"Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: Savaşa gitmiyoruz

2010 Dünya Kupası Elemelerinde Ermenistan ve Belçika ile karşılaşacak olan (A) Millî Futbol Takımının teknik direktörü Fatih Terim, Ermenistan ile savaşa değil, futbol maçına çıkacaklarını söyledi.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Ermenistan ve Belçika ile karşılaşacak olan (A) Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Fatih Terim, Ermenistan ile savaşa değil, futbol maçına çıkacaklarını söyledi. Terim, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinin hemen ardından, bir başka zorlu şampiyonaya başlayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti: ''Grubumuzda Ermenistan, Estonya, Bosna-Hersek, Belçika ve İspanya gibi takımlar var. Biz cumartesi günü Ermenistan ile başlıyoruz. Bu iki ülke arasında (A) kategorideki ilk maç. Bu açıdan önemli. Zaten gruplara baktığımızda da ilk maçların her zaman önemli olduğunu ayrıca görüyoruz. Rakibimizin de bu maça ayrı bir motivasyonla hazırlanacağı bir gerçek. Bu bizim için sadece bir futbol maçı, savaş değil. Biz futbolu, ulusları birbirine yaklaştıran bir etkinlik olarak kabul ediyoruz. Futbol sayesinde dünyanın dört bir tarafında edindiğimiz dostları da düşünecek olursak, olaya daha farklı bir açıdan bakmam mümkün değil.''

TARİHİN YÜKÜNÜ TAŞIYAMAYIZ

Siyasi sorunları, tarihten gelen çekişmeleri düşünerek herhangi bir maça hazırlanılamayacağını kaydeden Fatih Terim, şöyle devam etti: ''Tarihin yükünü omuzumuzda da taşıyamayız bu maç öncesi. Biz futbolcular çabuk düşünürüz, çabuk uygularız, çabuk oynamayı severiz. Ama tarihin yükünü omuzumuza almaya kalkarsak, bu bizi maalesef yavaşlatır. Yavaşlattığı gibi oyunumuzu da bozar. Gruplar belirlendiği zaman, Ermenistan delegasyonu ile ilişkilerimizin çok iyi olduğunu, en sıcak ilişkilerin bizlerle onların olduğunu söyleyebilirim. Dolayısıyla cumartesi akşamı oynanacak maçta bu sıcaklığın yansıyacağını düşünüyorum.''

BİZİM İŞİMİZ FUTBOL OYNAMAK

Ay-yıldızlı formayı dünyanın her yerinde temsil ettiklerini ve bundan sonra da edeceklerini kaydeden Fatih Terim, siyasi konularla fazla ilgilenmediklerini söyledi. Terim, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yapılan davet ve bazı siyasi partilerin maçla ilgili aldığı kararlarla ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti: ''Bu konularla çok fazla ilgilenmiyoruz. Okuyoruz, dinliyoruz, ne olacağını merak ediyoruz. Ama bizim esas işimizin futbol olduğunu biliyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin düzelebilmesi için bunun sporun birleştirilebileceği ilk adım olarak düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımızın maça gelmesi, bir siyasi partinin üyelerine yasaklaması bizim dışımızda olan bir şey. Dünyadaki bir çok ülkeyi birleştiren spor, futbol, yine güzel tarafını yansıtır, olaylar başka mecraya döner.''

03.09.2008


 

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARILARDA ATIYOR

SÜPER Lig lideri Beşiktaş, bu sezon oynadığı resmi maçlarda ikinci yarılarda daha etkili bir performans gösterdi.

Bu sezon Turkcell Süper Lig ve UEFA Kupası'nda toplam 4 resmi maç oynayan siyah-beyazlılar, rakip fileleri 11 kez havalandırırken, bu gollerin 9'u ikinci 45 dakikalarda geldi. UEFA Kupası'nda 6, ligde ise 5 gol bulan siyah-beyazlılar bu gollerin yüzde 81.81'ini ikinci yarılarda bulurken, ilk yarılarda sadece 2 gol atabildi. Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de ise tüm gollerini ikinci yarıda attı. Ligde toplam 5 gol bulan ''Kara Kartallar'', bunların hepsini ikinci 45 dakikalarda buldu. Siyah-beyazlılar, ligde ilk haftada Antalyaspor'u 3-2, geçen hafta da Konyaspor'u 2-0 yendi. Beşiktaş, Antalya deplasmanında ilk yarıyı 2-0 yenik kaparken, ikinci yarıda bulduğu 3 golle sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

TORAMAN: HEYECANLANDIM

Siyah-beyazlı takımda kadro dışı kaldıktan sonra ilk kez Konyaspor karşısında forma şansı bulan İbrahim Toraman, bugün oynadığı için çok mutlu olduğun dile getirerek, şunları söyledi: ''Formama kavuştuğum için maçın başında büyük heyecan yaşadım. Maç öncesi araftarların beni tribüne çağırması motivasyonumu artırdı. Kondisyon olarak biraz geri olabilirim. 15 günlük arada açığı kapatabilirim. Daha önce yaşanan olaylarda bana resmi teklif gelmişti. Ancak gitmek en son çaremdi. Beşiktaş'tan ayrılmak istemiyordum. Burada şampiyonluk yaşamayı amaçlıyorum.''

03.09.2008


 

Golcü Bobo asistçiliğe soyundu

BEŞİKTAŞ'IN golcü futbolcusu Bobo, yeni sezonda golcülüğünün yanı sıra asistçiliğe de soyundu.

Siyah-beyazlı takımda attığı gollerle kendinden bahsettiren Brezilyalı futbolcu, bu sezon geride kalan 4 resmi maçta toplam 3 asist yapıp, 3 de gol attı ve golcülüğünün yanı sıra asistte de başarılı olduğunu ortaya koydu. Antalyaspor'a 2 gol, Siroki Brijeg'e de İstanbul'da 1 gol atan Bobo, Siroki Brijeg ile İstanbul'da oynanan rövanş maçında 2 ve dünkü Konyaspor karşılaşmasında da 1 asist yaptı. Brezilyalı futbolcu ayrıca, Antalyaspor maçında savunma ile girdiği mücadelede Antalyaspor savunmasını hataya zorlayarak, Delgado'nun gol atmasına da katkıda bulundu.

Beşiktaş'ta bu sezon kaptanlığa getirilen Arjantinli futbolcu Matias Emilio Delgado, oynanan 4 resmi maçın 3'ünde ilk golleri atarak galibiyetlerin kapısını açan isim oldu. Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig ve UEFA Kupası'nda oynadığı 4 maçı da kazanırken, Delgado bunların 3'ünde rakip fileleri havalandırdı ve 4 maç sonunda takımının en golcü futbolcusu oldu. Sezona iyi bir başlangıç yapan Delgado, deplasmanda oynanan Siroki Brijeg ile ligdeki Antalyaspor ve Konyaspor maçlarında ilk golleri atıp, takımını galibiyete taşıdı. Delgado, sadece İstanbul'da oynanan Siroki Brijeg maçında gol atmazken, bu karşılaşmada da bir şutunda top direkten döndü.

Konyaspor karşısında başarılı bir performans sergileyen Çek oyuncu Zapatocny ise ''2-0 kazanmamız defanstaki tercihlerin doğru olduğunu kanıtlıyor. Mutlaka rekabet olacak. Takımın temelleri oturduktan sonra oynayan herkes yüzde 100 verim verecektir'' dedi. Çek oyuncu, BJK İnönü Stadı'ndaki atmosferle ilgili de ''Atmosfer inanılmaz. Taraftarlar sayesinde daha iyi oynuyoruz'' derken, UEFA Kupası finaliyle ilgili yapılan tezahüratın sorulması üzerine, ''Finali oynamayı ben de isterim. Ama adım adım ilerlemek lazım'' cevabını verdi. Zapatocny, ilk defa forma giyen İbrahim Toraman'ı başarılı bulduğunu da sözlerine ekledi.

03.09.2008


 

Potada Ukrayna ile oynuyoruz

TÜRKİYE, 2009 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda bugün Ukrayna ile yapacağı karşılaşmayla potadaki 877. sınavına çıkacak.

(A) Milliler, 72 yıllık tarihinde yaptığı 876 maçın 448'ini kazanırken, 426 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı. Ay-yıldızlılar tarihindeki ilk maçını, Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yaptı. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda yapılan maçı, Türkiye 49-12 kazandı. İlk resmi maçını ise 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Şili ile oynayan milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan karşılaşmada rakibine 30-16 yenildi.

MİLLİLERİN EN FARKLI SKORLARI

(A) Milli Takım, tarihinde en farklı skorlu galibiyetini Libya karşısında elde etti. İzmir'de yapılan İslam Ülkeleri Spor Oyunları'nda 29 Eylül 1980 tarihinde Türkiye, Libya'yı tam 97 sayı farkla, 142-45 yendi. Türkiye, tarihindeki en farklı skorlu yenilgisini ise Hırvatistan karşısında aldı. Milliler, Almanya'da yapılan 28. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda, 24 Haziran 1993'de Hırvatistan'a 113-63'lük skorla, 50 sayı farkla yenildi.

03.09.2008


 

Terim'in kızı kaza yaptı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in kızı Merve Terim, Beşiktaş'ta trafik kazası yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Merve Terim'in kullandığı 34 BY 2530 plakalı otomobile, Levent Caddesi'nden Karanfil Sokak'a dönmek isterken, caddenin karşı yönünden gelen ve sürücüsünün ismi açıklanmayan 34 EK 7888 plakalı bir otomobil yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolun soluna savrulan Merve Terim yönetimindeki otomobil, bir sokak lambasına vurarak durabildi. Her iki araçta maddi hasar oluşurken, kazayı yara almadan atlatan Merve Terim, olay yerine gelen başka bir araçla buradan ayrıldı.

03.09.2008


 

Kocaeli, Sergio ve Murat Hacıoğlu'nu transfer etti

KOCAELİSPOR, Kasımpaşaspor'dan Ferhat Sergio ve Konyaspor'dan Murat Hacıoğlu ile anlaştı. Kocaelispor'un resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 3 sezon önce Sivasspor'a transfer olan ve daha sonra Kasımpaşaspor'da forma giyen, aralık ayında da Türk vatandaşı olan Ferhat Sergio Bastos ile anlaşmaya varıldı.

Türkiye'de henüz 5 yılını tamamlamadığı için yabancı statüsünde oynayacak olan 28 yaşındaki futbolcu, 3 sezonda toplam 72 maçta forma giydi ve 5 gol attı. Bu arada, yeşil siyahlı ekibin geçtiğimiz sezon Konyaspor'da oynayan ve 34 maçta 10 gol atan Murat Hacıoğlu ile anlaşma sağladığı da bildirildi. Öte Bursaspor, transferin son gününde Brezilyalı oyuncu Fabricio Romas Melo'yu transfer etti.

03.09.2008


 

PUAN CETVELİ

Takımlar O G B M A Y AV P

1.BEŞİKTAŞ 2 2 0 0 5 2 3 6

2.BURSASPOR 2 2 0 0 4 1 3 6

3.TRABZONSPOR 2 2 0 0 4 1 3 6

4.GAZİANTEPSPOR 2 2 0 0 3 0 3 6

5.GALATASARAY 2 1 1 0 4 1 3 4

6.SİVASSPOR 2 1 1 0 2 0 2 4

7.FENERBAHÇE 2 1 0 1 2 1 1 3

8.KONYASPOR 2 1 0 1 3 4 -1 3

9.DENİZLİSPOR 2 1 0 1 4 6 -2 3

10.KAYSERİSPOR 2 0 2 0 0 0 0 2

11.ESKİŞEHİRSPOR 2 0 2 0 0 0 0 2

12.HACETTEPE SPOR 2 0 1 1 1 2 -1 1

13.GENÇLERBİRLİĞİ 2 0 1 1 1 3 -2 1

14.KOCAELİSPOR 2 0 1 1 1 3 -2 1

15.İSTANBUL B.Ş.BLD. 2 0 1 1 0 2 -2 1

16.ANTALYASPOR 2 0 0 2 4 6 -2 0

17.ANKARAGÜCÜ 2 0 0 2 3 5 -2 0

18.ANKARASPOR 2 0 0 2 0 4 -4 0

03.09.2008


 

Gül ve Ermenistan maçı

Ankara son birkaç gündür Türkiye-Ermenistan millî maçını tartışıyor. 6 Eylül'de Erivan'da oynanacak karşılaşma öncesinde Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah'a Gül'e yazılı bir davetiye göndererek bu maçı birlikte izlemeleri için teklif götürdü. Gül şimdilik olumlu bir cevap vermedi ama kurmayları bu konuyu hassasiyetle incelemeye başladı. Muhafet liderleri Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli ise bu davete şiddetle karşı çıktılar. Erivan'ın davetine icabet edildiği taktirde Azerî kardeşlerimizin çok üzüleceğini söylediler.

Bilindiği gibi, Sovyetler Birliği'nin 1991 yılı sonunda dağılması sonunda Ermenistan o dönemde Azerbaycan’da yaşanan siyasî iç karışıklıklardan yararlanarak önce Karabağ’ın tamamını, sonra da Karabağ’ı Ermenistan’a bağlayan Azerbaycan topraklarını işgâl etti. Bugün Azerbaycan topraklarının % 20’sine yakın bölümü, Ermenistan’ın işgali altındadır. Bu topraklarda yaşayan 1,5 milyona yakın Azeri topyekün sürgün edildi.

Türkiye'yi dünyaya şikayet ederek "1915'te soykırım yapmakla" suçlayan Ermeniler 26 Şubat 1992'de Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde sivil halka dünyanın gözü önünde kendileri bir katliam yaptı. 7 bin nüfuslu Hocalı'da kadın, çocuk, ihtiyar ve genç ayrımı yapılmadan 618 kişi hunharca katledildi. Bunlardan 83 çocuk, 106 kadın acımasız bir şekilde işkence yapılarak öldürüldü. Ayrıca 487 kişi de ağır yaralandı.

Türkiye, 16 Aralık 1991'de Ermenistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk devletlerden biri oldu. Ancak Karabağ'ı işgal etmesi yüzünden 1993 yılında Türkiye Ermenistan'la olan sınır kapılarını insan ve mal trafiğine kapattı. Günümüzde Türkiye'yle Ermenistan arasında hiç bir diplomatik ilişki mevcut değildir ve Türk-Ermeni sınırı halen bütün mal ve insan trafiğine kapalıdır.

Sportiv bir müsabakaya siyasi bir gözle bakmak doğru olmaz. Bugün olmasa bile önümüzdeki yıllarda mutlaka Türkiye-Ermenistan ilişkileri düzelecektir. Güçlü Ermeni lobisi bunun için aktif bir şekilde çalışmaktadır. ABD'de de bunu istemektedir. Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde hem Demokratların, hem de Cumhuriyetçilerin adayları ,Türkiye'nin Ermenistan'la resmi ilişkilere başlaması için seçim kampanyalarında bu konuya yer ayırmaktadırlar.

ABD, 1970'li yıllardaki soğuk savaş döneminde Çin'le ilişkilerini masa tenisi milli takımlarına Pekin'de maç yaptırarak geliştirmişlerdi. Erivan'da oynanacak Ermenistan-Türkiye milli maçı da iki ülke için bir dönüm noktası olacaktır. Cumhurbaşkanı Gül, karşılıklı mutabakat sağlandığı taktirde ve Sarkisyan'ın da Türkiye'deki rövanş maçına geleceğini açıklamasıyla birlikte bu ülkeye gitmeye yakın görünmektedir.

Erol DOYURAN

03.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır