakan Yıldırım, olay yerinde yetkililerle yaptığı değerlendirmede, bu tür terör saldırılarından sonra ikinci bir patlamanın meydana gelmesini önlemek üzere alınabilecek telekomünikasyon tedbirlerini ele aldıklarını bildirdi. Yıldırım, daha sonra olay yeri yakınında yer alan ve patlamadan zarar gören esnafı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Saldırı ile ilgili uzman ekiplerin çalıştığını belirterek, “Üzüntü verici bir olay. Tek tesellimiz ölüm olayının olmaması’’ dedi.

22.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Yolcu dolu belediye otobüsü kıl payı kurtuldu

  3'Ü ASKER, 7'Sİ POLİS, 16 YARALI

  Yüksekova'da askerlik şubesine roketli saldırı

  Hakkari ve Ağrı’da iki vatandaş kaçırıldı

  Niğde'de, iş yerinin önüne ses bombası konuldu

  Soylu: Erbakan’a af doğru karar

  Kazada ölenlerin 22’si çocuk

  İnternetten ilaç almayın

  Cindoruk: Erbakan’a af doğru

  Memur 5+5’lik zam istiyor

  TÜRKİYE’DE DP'YE İHTİYAÇ VAR

  Silâhlı Kuvvetlerde devir teslim heyecanı

  18 bin yeni öğretmen atandı

  İrfan’a Sabancı’dan destek

  İhlas Koleji’nden büyük başarı

  Otoyol projelerinden vazgeçemeyiz

  Fikri Sağlar'a takipsizlik

  Damla sulama yaygınlaşıyor

  Hamsi avına ve taşımasına sınırlama

  Baz istasyonuna mahalleli tepkisi

  Avrupalı gençler, Diyarbakır’ın kültürünü yaşayacak

  Yangınzedelere 1 milyon YTL yardım

  Domatesler, hayır kurumuna bağışlandı

  Söke Ovası'nda pamuk hasadı başladı

  Havalimanında 11 saat bekleyen yolcular isyan etti

  Su tasarrufu fotoğraflarla anlatılıyor

  Bayan hâfızlar Tavşanlı’da yarışacak

  Ramazan öncesi vatandaşlara yardım

  Sakarya’da 3 camide hatimle teravih namazı kılınacak

  Nilüfer’de Ramazan hazırlığı başladı

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır