"Gerçekten" haber verir 01 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ümit Özat herkese teşekkür etti

ALMANYA'DA CUMA AKŞAMI OYNANAN KARSRUHE-KÖLN MAÇININ 27. DAKİKASINDA SAHA İÇİNDE FENALİK GEÇİREREK HASTANEYE KALDIRILAN TÜRK FUTBOLCU ÜMİT ÖZAT YAPILAN TETKİKLER SONUNDA TABURCU EDİLDİ. EVİNDE DİNLENEN MİLLİ FUTBOLCU, "BENİ MERAK EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM. SEVENLERİMİN İLGİSİ MORALİMİ BİR KAT DAHA ARTTIRDI" DEDİ.

ALMAN birinci lig takımlarından Karsruhe-FC Köln karşılaşmanın 27. dakikasında fenalık geçirerek sahada yere yığıldıktan sonra Karsruhe'de bir hastanenin Kardiyoloji bölümüne kaldırılan FC Köln takımının kaptanı Ümit Özat, yapılan tetkiklerin neticesinde taburcu edildi. Özat, eşi ve çocukları ile birlikte Köln'deki evine geçti. Köln'deki evinin önünde kendisini bekleyen Alman ve Türk basın mensuplarına açıklama yapan Ümit Özat, Köln'deki evine kavuştuğundan dolayı çok mutlu ve sevinçli olduğunu belirtti. Maçtan bu yana üzerinde bir yorgunluk olduğunu vurgulayan Özat, "Takım -arkadaşlarımın galibiyet haberini alınca rahatladım. Sevincim arttı. Şu anda çok iyiyim" dedi.

TAHLİLLER ŞİMDİLİK TEMİZ ÇIKTI

Şu ana kadar yapılan tahlilerden birşey çıkmadığını belirten Özat, önümüzdeki günlerde bir iki tahlilin daha yapılacağını söyledi. Özat, "Umarım inşallah en kısa zamanda sorun bulunur ve çözüm yapılır" ifadesini kullandı. Sağlık durumundan dolayı kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini bildirenlere teşekkür eden Özat, "Öncelikle beni arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Milli takım hocama, eski kulüp başkanıma ve yakın arkadaşlarımın hepsine çok teşekkür ediyorum. Onların ilgisi ve alakası beni son derece memnun etti. Benim moral ve motovisyonumu bir kat daha yükseltti" dedi. Özat, eski kulüb doktorunun geriye dönük son 8 yılın EKG'lerini çıkarttığını ve hepsinin tertemiz çıktığını ifade etti.

YERE DÜŞME ANINI ANLATTI

Özat; basın mensuplarının sorusu üzerine sahada yere yıkıldığı anı şu sözlerle anlattı: "Arkadaşımın verdiği bir pozisyonda ben ileri gittim. Sıkı bir depar attım. Dönüşünde bazen normal insanda olduğu gibi gözüm karardı, tansiyonum düşer gibi oldu. Ondan sonrasını hatırlamıyorum. Soyunma odasında kendime geldim. Maça devam etmek istediğimi bildirdim. Biri kolumdan bandı alarak devam etmemem gerektiğini açıkladı. Bu olay son 2 maçta 1 puan almanın stresi olabilir. Doktorların dediği, stres ve belki su eksikliği. İki maça kötü başlamak, fazla düşünmek, tansiyon veya belki su seksikliği buna neden olabilir. Ancak önümüzdeki günlerde olacağımız tahlilerin neticesine sonucu öğrenceğiz."

01.09.2008


 

Aragones: Güiza daha iyi olacak

FENERBAHÇE'NİN İSPANYOL TEKNİK DİREKTÖRÜ ARAGONES, İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇINDA BİRÇOK GOL POZİSYONUNU DEĞERLENDİREMEYEN GOLCÜ FUTBOLCU GÜİZA İÇİN, "BU MAÇTA ÇOK SABIRSIZ DAVRANDI. SON VURUŞLARI İYİ YAPAMADI. ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DAHA İYİ OLACAK" DEDİ.

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Luis Aragones, 2-0 kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında goller kaçıran Guiza'nın biraz sabırsız olduğunu söyledi. Aragones, oyuncularının gol pozisyonlarında sabırsız davrandığını ifade ederek, ''Özellikle Guiza, Uğur gibi oyuncularım biraz sabırsızdı. Gol için çok yüklendik, son vuruşlar olmadı. Guiza gibi büyük golcüler böyledir. Bazen gol bulmakta zorlanırlar, bazen çok kolay gol atarlar. İlerleyen günlerde Guiza daha iyi olacaktır'' dedi. Aragones, transferde Xabi Alonso, Senne ve Petit'i istediğini, ancak Josico'nun transferinden de memnun olduğunu kaydetti.''Josico'nun buraya gelmesinden memnunum'' diyen İspanyol teknik adam, ''Xabi Alonso ve Senna üzerinde isteğimizi belirtmiştik. Porto'dan Petit de vardı, ama onunla temas kuramadık. Onlar olmadı ama Josico'da Villarreal'den tanıdığım çok yetenekli bir oyuncu. Bu takıma yararlı olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

BURAK: HEDEFİM MİLLİ TAKIM

Fenerbahçeli futbolcu Burak Yılmaz, geçmişte oynadığı takımların kendisi için tecrübe olduğunu belirterek, ''Şu anda dünya kulübünde oynuyorum. Bu benim için büyük bir gurur, onur. Hedefim milli takımda oynamak'' dedi. Burak, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına da değinerek, ''Rakibimiz çok iyiydi, bizi çok zorladılar. Ama oyunun hakimi bizdik. İyi oynadık, güzel bir galibiyet aldık. Buna ihtiyacımız vardı. Lige kötü başladığımız için ne olursa olsun kazanmak zorundaydık. 11-11 olsaydı, maç daha farklı olabilirdi. Bizim için daha zorlu olabilirdi. Daha az pozisyona girebilirdik'' diye konuştu. Hocasının kendisine güvendiğini hissettiğini kaydeden Burak, ''Ben de elimden geldiği kadar iyi oynamaya çalışıyorum. Dünya kulübündeyim, Avrupa'da bilinen, Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir kulüpteyim. Burada olmak benim için büyük bir onur, gurur. Milli takımda da oynamak istiyorum'' diye konuştu. Gökhan Gönül ise rakibin eksik olmasının işlerini kolaylaştırdığını dile getirerek, ''Rakip kaç kişi olursa olsun, biz oyun disiplininden vazgeçmedik ve kazandık'' şeklinde konuştu.

01.09.2008


 

Trabzon son 4 sezonun en iyi başlangıcını yaptı

SÜPER Lig'in ilk 2 haftasını galibiyetle kapatan Trabzonspor'da, işler yolunda gidiyor. Ligin ilk haftasında sahasında Ankaraspor'u 2-0, ikinci haftasında ise deplasmanda Ankaragücü'nü 2-1 yenerek 6 puan elde eden bordomavililer, lige son 4 yılın en iyi başlangıcını yaptı.

Son yıllarda aldığı sonuçlarla sıkıntılar yaşayan Karadeniz ekibi, bu yıl yaptığı başlangıç ile de ligdeki hedefleri doğrultusunda umut verdi.

YATTARA'DAN OLUMLU HABER

Ankaragücü maçında sakatlık geçiren Yattara'nın Beşiktaş maçına yetişebileceğinin açıklanması da camiada moralleri yükseltti. Kulüp menajeri Caner Çuvalcıoğlu, Yattara'nın MR'ının çekildiğini belirterek, ''Beşiktaş maçına doktorlarımız Yattara'yı yetiştirmeye çalışacak. Sakatlığının çok ciddi bir boyutta olmaması sevindirici'' dedi.

01.09.2008


 

Gönen Yağlı Güreşlerinde başpehlivan Sermest Bulut

BALIKESİR'İN Gönen ilçesinde düzenlenen ''22. Gönen Yağlı Pehlivan Güreşleri''nde, başpehlivanlığı Sermest Bulut kazandı

Gönen Belediyesi tarafından Nail Gönenli Stadı'nda gerçekleştirilen güreşler, baş, baş altı, büyük orta, küçük boy küçük orta, küçük boy büyük orta, deste, tozkoparan, teşvik ve minik kategorilerinde yapıldı. Toplam 185 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde, Sermest Bulut başpehlivanlığı kazandı. Bulut'a altın kemerini Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar taktı. Yakar, bu yıl 22'ncisini gerçekleştirdikleri güreşlerin, Türkiye'de tarihi Kırkpınar güreşlerinden sonra tek altın kemerli yağlı pehlivan güreşi olduğunu belirterek, ''Güreşler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık'' dedi.

01.09.2008


 

Sivas ve G.Antepspor'da 3 puan sevinci yaşanıyor

SÜPER Ligde yeni sezona Fenerbahçe galibiyeti ile girerek büyük bir sürpriz yapan Gaziantepspor ligde 2. haftada Ankara deplasmanında Ankaraspor'u Beto ve Tabata'nın attığı gollerle 2-0 yenerek puanını 6'ya çıkardı.

Geçen sezonun flaş ekiplerinden Sivasspor ise ilk maçta sahasında Kayserispor'la 0-0 berabera kaldıktan sonra çıktığı Kocaelispor deplasmanında İbrahim ve Mehmet Yıldız'ın golleriyle 2-0 yenerek haftayı 3 puanla kapattı.

01.09.2008


 

Real Sociedad G.Saray'dan Necati Ateş'i transfer etti

İSPANYA 2. Futbol Ligi takımlarından Real Sociedad, Galatasaray'ın eski forveti Necati Ateş ile anlaştı. San Sebastian şehrine gelen Necati'nin sağlık kontrolünden geçtikten sonra Real Sociedad ile sözleşme imzalanacağı açıklandı.

Gelecek sezon 1. lige yükselmeyi hedefleyen Real Sociedad, Necati Ateş dışında Fransız Sochaux takımında oynayan Senegalli defans oyuncusu Boukary Drame'yi de renklerine bağlayacak. Geçmişte kadrosunda Nihat Kahveci, Tayfun Korkut ve Arif Erdem'i bulunduran Real Sociedad, 4. kez kadrosunda Türk futbolcu oynatacak.

01.09.2008


 

Kanatlar kullanılmalı

Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediye'yi yendi ve ligde üç puanla tanıştı ama oynadığı oyun tatminkar değildi. Belediye maçı 9 kişi bitirmemiş olsaydı sonuç böyle olmayabilirdi. Abdullah Avcı hoca geçen seneki takımının üzerine artı değerler katmış. Mücadeleci yapılarını iki kişi eksik kaldıktan sonra bile devam ettirdiler. Ligimize anlaşılan bu sezonda renk katacaklar.

Fenerbahçe bir türlü tempolu oyun oynayamıyor. Pozisyon zenginliği adına bir türlü istenilen seviye ulaşamıyor. Aragones'in de buna çare aradığı anlaşılıyor. Fenerbahçe'nin defans hattından hücuma yeteri kadar destek gelmeyince takım olarak rakiplerine karşı baskı kurmakta zorlanıyor. Belediye karşısında özellikle ilk yarıda Gökhan Gönül ve Roberto Carlos bindirme yapmadıkları zaman, önlerindeki oyuncular Uğur Boral ve Kazım Kazım orta alana hapsolundu.Böyle olunca da oyun orta sahada kilitleniyor.

Kaptan Alex aldığı topları geriye ya da yana oynamak zorunda kalıyor. Duran toplarda da rakip takım yeterince önlem aldığı zaman gol bulmakta sıkıntı çeken bir görüntü ortaya çıkıyor. Forvetteki Semih Şentürk ve Daniel Güiza arkalarından destek gelmeyince bu defa top almak için orta sahaya gelmek zorunda kalıyorlar. Bu da rakibe baskı kurmayı zorlaştırıyor. Fenerbahçe kanatları iyi kullanmak zorunda. Semih ve özellikle Güiza'dan bu şekilde daha çok goller görebiliriz.

İkinci yarıda bekler rakibin eksikliğini fırsat bilip ileriye çıkınca goller geldi. Maldonado daha rahat oynamaya başladı ve hücuma çıkarak Kazım'a güzel bir gol attırdı. Bu hareketlerini rakip eksik kalmadanda yapması gerekiyor. Güiza ise gollerinden çok yaptığı asistleriyle takıma katkı yapmaya başladı. Ama spor medyasını memnun etmesi için bu yeterli değil. Bir maç daha gol atamazsa korkarım ki, kendisini tartışmaya başlarlar.

EFE KIRMIZI

01.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır