"Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Cami avluları kitapları ağırlıyor

Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği ‘’27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’’ kapsamında, İstanbul Sultanahmet ve Ankara Kocatepe camileri avlusunda bugünden itibaren 50 bin kitap okurla buluşacak. Fuar, 26 Eylül’de sona erecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi Müdürü Ömer Kara, cami avlularını bir kültür merkezine dönüştürme çabalarının uzun bir süreden beri devam ettiğini belirtti.

Vakıf olarak yazar, yayıncı ve okurları bir araya getirmeye çalıştıklarını kaydeden Kara, 7-26 Eylül tarihleri arasında düzenleyecekleri kitap ve kültür fuarı kapsamında, Kocatepe Camii avlusunda 70, Sultanahmet Camii avlusunda 108 olmak üzere toplam 178 stant kurulacağını söyledi.

Edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yaklaşık 50 bin kitabın geniş bir okuyucu kitlesine ulaşacağını belirten Kara, fuara aralarında Can, İnkılâp, Arge, İletişim, Doğan, Epsilon, Yargı ve Kapadokya’nın da bulunduğu toplam 215 yayınevinin katılacağını kaydetti.

Çocukları da unutmadıklarını ifade eden Kara, çocuklara yönelik yayın yapan yayınevlerinin standlarında da minik ziyaretçilerin kitap sevgisiyle tanışacaklarını kaydetti. Kara, fuarın her gün 10.00-23.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceğini belirtti.

YAYINEVLERİNDEN İNDİRİM

Fuar kapsamında resim ve hat sergileri ile yazarlarla sohbet toplantıları ve imza günlerinin de düzenleneceğini anlatan Kara, yayınevlerinin yüzde 30 ile yüzde 50 arasında değişen oranlarda indirime gideceğini bildirdi.

Kara, Kültür Bakanlığı bandrolü bulunmayan yayınların standlarda sergilenmesine izin vermediklerini belirtti.

Katılımcı yayınevlerinin sadece kendi yayınları ile yetkisini aldıkları yayınları satabileceklerini belirten Kara, telifle ilgili sorumlulukların, tamamen yazar ve yayınevine ait olduğunu kaydetti.

YENİ ASYA NEŞRİYAT DA KATILIYOR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Yeni Asya Neşriyat, hem Sultanahmet’teki hem de Kocatepe’deki fuarlarda yerini alarak okuyucularıyla buluşuyor.

07.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Cami avluları kitapları ağırlıyor

  Ahmet Naina Kur’ân ziyafeti verecek

  Osmanlı’nın destansı ahlâkı, çizgi film oldu

  Ertuğrul Erkişi’den “Ummanlar Gibi”

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır