"Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Ramazan’ı, Bizim Radyo’da yaşayın!

Hayat frekansınız Bizim Radyo, Ramazan’la birlikte yeni yayın dönemine giriyor. Yeni yayın dönemini Bizim Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yaşar’la konuştuk.

*Bizim Radyo, Ramazan’la birlikte yeni yayın dönemine giriyor. Dinleyicilerine yeni yayın döneminde neler sunacak?

Yayın hayatına başladığından beri Bizim Radyo hep en iyiyi yapmak için gayret gösteriyor. Özellikle son dönemlerde yakalamış olduğu çıkışla, dinleyicilerin nezdinde kazanmış olduğu beğeniyle birlikte, önümüzdeki yeni yayın döneminde de, Bizim Radyo, dinleyicisine yeni projelerle hitap etmeye devam edecek. 40’a varan program ve programcısını koruyan Bizim Radyo yeni seslerle yoluna devam ediyor. Bu yeni yayın döneminde de, Ramazan’ın başlangıcına denk gelmesi itibariyle, onun, bereketi ve manevî kazancını ümit ederek 1 Eylül’de (bugün) Bismillah demiş olacağız.

BİZİM RADYO’DA RAMAZAN BEREKETİ

*Yeni yayın dönemindeki yeni projeler nelerdir?

İlk olarak birçok ulusal radyoda haklı bir yer edinmiş olan Senem Uluhan Bizim Radyo ailesine katılmış oldu. Yeni yayın dönemi boyunca da Senem Uluhan “Sözden Öte” programıyla hafta içi her gün saat 13:30’da bizlerle olacak. Bunun dışında yine, kalemiyle herkesin beğenisini kazanmış, okuyucularının gönlünde taht kurmuş bir isim Selim Gündüzalp bizimle olacak hafta içi her gün saat 11:30 da “Gündüz Gözüyle” isimli programla. Bunun dışında “Anadolu’dan Ezgilerle” Şentürk Dündar, bir bağlama sanatçısı olarak Pazartesi akşamları bizim radyoda olacak. Bizim radyo ailesine yeni katılan Fikriye Sena Çelik de “Enstantane” programıyla Ramazan’da yeni bir projeyle birlikte bizlerle olmaya devam edecek. “Tatlı şeyler” programı da “Bir Tatlı Ramazan”la Ramazan’a özel yayın yapacak. Dolayısıyla diğer programlarımıza da devam ederek yeni programlarla birlikte, dolu dolu devam edecek Bizim Radyo yayın hayatına.

“BEDİÜZZAMAN BEŞLEMESİ” SES BULUYOR

Ramazan’ın ortasında gerçekleştireceğimiz, İslâm Yaşar’ın Bediüzzaman Beşlemesi roman çalışmasını, profesyonel dublaj sanatçısına seslendirterek Bizim Radyo’da arkası yarın olarak yayına gireceğiz. Dolayısıyla hafta içi her gün ‘arkası yarın’ımız olacak. Zihinsel engelli çocuklar için bir eğitim programı çalışmamız var. Büyük ihtimalle Ramazan’ın ortalarında girecek. Yıllardır bu iş üzerinde çalışan, seminerler veren bir eğitimcinin gerçekleştireceği aileleri bilgilendirici bir program olacak.

*Bunun dışında yeni seslerin dışında Ramazan’a özel neler olacak?

Bedesten özel programıyla ‘Eski Ramazanlar, Osmanlı’da, sarayda Ramazanlar nasıldı, halk Ramazanı nasıl geçirirdi?’ buna dair Ramazan’ın kültürel değerlerini anlatacak bize Lâtif Salihoğlu. İftar programımızda İsmail Tezer Bizim Radyo’da olacak. Programda bazı bölümler olacak. Ramazan günlüğü, her güne bir hediye, Anadolu’da Ramazan ve her gün İHH aracılığıyla 20 kişiye kumanya dağıtımı olacak. Sahur programımızda ise Şaban Döğen bizimle birlikte olacak. Kubilay Aktaş’la “Sahurun Sırrı”, İslâm Yaşar’la “Sahur Günlüğü”, Hakan Yalman’la “Her Güne Bir Pencere” Ramazan boyunca 33 pencerenin 29’unu en azından açmaya çalışacak. Hemen arkasından da sabah ezanıyla birlikte Ramazan hatmi Bizim Radyo’da olacak. Diğer projeleri Ramazan’da uygulamaya başladığımızda çok dolu, heyecanlı ve istifadeli bir dönem olacak. Sözün iyisi, müziğin güzeli, haberin doğrusu Ramazan’da da Bizim Radyo’da olacak. Tabiî bu arada Bizim Radyo’da klâsikleşmiş olan programlar devam edecek. Bir Başka İklim, Sırlar hazinesi, Bil Ey Kardeş, vs. devam edecek.

*Mevcut yayın şekli genişleyerek yayın hayatına devam edecek Bizim Radyo.

Hafta içi her gün saat 11:30’da Selim Gündüzalp’le “Gündüz Gözüyle”

Hafta içi her gün saat 13:30’da SenemUluhan’la “Sözden Öte”

Her Pazartesi saat 21:00’da Şentürk Dündar’la “Anadolu’dan Ezgiler”

Ramazan boyunca “Ramazanname” İsmail Tezer’le saat 18:00’da

Sahur programları 03:30’da başlayıp sabah ezanının ardından hatimle devam edecek.

İyi dinlemeler…

Fatma Yılmaz

01.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır