"Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

JİTEM, açığa çıktı!

Son yazımda “Hani JİTEM yoktu?” diye sormuştum. Ardından medyada bu yöndeki haberler ve bulgular yoğunlaştı.

Ergenekon’da gözaltına alınan emekli jandarma albay Arif Doğan, JİTEM’i kurduğunu, daha sonra görevi Veli Küçük’e devrettiğini söylüyor. Evinde de stokladığı JİTEM belgelerinin bulunmasıyla, JİTEM artık resmen açığa çıkmıştır. Şimdi soru şu:

“Genelkurmay niye JİTEM’in varlığını hep sakladı, hep reddetti?” Askeri istihbarat birimi kurulması yasak değil. Dünyanın bütün ülkelerinde askerlerin istihbarat örgütleri var. Yani ortada Genelkurmay’ın utanıp, saklayacağı bir durum yok. Sadece çok deşilmesini istemeyebilir, bazı faaliyetlerinin sorgulanmasından çekinebilir. Ama varlığını açıklamaktan çekinmesi için hiçbir neden yok? Akla gelebilecek tek bir “gizleme gerekçesi” var.

O da, JİTEM’in terörle mücadele dışındaki amaçlar için de çalışmış olması. Daha net ifade edelim. Asker siyasi hayatı ve sivilleri de kontrol etmek amacıyla bir nevi “darbeye hazırlık örgütü” gibi her daim çalışan bir organizasyonum olsun istemiş olabilir mi? Yukarıdaki sorunun yanıtı, Ergenekon’da gözaltına alınan eski JİTEM’cilerin memleketin siyasi meseleleriyle niye bu kadar yakında ilgili olduklarını da açıklayacaktır. Durum bellidir. Zaten kurulu bir yapı vardı.

O yapı, emekli-tasfiye olunca kendi aralarındaki ilişkilerini sürdürdü. Kendilerini tasfiye eden eski silah arkadaşlarına bozuldular. “AKP’ye bir şey yapmıyorlar” bahanesiyle “etikleştirdikleri” kişisel kızgınlıklarını sağda solda seslendirmeye başladılar. Aktif görevdeki sınırsız yetkilerini, kısacası eski günlerini özlerken, gücümüz tekrar geri dönsün istediler.

Bazıları da bunları “Ordu hareketleniyor” diye ciddiye aldı! Oysa bu arkadaşlar “darbe örgütü”nden daha çok “Emekli JİTEM’ciler kahvehanesi” mensuplarıydı. Ordu içinde eski dostluklar dışında uzantıları yoktu. Belki eski dostlarını kışkırtmaya çalıştılar ama aynı muhabbetler sabah akşam memleketin dört bir yanındaki kahvehanelerde de yapılıyor. Şimdi, ben diyorum ki, Ergenekon’daki emekli askerler grubu eğer bir çeteyse, bu çete “AKP’den daha çok Genelkurmay karşıtı bir çete”dir.

Gördünüz mü, JİTEM ne amaçla kurulmuştu sonra neye dönüşüvermiş? İşte ben bu yüzden Ergenekon’un neye dönüşeceğini de çok merak ediyorum!

Bugün, 22 Ağustos 2008

Hakan Aygün

23.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim darbecilere Pakistan dersleri

  Bıçak sırtında Türkiye

  Genelkurmay, Savunma Bakanlığına bağlandığında...

  JİTEM, açığa çıktı!

  O da var, bu da var

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır