"Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rusya rahatsız

Rusya, ABD’nin Gürcistan’a yardım malzemesi götürme girişiminin şüpheli olduğunu söyledi.


ABD: İNSANî YARDIM GÖTÜRÜYORUZ

ABD ve Polonya'ya ait 2 askerî gemi, Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e ulaştı. Dün sabah erken saatlerde Ege Denizi yönünden Çanakkale Boğazı'

Boğaz geçişinden Rusların bilgisi var

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Bryan Whitman, ABD’nin Gürcistan’a deniz yoluyla yapmayı planladığı insanî yardım faaliyetleri konusunda Rusya’


  ABD: Gürcistan’ı uyarmıştık

ABD’nin NATO Büyükelçisi Kurt Volker, Gürcistan’a Güney Osetya’ya saldırmamasını defalarca söylediklerini bildirdi.


  Askere AB ayarı

AKP hükümetinin, “Katılım Ortaklığı Belgesi” adı altında hazırladığı ulusal program, asker-sivil ilişkilerinde Avrupa Birliği standartlarını getiren yeni bir düzen öngörüyor. Milliyet’in haberine göre AKP, askerî harcamaların etkin denetimi için Sayıştay Yasası’nı da değiştirmeyi öngörüyor.


  Erbakan’dan Gül’e af teşekkürü

Necmettin Erbakan, affı dolayısıyla görüşlerini açıkladı ve Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür etti. Erbakan, “Sayın Cumhurbaşkanı’na teşekkür etmek vazifedir, büyük olgunluk gösterdiler” dedi.


  Kâbe Ramazan’a hazırlanıyor

RAMAZAN ayına sayılı günler kala İslâm aleminin kıblesi Kabe’de hummalı çalışmalar sürüyor. 1 Eylül’de başlayacak olan Ramazan ayı sebebiyle Kabe’de yenileme ve tadilat işleri 24 saat esasına göre durmaksızın hızlı bir şekilde devam ediyor.


  Babacan, Lavrov’la Kafkasya İşbirliği’ni konuştu

DIŞİŞLERİ Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonla Kafkasya İşbirliği ve İstikrar Platformu’nu görüştü.


  CHP, gemileri Meclis’e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Onur Öymen, Boğazlardan geçerek Karadeniz’e çıkan ABD gemilerini TBMM gündemine taşıdı.


  Gül'ün dünürü vefat etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dünürü Abdullah Sarımermer vefat etti.


  Almanya’da 2 Türk çocuğu yangında öldü

Almanya’nın Siegen şehrinde bir evde çıkan yangında Gaye (2) ve Emre Akyüz (4) adlı iki kardeş dumandan zehirlenerek öldü.


  Bayar, mezarı başında anıldı

3. CUMHURBAŞKANI Celal Bayar, ölümünün 22’inci yıl dönümü sebebiyle Bursa’nın Gemlik ilçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarı başında törenle anıldı.


  Bütün mekanizmalar uyum içinde

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, “Tüm güvenlik birimlerimiz terör konusunda yeterli ve iyi değerlendirmeler yapıyor. Bütün mekanizmalar iyi bir uyum içinde terörle mücadele ediyor” dedi.


  Ormanlar amaç dışı kullanılmıyor

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, madencilik faaliyetleri gibi ormancılık dışı kullanımlara tahsis edilen ya da kiraya verilen yanan orman alanı bulunmadığını bildirdi.


  Eminağaoğlu kendini savundu

YARGIÇLAR ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu asker kaçağı olmadığını ifade ederek, “Sağlık sorunuyla askerlik yapamayan bir insanım, yapmayan değil” dedi.


  Hakkari'de 2 terörist ölü ele geçirildi

HAKKARİ’DE güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada, 2 teröristin silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildiği bildirildi.


  Hız kara yolunda felâket, deniz yolunda ise bereket

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, hedeflerinin yıl sonu itibariyle 16 bin 500 kilometre bölünmüş yolu bitirmek olduğunu belirtti.


  Antalya’da Ramazan hazırlıkları tamam

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ramazan ayında 20 bin dar gelirli aileye gıda paketi yardımı yapılacağını, günlük 5 bin kişiye de iftar yemeği verileceğini söyledi.


  8 saat suda kalarak kurtuldular

SAMSUN’DA alabora olan teknedeki, 4 kişiden 2’si yüzerek sahile çıkmayı başardı, 2 kişi ise dalgıçlar tarafından kurtarıldı.


  İETT çalışanlarından iş yavaşlatma eylemi

HİZMET-İŞ Sendikasına bağlı İETT çalışanları iş yavaşlatma eylemi yaptı.


  Kandaşoğlu, esnafın derdini dinledi

VAN Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Sebze ve Meyve Komisyoncularının sorunlarını ve dertlerini dinlemek amacıyla Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.


  Muş’ta, kuşlar elektrik kesintisine sebep oldu

MUŞ’TA son günlerde artan elektrik kesintilerine kuşların sebep olduğu bildirildi.


  Yine yangın çıktı, orman küle döndü

KASTAMONU’NUN Pınarbaşı ilçesinde çıkan yangında 2 hektarlık orman alanı kül oldu.


  Yeni Asya Ankara Sosyal Tesislerinin temeli atılıyor

ANKARA'YA 65 kilometre mesâfedeki sayfiye ilçesi Ayaş’ın Oltan beldesinde toplam 12 dönüm arazi üzerine inşa edilecek Yeni Asya Ankara Sosyal Tesislerinin temeli, 24 Ağustos 2008 Pazar günü (yarın) saat 11’de atılıyor.


  Yardım hazırlıkları tamam

RAMAZAN ayının yaklaşmasıyla birlikte, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları hazırlıklarını tamamladı. Alınan bilgiye göre, ihtiyaç sahibi kişilere yardımların arttığı ramazan ayında, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları, daha çok aileye ulaşmak için seferber oluyor.


  25 yıldır gözü ormanların üzerinde

OSMANİYE'NİN Kadirli ilçesinde bir kadın, 25 yıldan beri yangın kulesinde gözetleme görevi yürütüyor.


  Yaz Ramazanları yaylaları şenlendirecek

Çukurova’da yaşayanların sıcak yaz aylarında tatil seçeneklerinden birisi olan yaylalara, Ramazanın 2009 yılından itibaren yaz günlerine denk gelecek olmasıyla ilginin daha da artacağı, yaylalarda ev ve arsa fiyatlarının yükseleceği bildirildi.


  FACE-OFF GERÇEK OLUYOR

JOHN TRAVOLTA VE NICHOLAS CAGE’İN BAŞROLLERİNİ PAYLAŞTIĞI “FACE OFF” (YÜZ YÜZE) FİLMİNE DE KONU OLAN YÜZ NAKLİ AMELİYATLARI YAKIN BİR GELECEKTE SIRADANLAŞACAK.


  Tekneyi annesi sanan balina 'uyutuldu'

AVUSTRALYA’NIN Sidney şehri açıklarında bir tekneyi annesi sanan ve emmeye çalışan yavru balina “Colin”in uyutulduğu bildirildi.


  İnternet korsanlarının son oyunu

İNTERNET ortamında ‘’Journalists shot in Georgia (Gürcistan’da Gazeteciler Vuruldu)’’ başlığı ile dolaşan yeni bir virüs kullanıcılar için risk oluşturuyor.


  Bakteriler, öldürülmeden etkisiz hale getirilecek

SİNDİRİM sisteminde zehirlenmeye yol açan salmonella gibi bir dizi bakteriyi öldürmeyip iletişimini keserek toksin salgılamalarını engelleyen ve bu yolla etkisiz hale getiren bir antibiyotik geliştirildi.


  Biber, düşmanlarından korunmak için acılaşıyor

BAZI biberlerdeki acı tadın sebebinin bitkinin tohumlarının “düşmanlara karşı” savunma mekanizması geliştirmesi olduğu ortaya çıktı.


  Memeli canlılar tehlikenin kokusunu alıyor

MEMELİLERİN burnunda, türdeşlerinin tehlikeyle karşılaştığında yaydıkları kokuları algılayabilmelerini sağlayan özel bir alıcı olduğu bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır