"Gerçekten" haber verir 22 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Gençleri çok beğendim

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim futbolcularının kazanmayı öğrendiğini söyledi.

(A) Milli Futbol Takımı’nın 2010 Dünya Kupası eleme karşılaşmaları öncesi yaptığı hazırlık maçında Şili’yi 1-0 yendiği maç sonrası açıklamalarda bulunan Fatih Terim, ‘’İlk hazırlık maçımız, aynı zamanda son hazırlık maçımız. 15 gün sonra Dünya Kupası elemelerine Ermenistan maçıyla başlayacağız’’ dedi.

Hazırlık maçı da olsa kazanmanın önemli olduğunu vurgulayan Terim, ‘’Futbolcularım kazanmayı öğrendi. Zaman zaman Şili takımı bizden daha hazır gözüktü. Onların da pozisyonu var. Ama kazanmasını bilmek çok önemli. Bundan dolayı mutluyum. Bu çok önemliydi’’ diye konuştu. Sakat oyuncu sayısının hayli fazla olduğunu kaydeden Fatih Terim, şöyle devam etti:

‘’İki türlü sakatımız var. Biri ciddi, diğerleri ise bugün oynatırsak, ileride risk yaratacak sakatlıklar. Çıkardığımız bazı oyuncular hafta sonu oynayabilirler. Kulüplerimizin hem ligini, hem de Avrupa Kupası maçlarını düşünerek, risk taşıyan bazı oyuncuları da kulüplerine gönderdik.’’

Özellikle gençleri çok beğendiğini ifade eden Terim, şunları söyledi: ‘’İstekleri, arzuları, oyuna katkıları ve her göreve hazır olmaları bizim için çok sevindirici. Türk Milli Takımı kazandıkça daha iyi oynayacaktır. Diğer arkadaşlarımız geldikçe, takım bütünlüğünü sağladıkça daha da güzel şeyler olacaktır. Kazandığımız için çocukları tebrik ediyorum. Kolay değil sezon başı. Çok sakat var, hazırlıklar var, sık sık maçlar var. Bunlara rağmen konsantreleri kazanma adınaydı.’’

Şili teknik direktörü Marcelo Bielsa ise maç sonrası yaptığı konuşmada, zor bir maç olduğunu belirterek, ‘’Her iki takımda güçlüydü. Zaman zaman da bu güçler sahaya yansıdı. Türk Milli Takımını kutluyorum’’ dedi.

22.08.2008


 

Tekvandodan 1 gümüş 1 de bronz

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Tekvando Milli Takımı’ndan bayanlar 57 kiloda Azize Tanrıkulu finalde karşılaştığı Güney Koreli Suejong Lim yenilerek gümüş madalya, erkekler 68 kiloda Servet Tazegül, 3. olarak bronz madalya kazandı.

Bu sonuçların ardından Türkiye, 5. branşta madalyaya ulaşmış oldu.

Tanrıkulu, yarı final müsabakasında da Hırvat Martina Zubciç'i çekişmeli geçen bir karşılaşma sonrasında yenerek finale adını yazdırdı.

SERVET TAZEGÜLDEN BRONZ

Tekvandoda erkekler 68 kiloda Servet Tazegül, 3. olarak bronz madalya kazandı. Pekin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu’ndaki oyunların tekvando müsabakalarının 2. gününde, ilk turda Kübalı Gessler Viera’yı 4-3 yenen Servet Tazegül, çeyrek finalde Güney Koreli Son Taejin’e, hakemlerin kötü yönetimi sonucu 1-0 yenildi. Güney Koreli sporcunun finale yükselmesiyle Tazegül, repesajda bronz madalya için mücadelesini sürdürme şansını yakaladı. Repesajdaki ilk müsabakasını Hollandalı Dennis Bekkers ile yapan Tazegül, rakibini 3-2 yenmeyi başardı. Tazegül, bronz madalya müsabakasında da Perulu Peter Lopez’i yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

MADALYA KAZANILAN 5. BRANŞ

Tekvandoda Servet Tazegül ve Azize Tanrıkulu’nun da madalyaya ulaşmasıyla, Türkiye’nin bu oyunlarda madalya kazandığı branş sayısı 5’e yükseldi. Bu oyunlarda halterde Sibel Güler ile gümüş, güreşte Ramazan Şahin ile altın ve Nazmi Avluca ile bronz, atletizmde Elvan Abeylegesse ile gümüş madalya kazanan, boksta da Yakup Kılıç ile madalyayı garantileyen Türkiye, bu anlamda Atina-2004’de elde edilen başarıyı yakalamış oldu.

22.08.2008


 

Ramazan çok mutlu

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye ilk altın madalyayı serbest güreş 66 kiloda kazandıran Ramazan Şahin, mutluluktan adeta uçuyor.

Avrupa ve Dünya şampiyonluklarının ardından önceki günkü müsabakalar sonrasında kariyerinde ilk olimpiyat şampiyonluğuna da ulaşan Ramazan Şahin, bundan sonra da Türkiye’ye altın madalyalar kazandırmayı sürdüreceğini vurgulayarak, bulunduğu yeri korumak için elinden geleni yapacağını söyledi.

22.08.2008


 

Emre: "Fener'e transferimle yeni bir hayat başladı"

FENERBAHÇE'NİN İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’ten transfer ettiği Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli kulübe transfer olmasıyla birlikte kendisi için yeni bir hayatın başladığını ve Fenerbahçe camiasına şampiyonluklar yaşatarak, en iyi hizmeti vermek istediğini söyledi.

Yayına başlayan internet sitesi www.emrebelozoglu5.com adresinde ‘’Yeni hedefler ve yeni bir site’’ başlığı ile bir yazı yayınlayan Emre Belözoğlu, ‘’Kısa bir süre önce yeni bir hayat başladı benim için. Kariyerime çok büyük bir camiada devam etmenin önemini çok iyi biliyorum. Fenerbahçe camiasına şampiyonluklar yaşatarak, en iyi hizmeti vermek istiyorum’’ dedi. Fenerbahçe camiasının beklentilerine karşılık verebilmek için kendisini fiziki olarak ve moral açısından çok iyi hazırladığını belirten Emre, kendisine güvenenleri başta Aziz Yıldırım olmak üzere mahcup etmemek için elinden gelenin en iyisini yapacağını dile getirdi.

22.08.2008


 

İspanyol basını: "Senna, F.Bahçe ile kapıları kapatmıyor"

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Villarreal’de forma giyen İspanya Milli Takımı’nın futbolcusu Marcos Senna’nın kendisine transfer teklifi getiren Fenerbahçe’ye “kapıyı kapatmadığını” yazdı.

İspanya’nın, önceki gün deplasmanda Danimarka ile oynadığı ve 0-3 kazandığı hazırlık maçı sonrasında İspanyol basınına açıklama yapan Senna, önceliğinin Villarrel ile sözleşme yenileyip, devem etmek olduğunu söylese de FB'nin teklifinde son kararın henüz verilmediğini belirtti. Senna, telefonla konuştuğunu söylediği Fenerbahçe’nin teknik direktörü Luis Aragones için, “Luis bana onunla çalışmamın hoşuma gidip gitmeyeceğini sordu. Ben de benim için bir mutluluk olacağını söyledim. Ama bu aynı zamanda Villarreal’e bağlı” dedi. Senna, transfer teklifleri ile menajerinin görüşmeleri yaptığını da kaydetti. Marca gazetesi, Fenerbahçe’nin Villarreal’e 20 milyon Avro bonservis ücreti teklif etmeye hazırlandığını iddia ediyor.

22.08.2008


 

“3 büyükler” umduğunu bulamadı

TURKCELL Süper Lig’de 2008-2009 sezonu 23 Ağustos Cumartesi günü yapılacak 5 maçla açılırken, ‘’3 Büyükler’’ olarak nitelendirilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, özellikle son yıllarda sezon açılış maçlarında umduğunu bulamadı.

Ligde son 10 sezondaki açılış maçlarından 5’i berabere biterken, ‘’3 Büyükler’’ sadece 2 kez galip gelebildi, 3 kez de yenildi. Son 4 sezonda yapılan açılış maçlarının hiçbirini ‘’3 Büyükler’’ kazanamazken, geçen sezonun ilk maçında ligin yeni takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bir önceki sezonun şampiyonu Fenerbahçe’yi 2-0 yenmişti. Cumartesi günü yapılacak maçlar içinde sezonun açılış maçında son şampiyon Galatasaray ile Denizlispor, Ali Sami Yen Stadı’nda karşılaşacak.

22.08.2008


 

Başkentin "en genci" Hacettepespor

TURKCELL Süper Lig’de mücadele eden 4 başkent takımı içinde, bu sezon adını ve renklerini değiştiren Hacettepe Spor, 23 yaş ortalamasıyla ‘’en genç’’ kulüp konumunda bulunuyor.

Mor-beyazlılarda 28 yaşındaki kaleci Ulaş Güler, takımın en ‘’yaşlısı’’ olma özelliğini taşırken, Cevher Toktaş ve Ufuk Eş ise 20 yaşlarıyla takımın en küçükleri oldu. Hacettepe Spor’un ardından yaş ortalamasında Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Ankaraspor sıralandı. Sarı-lacivertliler 23.64, kırmızı-siyahlılar 24.30 ve mavi-beyazlılar 25.08 yaş ortalamasına sahip bulunuyor. Bu takımlar içinde Ankaraspor başkentin ‘’en yaşlı’’ takımı özelliğine imza attı. Mavi-beyazlılarda 31 yaşındaki Karadağlı savunma oyuncusu Batak ve 30 yaşındaki Meksikalı forvet De Nigris takımın ‘’ihtiyarları’’ olarak dikkat çekiyor.

22.08.2008


 

Basketbol’un kalbi Antalya’da atacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Basketbol Şube Müdürlüğü’nün önderliğinde 7-9 Eylül tarihleri arasında basketbol turnuvası düzenlenecek.

Basketbol turnuvasına Rixos Otelleri sponsor oldu. 7-9 Eylül tarihleri arasında Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek turnuva ile ilgili Rixos Hotel’de basın toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı Genel Direktörü Doğan Hakyemez, Antalya’nın 2010 yılında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası’na hazırlandığını belirtti. Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’nın iki yıldır büyük performans sergilediğini ifade eden Hakyemez, “ İkinci ligden birinci lige çıktık. Beko Basketbol Ligi’nde play-off oynadık. Önümüzdeki günlerde Avrupa Kupasına katılacağız “ dedi. Turnuvaya Murat Didin’in çalıştırdığı Almanya’nın birinci lig takımlarından Deutsche Bank Skyliners Frankfurt ve New Yorker Phantoms Braunschweig takımı, Ukrayna birinci lig takımlarından BS Odessa, dördüncü takım olarak da Türkiye’den Antalya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Takımı’nın katılacağını söyledi.

22.08.2008


 

Olimpiyattan kısa kısa

GÜREŞ: 120 kiloda Aydın Polatçı ise çeyrek finalde rakibine yenilerek elendi. 96 kiloda Hakan Koç da bronz madalya için repesajda karşılaştığı rakibine yenilerek elendi.

YÜZME: Yüzme erkekler 10 kilometre maraton yarışının galibi, Hollandalı Maarten van der Weijden oldu. İngiliz David Davies, 1.51.53.10 ile ikinciliği, Almanlar Thomas Lurz da üçüncülüğü elde etti.

VOLEYBOL: Plaj voleybolunda bayanlarda ABD’li Kerri Walsh ve Misty May-Treanor çifti altın madalya kazandı.

ATLETİZM: Bayanlar 20 kilometre yürüyüşte, Rus Olga Kaniskina altın madalya kazandı. Norveçli Tysse Kiertsi Platzer gümüş, İtalyan Elisa Rigaudo da bronz madalyaya uzandı.

YELKEN: Tornado sınıfında İspanyol Fernando Echavarri-Anton Paz çifti, altın madalyaya ulaştılar. Bu sınıfta gümüş madalya, Darren Bundock-Glenn Ashby’den kurulu Avustralya’ya giderken, Santiago Lange-Carlos Espinola’dan kurulu Arjantin bronz madalya aldı. Star sınıfında ise Iain Percy ve Andrew Simpson’dan kurulu İngiltere ekibi altın madalyanın sahibi oldu. Bu sınıfta ikinciliği Brezilya Robert Scheidt-Bruno Prada, üçüncülüğü de İsveç Fredrik Loof-Anders Ekstrom elde ettiler.

22.08.2008


 

Bakan Faruk Özak’tan Samsunspor’a ziyaret

AÇILIŞ ve ziyaretlerde bulunmak üzere Samsun’da bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile birlikte Nuri Asan Tesisleri’nde bulunan Samsunspor Kulübü’nü ziyaret etti.

Ziyarette bir konuşma yapan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “Sayın Bakanımızın, Samsunspor’a ilgisini bugün Samsunspor Kulüp Binasını ziyaretiyle zirveye çıkarmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisi her fırsatta Samsun’un meselelerine yakın ilgisini ve desteğini esirgemedikleri gibi Samsunspor’u yakından izleyen, Samsunspor’a yardımcı olmak adına bize ve spor camiasına imkanlarını ve gücünü kullanan bir Bakanımız” dedi. Kulüp Başkanı Fuat Köktaş, konuşmaların ardından Bayındırlık ve İskanı Bakanı Özak’a isminin yazılı olduğu 55 numaralı forma hediye etti.

NURULLAH ÖZEN / Samsun

22.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır