"Gerçekten" haber verir 06 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Toptan uzlaşma için devrede

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyon kurularak ortak çalışma yapılmasını önerdi. Toptan, bu amaçla TBMM’de grubu bulunan AKP, CHP, MHP ve DTP liderlerine mektup gönderdi.


AYNI COĞRAFYADA YAŞIYORUZ

Ermeni toplumu ile hoşgörü ortamı sağlanması için akademik çalışmalar yürüten Prof. Dr. Metin Hülagü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan ziyaret

Başbuğ: Terörle mücadele halksız olmaz

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, terörle mücadelenin, devleti ve halkı kapsayacak şekilde yapılması gerektiğini söyledi. Başbuğ, “Terörle m


  Tarlada iftar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan çalışmak için Çukurova’ya gelen tarım işçileri, gündüz bunaltıcı sıcaklarda 11-12 saat çalıştıktan sonra iftar ve sahurlarını, geçim kaynakları olan tarlaların kenarlarında lüks ışığı altında yapıyor.


  Mülteci kampına Ramazan yardımı

İHH, 2 bin 300 Arakanlı mülteci aileye bir aylık ihtiyaçlarını karşılayacak pirinç dağıttı. Günlerdir ormandan topladıkları bitkilerle beslendiklerini belirten mülteciler, kendilerine dağıtılan pirinçle sahur ve iftarlarını yapacaklarını söylediler.


  Fırın ve marketlere Ramazan denetimi

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı Zabıta ve Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü ekipleri Ramazan öncesi market ve süpermarketlerde satışa sunulan Ramazan paketlerini kontrol ederek fırınlarda da denetim yaptı.


  Meslek liseleri hâlâ çözüm bekliyor

ESNAF ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, meslek liselerine üniversiteye girişte getirilen katsayı engelinin Türkiye’nin ayıbı olduğunu belirterek, bu yanlışın bir an önce düzeltilmesini istedi.


  Gündoğdu: Üniversiteler bu kafayla yönetilemez

Eğİtİm-Bİr-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’bazı üniversitelerde öğrencilere okulda başörtüsü takmayacağına dair imza attırılmasına” ilişkin ‘’Bu, toplum mühendisliğinin rezil versiyonudur. Üniversiteler böyle sağlıksız kafa yapısıyla yönetilemez’’ dedi.


  ÖSS’de ek yerleştirme başvuruları 8-13 Ekim’de

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, üniversitelere ek yerleştirme başvuru tarihlerinin, 8-13 Ekim 2008 olarak belirlendiğini bildirdi.


  Lise sonlara tek ders sınav hakkı

ÖSS’de bir yüksek öğretim programına yerleşmeye hak kazanan ancak tek dersten başarısız olan lise son sınıf öğrencilerine bir sınav hakkı daha tanındı.


  İstanbul yeni eğitim yılına hazır

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlayacağı 8 Eylülde, resmi ve özel okullarda toplam 85 bin öğretmenin, 2 bin 872 okulda 2 milyon 320 bin öğrenciye ders vereceğini bildirdi.


  12 Eylül’den Ergenekon’a darbeciler yargılansın

KADIKÖY'DE, bazı siyasî partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından, 14 Eylül Pazar günü darbelerin protesto edileceği miting düzenleneceği bildirildi.


  Bardakoğlu: 3 bin din görevlisi açığımız var

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Türkiye'de 3 bin din adamı bulunduğunu belirterek, bu açığı kapatmak üzere çalışma yürüttüklerini söyledi.


  Yaşlı ve özürlülere evde maaş

Bakan Faruk Çelik ise 65 yaş üstü, muhtaç aylığı alan, 85 yaşına gelmiş vatandaşlar ile özürlülük oranı yüzde 70’in üzerinde olan 240 bin vatandaşa 3 ayda bir aldıkları maaşlarını evlerinde teslim etme çalışmalarının başladığını söyledi.


  Şanlıurfa’da 4.3 şiddetinde deprem

GEÇTİĞİMİZ günlerde merkez üssü Adıyaman’ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremden sonra dün gece saat 01.55 sıralarında merkez üssü Bozova’da 4.3 şiddetinde sarsıntı meydana geldi.


  Yaşlılar yalnız değil

YALOVA Belediyesinin Benim Mahallem Programı kapsamında hayata geçirdiği Yaşlı İle İletişim Projesi, şehir merkezinde yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarla diyalog sağlayarak bütün beklentilere cevap veriyor.


  İzmir suyunda arsenik oranı eksilmiyor

İzmİr Valiliği, şehrin 30 noktasından alınan su numunelerinin arseniğe ilişkin ölçüm sonuçlarını açıkladı. Buna göre, 17 noktadaki arsenik oranları sınır değerlerin üzerinde çıkarken, değerlerin geçen hafta yapılan ölçüm sonuçlarına göre arttığı gözlendi.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır