"Gerçekten" haber verir 23 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Irak, GAP’tan besleniyor

ORTA doğu ülkelerinden Irak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ihracatçıları için en fazla gıda ürünü ihraç edilen ve döviz girdisi sağlanan dış pazar olma konumunu sürdürüyor.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreterliği verilerine göre, OcakTemmuz 2008 döneminde, bölge illerinden Irak’a 290 milyon 950 bin dolarlık hububat ve bakliyat ürünü ihraç edildi. Irak’a yapılan hububat ve bakliyat ürünleri ihracatı, bu yılın ilk 7 ayında (Ocak-Temmuz) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102,38 arttı. Ocak-Temmuz 2008 döneminde, Güneydoğu Anadolu Bölgesinden çok sayıda ülkeye toplam 463 milyon 477 bin dolarlık hububat ve bakliyat ürünleri dış satımı yapıldı. Hububat ve bakliyat ürünleri dış satımının yüzde 62,77’si Irak’a gerçekleştirildi. Irak, bölge illerinden en fazla hububat ve bakliyat ürünleri ihraç edilen ülke oldu. GAİB Başkanlar Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ‘’Irak’taki müşterilerimizle aramızda, savaşın, ambargonun ve kargaşanın bozamadığı bir dostluk ve bu dostluk ticaretimize olumlu yansıyor’’ dedi. Irak’a ihracatın yalnızca hububat ve bakliyatla değil bütün ürünleri kapsayan bir biçimde ve önemli oranlarda artış gösterdiğini kaydeden Çıkmaz, Irak’ın ihtiyacı olan herşeyin Türkiye’de var olduğunu ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Çıkmaz, Irak’a yaptıkları ihracattaki artışta, Suriyeli yönetici ve iş adamlarının izlediği olumlu tavrın önemli katkısının olduğuna dikkati çekti.

23.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  En büyük israf borç faizi

  Kuruş ve TL geri dönüyor

  Unakıtan: Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz

  Stokçuluğun önüne geçilsin

  Kırtasiye satışları canlandı

  4 ÖZİMEK mezunundan 1’i iş sahibi

  Irak, GAP’tan besleniyor

  Enflasyon beklentisi yüzde 11.04’e yükseldi

  Havada, Ramazan rekabeti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır