"Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD kıyılarında büyük tahliye

GUSTAV kasırgasının yaklaştığı New Orleans’ın yetkilileri, şehrin tahliye edilmesi talimatı verdiler. Kasırgayı ‘’fırtınaların anası’’ diye nitelendiren Belediye Başkanı Ray Nagin, tahliyenin şehrin batı yakasında sabah 08.00’de (TSİ 16.00), doğu yakasında de öğleden sonra (TSİ 20.00) başlaması talimatını verdi.

Nagin, ‘’Bu hayatınızdaki en büyük hata olabilir’’ diyerek vatandaşları şehirde kalmamaları konusunda uyardı. Nagin, belediyenin şehri terk etmeyenlere acil yardım hizmeti sağlamayacağını vurguladı. 2005’te Katrina kasırgası vurduğunda şehrin yüzde 80’i su altında kalmış ve yörede yaklaşık 1600 kişi ölmüştü. Katrina’nın kötü hatırasını hâlâ taşıyan New Orleanslılar şimdiden otomobil, otobüs ve diğer vasıtalarla yollarda kuyruk oluşturdu. Karaibler’de şimdiye kadar 80 kadar kişinin ölümüne yol açan Gustav’ın, Meksika Körfezi’ne girdiği, Pazartesi öğleden sonra doğu Teksas ile batı Mississippi arasındaki bölgeyi etkilemesinin beklendiği bildiriliyor. Gustav Küba’da ağaçların ve telefon direklerinin devrilmmesine, binaların yıkılmasına ve muz çiftliklerinin hasar görmesine yol açtı. Kasırga etkili olmadan önce ülkede 300 bin kadar kişi evlerinden tahliye edilmişti. Gustav, tropikal fırtınadan 24 saat içinde 4. kategori kasırgaya dönüştü ve muhtemelen bugün 5. kategoriye yükselecek. Saatte 255 km’ye çıkan fırtınalanıyla ‘’Gustav’’ kasırgası yüzünden Küba’nın fırtınada korunaklı kalan bölgelerinden 240 bin kişi tahliye edildi. ABD meteoroloji merkezine göre, ‘Tehlikeli 4. Kategori’’den de çıkarak ‘’en tehlikeli 5. Kategori’’ye giren Gustav, Küba’nın batı kısmını vurdu. Adanın güneydoğusunda Amerikan Guantanamo Körfezi askerî üssü de tabiî olarak ‘’korunaklı’’ alanlardan biri olarak kaldı.

/ New Orleans

01.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Şam rejiminin ‘gıyabî’ intikamı

  ABD kıyılarında büyük tahliye

  Mısır: Gazze Şeridine, Arap gücü yerleştirelim

  İran, 50 ülkeye silâh ihraç ediyor

  Avrupa, Türkiye üzerinden Rusya’ya bağımlılığını azaltacak

  Irak’ta, Mehdi Ordusu komutanına idam

  Meksika, parçalanmış ceset şokunda

  İsveç’te alkolik kadınların sayısı artıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır