"Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

8 ayda 50 bin şirket kapandı

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği , şirketler kesimine ilişkin Ocak-Ağustos dönemi kurulma, tasfiyeye girme ve kapanma istatistiklerini açıkladı. Buna göre anılan dönemde kapanan ve tasfiye sürecine giren toplam şirket, kooperatif ve gerçek kişi ticarî işletme sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32.5 artarak 48 bin 347’ye ulaştı.


Ramazan'da ekmek israfına dikkat

İstanbul’da günde 16 milyon tüketilen ekmek sayısı, Ramazan ayının gelmesi ve Ramazan pidesinin de üretilmeye başlamasıyla birlikte yaklaşık 19 milyon

Akaryakıt için de fiyat farkı ödenecek

KAMU İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, fiyat farkı kararnamesi taslağına son şeklini verdiklerini belirterek, müteahhitlere demir, demir ürünleri ve aka


  Türk-İş’ten, ‘işçileri uyarın’ genelgesi

TÜRK-İŞ, konfederasyona bağlı sendikalara gönderdiği genelgeyle, sosyal güvenlikle ilgili ‘’yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerce’’ basın-yayın organlarında verilen yanlış bilgilerin dikkate alınmaması için işçilerin uyarılmasını istedi.


  Elektrik zammı sanayiye bir darbe daha vurdu

ADANA Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, ‘’elektriğe yüzde 34 oranındaki zam kararıyla sanayiye bir darbe daha vurulduğunu’’ belirtti.


   Sanayi Bakanı da zammı savunamadı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, elektrik zammıyla ilgili olarak ‘’Kuşkusuz iyi olduğunu söyleyemem’’ dedi. Çağlayan, eski bir sanayici ve Sanayi Bakanı olarak “yapılan zamları savunma noktasında olmaktan üzüntü duyduğunu, ancak dünyada hiç kimsenin öngöremediği şekilde enerji fiyatlarının arttığını” söyledi.


  Kuraklık elektrik üretimini de vurdu

DENİZLİ'NİN Güney ilçesindeki Adıgüzeller ve Cindere barajlarında su azlığı sebebiyle elektrik üretilemediği bildirildi.


  Faizlerde düşüş sinyali

KÜRESEL ekonomide, son bir yıldır devamlı yükseliş gösteren faizlerde düşüş sinyali başladı.


  Döviz yükseldi

DÜNYA ekonomisinin yavaşlayacağı endişeleri, borsaları olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dışarının da etkisi ile dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası haftanın son işlem gününde değer kaybetti. Önceki gün 1,2260 YTL’den kapanan dolar güne 1,2380 YTL’den başlarken, avro da 1,7720 YTL seviyesinde açıldı.


  Otokar, Otoyol’u 47,5 milyon dolara satın aldı

OTOKAR, Sakarya’da bulunan Otoyol Sanayi A.Ş.’ye ait olan fabrika, tesis ve araziyi 47,5 milyon dolar karşılığında satın aldığını açıkladı.


  Microsoft’tan Apache’ye ilginç destek

MIcrosoft Platform Stratejileri Yöneticisi Şevket Güler, ‘’Daha fazla açık kaynak kodlu uygulamanın Microsoft platformlarında çalışmasını istiyoruz’’ dedi.


  iPhone 26 Eylül’de geliyor

Mobİl cihazlar arasında önemli bir kullanıcı kitlesine sahip olan iPhone’nun, 3G (üçüncü nesil) özelliği taşıyan modeli, 26 Eylülde Türkiye’de satışa sunulacak.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır