"Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu yalanlara kanmayın

Emniyet, oğulları askerde veya şehit olan aileleri dolandırıcılara karşı uyardı. Bazı kişilerin bu aileleri takip ettiği, birkaç ay sonra da aileleri ziyaret ederek dolandırdığı tesbit edildi.

Adana’da, oğulları askerde veya şehit olan aileleri tesbit ederek, ‘’oğlunuzun asker arkadaşıyım. Annem kanser, tedavisi için paraya ihtiyacım var’’ diyerek dolandırdığı belirlenen kişi yakalandı. Alınan bilgiye göre, merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi’nde, oğulları askerde olan aileleri mahalledeki esnafla sohbet edip tesbit ederek, evleri gezen Can K. (25), ailelere ‘’Oğlunuzun asker arkadaşıyım. Buraya izne geldim. Annem kanser, tedavisi için paraya ihtiyacım var’’ diyerek para topladı. Aynı mahallede birkaç evi gezen Can K’nın son uğradığı evde bulunan Sibel K, bir ay önce aynı yöntemle akrabalarının dolandırıldığını hatırlayarak, durumu polise bildirdi. Ekipler, mahallede gezmeye devam eden Can K’yı yakalayarak, evlerine gidip para topladığı kadınlarla yüzleştirdi. Ailelerin, askerdeki çocuklarıyla görüşmelerinin ardından Can K'yı tanımadığı belirlendi. Polis merkezine götürülen Can K’nın, Yeni Yurt, Fatih, Mithatpaşa ve Namık Kemal mahallelerinde benzer yöntemlerle oğulları askerde bulunan veya şehit olan ailelerden şimdiye kadar 10 bin YTL’nin üzerinde para topladığı belirlendi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet sitesinde ve evleri gezerek yüz yüze yapılan görüşmelerde, aileleri dolandırıcılıktaki yeni yöntemler konusunda uyarıyor. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, bazı kişilerin oğullarını askere gönderen aileleri takip ettiği, bir kaç ay sonra da aileleri ziyaret ettiği belirtildi. Asker ailesine ziyarette bulunan kişinin, ‘’Ben oğlunuzun arkadaşıyım, yanından geliyorum sizlere selâmı var’’ diyerek, kendisini eve kabul ettirdiği bildirildi.

Polis yetkilileri, yeni dolandırıcılık yöntemiyle ilgili, ‘’bu kişi, daha sonra kendisini acındırarak, annesinin öldüğünü, memleketine gideceğini, parasının olmadığını söyleyerek vatandaşlarımızı dolandırdıkları tesbit edildi. Üstelik güvenilir bir görünüm vermek için saçını asker tıraşı yapıyor, ayrıca süs eşyası olarak satılan asker künyelerinden takıyor. Dolandırılan vatandaşlarımızın çoğunun müracaatta bulunmadığı öğrenilmiştir. Çocukları askerde bulunan ailelerin bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olmaları gerekir’’ diye uyarılarda bulundu.

/ Adana

07.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Milletin temsilcisi TSK değil TBMM

  ÖNŞARTSIZ TEMAS ÇAĞRISI

  Babacan: Azerilerden tepki olmaz

  Müstehcen reklama AB’den yasak

  Ülkesi savaşta, kendisi Reina’da

  Burns, ortaklığı yeniden teyit etti

  Siirt’te uzman çavuş şehit oldu

  Bu yalanlara kanmayın

  Korkudan geceyi dışarda geçirdiler

  Türk Eğitim-Sen: 100 bin öğretmen ataması yapılmalı

  2 hükümlüye, 45 eğitmen

  Boğaziçi Köprüsü’nde feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

  Ramazan topu çağa yenik düştü

  Enerji krizine karşı güneş paneli teklifi

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır