"Gerçekten" haber verir 27 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasaklı kayıtlar başlıyor

Üniversitelerde kayıt işlemleri, 1-8 Eylül 2008 tarihleri arasında yapılacak. Başvurularda, “son 6 ay içinde önden, başı açık” fotoğraf isteme uygulaması devam ediyor.


Göl kuruyor, canlılar ölüyor

Uluslararası sulak alan statüsüne sahip, çevresi doğal koruma alanı olan Manisa’nın Gölmarmara ilçesi yakınlarındaki Marmara Gölünün büyük bir bölümün

EN BÜYÜK GALAKSİ BULUNDU

Avrupa Astronomi Rasathanesi, 7,7 milyar ışık yılı ötede kâinatın uzak köşelerinde şimdiye kadar tesbit edilen en büyük galaksi kümesini buldu.


  Yıldırım: 2011’de 21.5 bin km bölünmüş yola kavuşacağız

ULAŞTIRMA Bakanı Binali Yıldırım, Elazığ-Diyarbakır bölünmüş yol çalışmalarını inceledi.


  İHH'dan Gürcistan'a acil gıda yardımı

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Gürcistan’a acil gıda yardımında bulundu. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Rus askerlerinin engellemesi sebebiyle yardım taşıyan TIR ve İHH ekipleri Gori’ye giremedi ve bu şehre 50 kilometre mesafedeki Borjomi şehri ve köylerinde 1350 aileye kumanya paketleri dağıttı.


  İLK HAVA AMBULANSLARI EYLÜL'DE HİZMETE GİRECEK

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, hava ambulans sisteminin geliştirilmesi için helikopter ve uçak ambulansların hizmete sokulacağını belirterek, ‘’İlk 2 helikopter ambulans, İstanbul ve Ankara’da Eylülde hizmete sunulacak’’ dedi.


  Topbaş: İstanbul'da günlük insan hareketi 40 milyon olacak

İSTANBUL Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, gelecekte İstanbul’da günlük insan hareketinin 40 milyonu bulacağını belirtti.


  Edirne’de 184 kaçak yakalandı

EDİRNE'DE, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen yabancı uyruklu 184 kaçak yakalandı.


  Egemen Bağış, Demokrat Parti kongresinde

ABD'DE, Demokrat Parti’nin Denver şehrinde dört gün sürecek ulusal kongresine, AKP’yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış’ın katıldığı bildirildi.


  Memurun zam talebinin mâliyeti yüksek

HÜKÜMETLE memur sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmeler kapsamında kurulan mali ve sosyal haklar komisyonu tarafından hazırlanan raporda, Kamu İşveren Kurulunun kamu çalışanlarına yapılması istenen zam ve iyileştirmelere ilişkin maliyet çalışmasına yer verildi.


  Rusya, Türk TIR'larını bekletiyor

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, Rusya’nın Türk ürünlerine getirdiği kısıtlamanın son derece rahatsız edici olduğunu belirterek, ‘’Biz de rahatsız edilirsek, rahatsız edeceğimizi uygun bir dille anlatmaya çalıştık’’ dedi.


  Köşk'ten 1 yılda 114 kanuna onay

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bu görevdeki birinci yılını 28 Ağustosta dolduracak.


  Bahçeli: Değişiklikleri görüşmeye açığız

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, ‘’Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkilerini düzenleyen Anayasa’nın 148. ve 153. maddeleri dahil olmak üzere, bu amaçla Meclis bünyesinde mümkün olabilecek en geniş tabanlı bir mutabakatla yapılması kararlaştırılacak değişiklikleri samimiyetle ele almaya ve 70 milletvekili ile bu sürece katkıda bulunmaya hazır olduğunu’’ bildirdi.


  Kimse orman yakarak kendisine alan üretemez

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Kimse ormanı yakarak kendisine yeni bir alan üretemez. Bu umudu taşıyanlar varsa akıllarından çıkarsınlar” dedi.


  Talat: Sorun birkaç ay içinde çözülebilir”

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununun çözümü için istek, siyasal irade ve iyiniyet gerektiğini belirterek, ‘’Bizce mesele birkaç ay içinde çözülebilir’’ dedi.


  Koç’un tersanesi yeniden faaliyette

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünce geçici olarak faaliyetleri durdurulan Koç grubuna ait RMK Tersanesi, eksikliklerin giderilmesinin ardından yeniden faaliyetlerine başladı.


  İki günde 39 orman yangını çıktı

ÜLKE genelinde 23-24 Ağustosta 39 orman yangını çıktığı, yangınların 38’inin kısa sürede kontrol altına alındığı bildirildi.


  Ne kadar taş, o kadar ekmek

KAYSERİ Mimar Sinan’ın doğduğu Kayseri’nin Ağırnas beldesindeki taş ustaları, tanesi 19 YKr’den 1 ayda 2 bin 850 taş kırarak asgarî ücreti, ancak kazanabiliyor.


  Kaçak hafriyata 1.5 milyon YTL ceza

KARADENİZ İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, ‘’Hafriyatını Sakarya’ya boşaltan çoğunluğu İstanbul’dan 17 firmaya 8 ay içinde 1 milyon 552 bin 908 YTL para cezası kestik’’ dedi.


  Sokak hayvanları için su ve yiyecek kampanyası

ÇEVRE Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Merkezi, sokak hayvanları için su ve yiyecek kampanyası başlattı.


  Akhisar'ın “Zeytin Otobüsü” yollarda

MANİSA'NIN Akhisar ilçesinde üretilen zeytin ve zeytinyağlarının bütün ülkede tanıtımı için hazırlanan ‘’zeytin otobüsü’’ yola çıktı.


  Belediye hizmet binasında kan bağışı kampanyası

TOPLUMSAL olay ve konulara büyük duyarlılık gösteren Muratpaşa Belediyesi, Kızılay’la birlikte kan bağışı konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla 8 ay içerisinde ikinci kez bağış kampanyası düzenledi.


  Cüz Cüz Kur’ân kampanyasını duymayan kimse kalmayacak

GAZETEMİZİN RAMAZAN BAŞINDA OKUYUCULARININ ELİNDE OLMAK ÜZERE HEDİYE EDECEĞİ CÜZ CÜZ KUR’ÂN KAMPANYASININ ÇEŞİTLİ VASITALARLA TANITIM VE REKLÂMLARI YAPILIYOR.


  Peyzaj öğrencilerinden Türk bahçesi projesi

TÜRKİYE'DEKİ 15 ayrı üniversitesinden peyzaj mimarlığı bölümü öğrencileri, Erzurum’da açılan yaz okulunda uygulamalı eğitim görüyor.


  Üniversiteden öğrencilere iş

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) öğrencilerine part-time iş vererek destek de oluyor.


  Balıkçılar, yeni sezona son hazırlıklarını yapıyor

KARADENİZ'DE 1 Eylülde sona erecek av yasağı öncesinde balıkçılar son hazırlıklarını yaparken, yasağın sona ermesinin ardından başta palamut olmak üzere balık fiyatlarında önemli düşüş yaşanması bekleniyor.


  Bir kasaba küresel ısınmaya kurban oluyor

KÜRESEL ısınmanın artması sebebiyle buzullar erirken sular da yükselmeye başlıyor. Gana’nın güneyindeki Totope Kasabası, küresel ısınma sebebiyle yerleşim yerini kaybediyor.


  İnternet yasakları imajımızı bozuyor

Atatürk’e hakaret içerdiği gerekçesiyle video paylaşım sitesi YouTube’a erişimin engellenmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan İngiliz The Guardian gazetesi, 400’ün üzerinde farklı internet sitesinin bu yasağa tepki gösterdiğini ve bunun Türkiye’nin imajını da olumsuz etkilediğini yazdı.


  Güneş arabaları dünya yarışına hazırlanıyor

İSTANBUL Teknik Üniversitesi (İTÜ) Güneş Arabası Proje Sorumlusu Burak Aliefendioğlu, 2009 ve sonraki yıllarda yarışmak üzere 4. nesil araçların çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.


  Demir Leydi bunadı

İNGİLTERE'NİN “Demir Leydi” lâkaplı eski Başbakanı Margaret Thatcher’ın kızı, annesinin 7 yıldır bunamadan mustarip olduğunu açıkladı.


  ABD'de, trafik sorununa bisikletli çözüm

ABD'DE Washington şehir yönetimi, her geçen gün artan petrol fiyatları ve trafikten bunalan vatandaşlar için kiralık bisiklet dönemini başlattı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır