"Gerçekten" haber verir 03 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kıbrıs’ta 5. buluşma

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs’ta 4 yılı aşkın süren durgunluğun ardından, kapsamlı Kıbrıs müzakerelerinin prosedürünü belirlemek amacıyla bugün Lefkoşa ara bölgede bir araya gelecek. Talat ve Hristofyas daha önce 4 kez bir araya gelmişti.


MAHKEME BELGELERİ İSTEDİ

Ulusal Mahkeme, İç Savaş (1936-39) ve diktatör Franco döneminde (1939-75) öldürülenler ve kaybolan yaklaşık 90 bin kişiyle ilgili olarak, Başpiskoposl

Kayıtta başörtüsü sıkıntısı

ÇÜ İlâhiyat Fakültesini kazanan başörtülü öğrencinin kaydı başörtülü olduğu gerekçesiyle yapılmazken, Aydın Üniversitesinde yeni kayıt yaptıran öğrenc


  269 bin gıda işletmesi denetimden uzak

TÜRK Sağlık-Sen’in yaptığı araştırmada, 269 bin gıda satış ve toplu tüketim yerinin 6 aydır denetlenmediği, en çok cezanın ekmek ve unlu mamuller üreten işletmelere kesildiği belirlendi.


  Bosnalı konsey üyeleri Türkiye’ye geliyor

Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Haris Silajdziç ve Cumhurbaşkanlığı Konseyi’nin diğer iki üyesi Nebojsa Radmanoviç ile Zeljko Komsiç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 3-4 Eylül tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek.


  Türkiye ile Rusya’nın birbirine ihtiyacı var

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Hem bizim Rusya’ya hem de Rusya’nın bize ihtiyacı var. Doğal gaz, turizm ve Türk müteahhitler açısından önemli yeri var” dedi.


  Roj Tv'yi öven DTP'li başkan mahkûm

DTP'Lİ Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, ‘’suçu ve suçluyu övmek’’ suçundan yargılandığı davada, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


  Yeşil kartlı sürü sahipleri

ERZURUM’DA yeşil kart sahibi 3 kişinin koyun sürüsü olduğu belirlendi. Her birinin beşyüzer koyun aldığı tespit edilen 3 kişinin ve ailelerinin yeşil kartları iptal edildi.


  5 günde, 19 terörist öldürüldü

GÜVENLİK güçlerinin, 26-31 Ağustos tarihleri arasında bölücü PKK terör örgütüyle girdiği silâhlı çatışmalarda 19 terörist etkisiz hale getirilirken, 5 güvenlik görevlisi şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi de yaralandı.


  Bir ABD askerî gemisi daha boğazdan geçti

ABD askerî gemisi US Naval Pathfinder, Çanakkale Boğazı’ndan geçti.


  Gültepe’de sabah baskını

KAĞITHANE'DE 25 ayrı eve düzenlenen operasyonda, aranmakta olan 6 kişi yakalandı ve 6 adet ruhsatsız tabanca, 3 çalıntı otomobil, uyuşturucu madde ile çok sayıda çalıntı eşya ele geçirildi.


  MHP’den Tüzmen’e tepki, Çiçek’e destek

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’in, “Rus mallarının gümrüklerde daha sıkı kontrol edileceği” yönündeki açıklamalarının, Türkiye’ye maliyetinin çok büyük olduğunu belirterek, “Sayın Tüzmen’in açıklamaları büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Cemil Çiçek’in Bakanlar Kurulu sonrasındaki açıklamalarını ise olumlu buluyorum” dedi.


  Karayalçın: Ziyaretin amacı açıklanmalı

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, ‘’Sayın Cumhurbaşkanı, Erivan ziyaretinin amacının ne olduğunu kamuoyuna açıklamalıdır’’ dedi.


  Eğitim uçağı pistten çıktı

SABİHA Gökçen Havalimanı’nda inişe geçen bir eğitim uçağı pistten çıktı. Uçaktaki öğretmen pilot ile öğrencisi kazayı yara almadan atlattı.


  Filistinli yetimler yardım bekliyor

ÜRDÜn'de aileleriyle birlikte mülteci ya da kaçak olarak yaşayan Filistinli yetim çocuklara ilk iftar yemeği, Türkiye’deki hayırseverlerin gönderdiği yardımlarla verildi.


  Büyük yangında ihmal şüphesi

ORMAN Genel Müdürlüğü Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğünce Manavgat Sulh Hukuk Mahkemesine başvurularak, Manavgat ve Serik ilçelerindeki orman yangınlarıyla ilgili delil tesbiti istendi.


  Okullara irtibat görevlisi

MANİSA Emniyet Müdürlüğünce 2008-2009 eğitim öğretim yılında öğrencilerin şiddet olaylarından korunması, suça karışmalarının veya maruz kalmalarının önlenmesi ya da en aza indirilmesi, suç işlemeye zemin hazırlayabilecek durumların ortadan kaldırılması amacıyla proje uygulanacağı bildirildi. İ


  MEB, belediyelerden okul otobüsü istiyor

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, mobil anaokullarını yaygınlaştırmak için belediyelere, otobüs tahsis etmeleri çağrısında bulundu.


  Cep telefonunun serüveni

100 yıl boyunca gelişen ama kablosu olduğu için her zaman bir yere bağlı olarak kullanılan telefon, kablo döşeme sıkıntısı yaşayan ülkelerin alternatif arama çabasıyla kablosuz hâle geldi.


  Köln'de 600 kişiye iftar

MERKEZİ Almanya’nın Köln şehrinde bulunan Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB), her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında her gün 600 kişiye iftar yemeği veriyor.


  NASA’nın eski mekikleri göreve devam edecek

AMERİKAN Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), uzay mekiklerini 2010’da emekliye ayırma planını ertelemeyi düşünüyor.


  Google’dan yeni web tarayıcı

ARAMA motoru Google, “Google Chrome” adlı yeni web tarayıcısının deneme versiyonunu başlatacağını açıkladı. FOX televizyonunun haberine göre, Google yeni web tarayıcısının prototipini kullanıma sokuyor.


  Ağrılara renkli tedavi

PEKİN olimpiyatlarında birçok atletin vücudunda görülen, Japonya’da yaklaşık 25 yıl önce geliştirilen renkli bantlar, ağrıların tedavisi ve kas zedelenmelerinin önlenmesinde kullanılıyor.


  Tiryakilere Ramazan fırsatı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhan Tuncer, sigara tiryakilerinin Ramazanı bu bağımlılıktan kurtulabilmek için fırsat olarak değerlendirmelerini önerdi.


  İftarda pide, sahurda kepekli ekmek tüketin

BESLENME uzmanları, sindirimi kolay olduğu için iftarda Ramazan pidesi, sahurda ise uzun süreli tokluk hissi veren kepekli ekmeklerin tüketilmesini önerdi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır