"Gerçekten" haber verir 07 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Trabzon'u güzel günler bekliyor

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, takımın yeniden eski kimliğine kavuşmaya başladığını söyledi. Şener, yapılan transferlerin ardından camianın bütünleşmesi ve desteği ile takımın yeniden özlenen günlere dönme sinyali verdiğini dile getirdi.

Son yıllarda yaşanan başarısızlıkların bir umutsuzluğa yol açtığını kaydeden Şener, şuanda camianın mutlu ve gelecekten umutlu olduğunu belirtti. Bordo-Mavili taraftarların takımlarına sahip çıktığını anlatan Şener, "Sezona iyi bir başlangıç yaptık. Bunun da verdiği moralle camianın takıma güven ve verdiği destek artıyor. Bu da takıma olumlu yansıyor. Bu destek devam ettiği sürece Trabzonspor'u güzel günler bekliyor" dedi. Lige iyi bir giriş yaptıklarını ve bunu devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade eden Şener, ligin 3. haftasında oynayacakları Beşiktaş derbisi ile bunu devam ettirmek istediklerini dile getirdi.

BEŞİKTAŞ HAZIRLIKLAR

Borda-Mavililer, önümüzdeki hafta Beşiktaş'la kendi evinde oynayacağı maçın hazırlıklarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı idmanla sürdürüyor. Teknik Direktör Ersun Yanal yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana Milli takımlarda bulunan Selçuk, Gökhan, Tolga, Onur, Ceyhun ve Song katılmadı. Tedavisi süren Yattara ise takımdan ayrı fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Öte yandan, lisans sorunu henüz çözülemeyen kaleci Tony Sylva ile sakatlığı bulunan Yattara'nın Beşiktaş maçında forma giyip giymeyeceği konusundaki belirsizlik devam ediyor. Tedavisi süren Yattara'nın, durumunun gelecek hafta netleşeceği öğrenildi.

TAKLİT ÜRÜNLERLE MÜCADELE

Bu arada Trabzonspor Kulübü, lisanslı ürünlerini taklit eden kişi ve kurumlara karşı mücadele başlattı. Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Ali Sürmen, kulübün amblem, forma, çorap, atkı ve şapka gibi ürünlerinin taklit edilerek, özellikle stad çevresinde kurulan izinsiz sergilerde, şehir ve kasabalardaki mağazalar ile pazar yerlerinde satışa sunulduğunun tespit edildiğini belirtti. Bu durumun açıkça Patent Kanunu ve hükümlerine göre suç teşkil ettiğini anlatan Sürmen, "Ticari ürünlerin satışı sadece TS Club ünvanı ile işletme hakkını tanıdığımız satış noktalarında gerçekleştirilebilir. İzinsiz ve yasal olmayan şekilde taklit ürünleri satanlar veya pazarlayanlar hakkında yasal işleme başvurulacağından, bu tür faaliyetler içerisinde olanların mağduriyet yaşamamaları için hassasiyet göstermeleri gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

07.09.2008


 

Ümit Özat'ta kalp kası iltihabı var

ALMANYA'DA yayınlanan bazı gazeteler, birinci futbol liginde geçen hafta 1. FC Köln'ün Karlsruher SC'ye karşı oynadığı karşılaşma sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan Ümit Özat'ta kalp kas iltihabı olduğunu yazdı.

Bild gazetesinin bir haberinde, Köln kulübünün Ümit'i, Köln Üniversite Kliniği'nde yapılan muayenelerden sonra Hannover kentindeki özel bir hastaneye sevk ettiği belirtildi. Uzman doktorların, Ümit'e kalp kası iltihabı teşhisi koydukları ifade edilen haberde, Ümit'in bir hafta daha Hannover'de kalacağı ve ilaç tedavisi göreceği savunuldu. 1. FC Köln Teknik Direktörü Christoph Daum, Ümit'in tedavi olmak üzere Köln kenti dışında bulunduğunu doğruladı. Gazetenin haberinde ayrıca, Ümit'in sahada ölüm tehlikesi atlattığı, acil müdahalenin hayatını kurtarmış olabileceği görüşüne yer verildi.

YIL SONUNA KADAR OYNAMAYABİLİR

Kulübün Ümit'in yıl sonuna kadar oynayamayacağını düşündüğü de belirtilen haberde, Ümit'in de daha önce yaptığı bir açıklamada, ''Kalbimde bir şey varsa futbolu bırakırım. Ailem ve sağlığımın önceliği var'' şeklinde konuştuğu hatırlatıldı. ''Kölner Express'' gazetesi de ''Ümit kalp kası iltihabı şüphesiyle özel kliniğe nakledildi'' başlığıyla verdiği haberde, Ümit ile ilgili tetkiklerin Cuma günü sonlandırılmasının düşünüldüğünü, ancak muayenelerin hala sürdüğünü ve kulübün Ümit'i Hannover'deki Tıp Yüksek Okulu'na gönderdiğini yazdı.

TÜRK DOKTORLARA GÖRÜNECEK

1. FC Köln Menajeri Michael Meier de ''Evet, Ümit Hannover'de. Takım arkadaşlarıyla da irtibatı var'' dedi. Ümit'in takım arkadaşı Milivoje Novakovic ise Ümit ile salı günü telefonlaştığını ve Türkiye'de 3 ya da 4 doktor tarafından muayene olacağını söylediğini belirterek, ''Onun yerinde olsam futbolu bırakırım. 32 yaşına girecek, evinde 2 çocuğu ve eşi var. Böyle bir risk benim için çok yüksek olurdu'' diye konuştu.

07.09.2008


 

Hakeme tüküren Sırp futbolcu 1 yıl ceza aldı

HAKEME tüküren Sırbistan Milli Takımı oyuncusu Slobodan Rajkovic, 1 yıl boyunca uluslararası müsabakalardan men edildi.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nden (FIFA) yapılan açıklamada, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 13 Ağustos Çarşamba günü yapılan ArjantinSırbistan karşılaşmasında hakeme tüküren Sırp oyuncu Slobodan Rajkovic'in, 12 ay boyunca uluslararası müsabakalardan men edildiği belirtildi. İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea'de forma giyen Rajkovic'in cezasının, tüm milli maçları ve kulübüyle çıkacağı tüm uluslararası müsabakaları kapsadığı kaydedildi. FIFA, ayrıca 19 yaşındaki oyuncunun temyize gitme hakkının olduğunu bildirdi. Kulübü Chelsea'nin de genç futbolcuya ceza vermesi bekleniyor.

07.09.2008


 

Kokainci Mutu'ya rekor ceza

FIFA, CHELSEA'DE FORMA GİYDİĞİ 2004 YILINDA KOKAİN KULLANDIĞI GEREKÇESİYLE 7 AY SAHALARDAN MEN EDİLEN RUMEN FUTBOLCU MUTU'YA KÜLÜBÜNE 17.2 MİLYON AVRO TAZMİNAT ÖDEMEKLE CEZALANDIRDI.

ULUSLARARASI Spor Yüksek Tahkim Mahkemesi (CAS), Rumen oyuncu Adrian Mutu'nun FIFA'nın verdiği para cezasının iptali için yaptığı itirazı değerlendiriyor. FIFA geçen ay, Chelsea'de forma giydiği 2004 yılında kokain kullandığı gerekçesiyle 7 ay sahalardan men edilen Mutu'yu, kulübüne 17.2 milyon avro tazminat ödemekle cezalandırdığını açıklamıştı. CAS'tan yapılan açıklamada ise Adrian Mutu'nun, FIFA'nın kararının iptali için kendilerine başvurduğu kaydedildi. Chelsea, 2003 yılının Ağustos ayında Adrian Mutu'nun transferi için İtalya Ligi takımlarından Parma'ya 15 milyon paund ödemişti. Şu an Fiorentina'da forma giyen 29 yaşındaki oyuncunun başvurusunun, yıl sonuna doğru sonuçlanması bekleniyor.

BARTON'A CEZA ÜSTÜNE CEZA

Saldırı suçundan 4 ay hapis cezası yatan Newcastle Unitedlı Joey Barton, şimdi de bir başka saldırı sonrası ırkçılık yaptığı gerekçesiyle 12 maçtan men ve 25 bin pound para cezası aldı. İngiltere Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, eski takımı Manchaster City'de oynarken bir antrenman sırasında takım arkadaşı Ousmane Dabo'ya saldıran Barton, şimdi de 12 maçtan men edildi ve 25 bin pound para cezasına çarptırıldı. Fransız futbolcu Dabo'nun retinasına zarar veren, yüzünde yaralar açan ve gözünün alt tarafını patlatan Barton, çevresinde agresif bir futbolcu olarak biliniyor.Olay sonrası Dabo, yüzünün durumu nedeniyle kendisini 'fil adam'a benzetmişti. Barton, 2007 yılının Aralık ayında da Liverpool kentinde bir gence saldırmasının ardından 4 ay hapis cezası çekmişti.

07.09.2008


 

Beşiktaş bugün Donetsk'le hazırlık maçı oynayacak

BEŞİKTAŞ, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada yarın, eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla bugün İstanbul'da hazırlık maçı yapacak.

Beşiktaş ile Shakhtar Donetsk arasındaki karşılaşma saat 18.00'de BJK İnönü Stadı'nda başlayacak. Hırvat Gordon Schildenfeld'in kiralık verilmesinin ardından resmi sözleşme imzalanan Antony Seric de bugünkü karşılaşmada forma giyecek. Hazırlık maçının bilet fiyatları 10 ile 90 YTL arasında değişiyor.

07.09.2008


 

Türkiye-Belçika maçı biletleri satışa çıkarıldı

(A) Milli Futbol Takımı'nın, 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Belçika ile yapacağı 5. Grup'taki ikinci maçın biletleri satışa çıkarıldı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 10 Eylül Çarşamba günü saat 21.00'de başlayacak maçın Biletix tarafından satışa sunulan biletlerinin fiyatları söyle: Maraton Alt: 110 YTL, Maraton Alt Sarı ve Lacivert Tribünler: 55 YTL, Maraton Üst: 55 YTL, Fenerium Alt: 110 YTL, Fenerium Üst: 66 YTL, Migros ve Telsim Tribünleri: 27,50 YTL, Misafir Seyirci: 27,50 YTL. Öte yandan, Biletix üzerinden satışa çıkarılan Türkiye-Belçika maçı biletlerinin bir kişiyle en fazla 5 adet satılacağı ifade edildi.

07.09.2008


 

Avrupa Gençler Sutopu Şampiyonası start alıyor

AVRUPA Gençler Sutopu Şampiyonası bugün İstanbul'da başlayacak.

ENKA Yüzme Havuzu'nda 14 Eylül'e dek sürecek şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Sırbistan, Macaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ, İtalya, Hollanda, Slovakya, Slovenya, İspanya, İngiltere, Almanya, Rusya, Fransa ve İsrail mücadele edecek. Türk Milli Takımı, şampiyonanın ilk gününde yarın saat 19.45'de Rusya ile karşılaşacak. Günün diğer karşılaşmaları ise Karadağ-Fransa, Hollanda-İsrail, İtalya-İngiltere, Macaristan-İspanya, Sırbistan-Slovenya, Yunanistan-Slovakya, Hırvatistan-Almanya şeklinde olacak.

07.09.2008


 

Isaac 7 gün rötardan sonra Trabzon'da idmana çıktı

TRABZONSPOR'UN Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Isaac, ülkesinden önceki akşam eşi ile birlikte Trabzon'a geldi.

Dün sabahki çalışmada yer alan Isaac, bordo-mavili takım ile ilk antrenmanını gerçekleştirdi. Isaac, fizyoterapist eşliğinde de bir süre çalıştı. Kulüp başkanı Sadri Şener, asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve genel sekreter Hasan Yener de dünkü çalışmayı izledi. Bugünü izinli geçirecek bordo-mavililer, 8 Eylül Pazartesi günü yapacakları antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.

07.09.2008


 

Futbolcu Serkan Özen Fransa'da kazada öldü

TFF 2. Lig 2. Grup takımlarından Adana Demirspor'da geçen sezon forma giyen Serkan Özen vefat etti.

Mavi lacivertli kulüple sözleşme yenilemeyen ve Fransa'daki ailesinin yanına giden Serkan Özen'in, trafik kazası sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Serkan Özen'in ölümü nedeniyle mesaj yayınlayarak, ailesine ve Adana Demirspor camiasına başsağlığı diledi.

07.09.2008


 

ABD Açık'ta Nadal ve Federer için kritik gün

TENİSTE yılın 4. ve son Grand Slam turnuvası olan ABD Açık'ta, tek bayanlar finalinde 2 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic ile 4 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams karşılaşacak.

ABD'nin New York kentindeki USTA Billie Jean King Ulusal Tenis Merkezi kortlarında, bu yıl 128'incisi düzenlenen turnuvada toplam 20 milyon 657 bin dolar para ödülü dağıtılacak. Turnuvanın 12. gününde tek bayanlarda yarı final maçları yapıldı. 5 numaralı seribaşı Rus Elena Dementieva'yı 6-4'lük 2'şer set üzeriden 2-0 yenen 2 numaralı seribaşı Sırp Jelena Jankovic günün ilk finalisti oldu. Jankovic, böylece kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükseldi.

NADAL VE FEDERER FİNAL KAPISINDA

Günün diğer maçında 6 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina'yı 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenen 4 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, finalde Jankovic'in rakibi oldu. Turnuvada bugün tek bayanlar final maçının yanı sıra tek erkeklerde yarı final maçları yapılacak. Tek erkekler yarı finalinde 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal ile 6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray, 3 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic ile de 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer karşılaşacak.

07.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır