"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

KADIKÖY'DE BELÇİKA SINAVI

(A) Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesinde Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçında bugün İstanbul'da Belçika ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Stephane Lannoy yönetecek. Lannov'un yardımcılıklarını Eric Dansault ve Fredric Cano yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Philippe Kalt.

GRUBUMUZDA DİĞER KARŞILAŞMALAR

Gruptaki ilk maçlarda Türkiye, deplasmanda Ermenistan'ı 2-0, Belçika da kendi evinde Estonya'yı 3-2 yenmişti. Karşılaşma, ATV'den naklen yayınlanacak. Türkiye'nin yer aldığı 5. Grup'ta bu akşam ayrıca Bosna Hersek-Estonya ve İspanya-Ermenistan maçları oynanacak. Karşılaşmanın biletlerinin satışı Biletix'ten Fenerium alt ve maraton alt 110, Fenerium alt sarı-lacivert tribün, maraton alt sarı-lacivert tribün ve maraton üst 55, Fenerium üst 66, Migros ve Telsim tribünleri 27,50 YTL'den sürüyor. (A) Milli Takımı, İstanbul'da Belçika ile yapacağı gruptaki ikinci maçla birlikte 455. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 238'i resmi, 216'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 454 maçta 159 galibiyet, 108 beraberlik alırken, 187 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 583 gol atarken, kalesinde 698 gol gördü.

BELÇİKA İLE 8. SINAVA ÇIKIYORUZ

Öte yandan iki ülke (A) milli takımları arasında geride kalan 3'ü resmi, 4'ü özel toplam 7 maçta Türkiye ve Belçika 2'şer galibiyet alırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. 2'si Türkiye, 5'i Belçika sınırları içindeki bu maçlarda Türk Milli Takımı'nın attığı toplam 12 gole, Belçika aynı sayıda golle cevap verdi. İki ülke milli takımları son kez 24 Mayıs 2006 tarihinde Genk kentinde özel maçta karşı karşıya geldi ve müsabaka 3-3 sonuçlandı. Türk Milli Takımı, geride kalan 7 maçta da Belçika'ya en az 1 gol atarken, buna karşın sadece 1 karşılaşmada gol yemedi.

5.GRUP PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y P

1-Türkiye 1 1 0 0 2 0 3

2-Belçika 1 1 0 0 3 2 3

3-İspanya 1 1 0 0 1 0 3

4-Estonya 1 0 0 1 2 3 0

5-Bosna-Hersek 1 0 0 1 0 1 0

6-Ermenistan 1 0 0 1 0 2 0

10.09.2008


 

Terim: Bizi zor bir 90 dakika bekliyor

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda yarın Belçika ile zorlu bir 90 dakikanın kendilerini beklediğini söyledi.

Terim, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında, ''Çok önemli, çok zorlu bir 90 dakika bizi bekliyor. Belçika son olimpiyatta 4. oldu. Genç ve dinamik bir oyuncu grubu var. 1980'li yıllarda dünya futbolundaki sahip oldukları itibarı geri almak, tekrar o günlere geri dönmek istiyor gibiler'' diye konuştu. Türk Milli Takımı olarak ''2 C''ye önem verdiklerini belirten Fatih Terim, şöyle devam etti: ''Bunlar coşku ve cesarettir. Coşku ve cesaretin, taktik anlayışı oturmuş bir milli takımda daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak bunun yanında sabra da ihtiyacımız var. Rakibin direncini kırmak için saha içinde inatla her yolu deneyeceğiz. Panik ile çabukluğu birbirine karıştırmayan bir hücum şekli deneyeceğiz. ''

KEDİ BİLE YENİLMEK İSTEMEZ

Tecrübeli teknik adam, Belçika cephesinden Türkiye'yi favori gösteren açıklamalar yapılmasıyla ilgili bir soru üzerine, ''Kedi bile yenilmek istemez'' dedi. Bu tür açıklamaları bilerek mi, yoksa taktik icabı mı yapıyorlar, bunu bilemeyeceğini kaydeden Terim, ''Bizim Belçika takımının beyanatlarına konsantre olacak halimiz yok. Oynadıkları maçları seyredip en iyi şekilde hazırlık yapıyoruz. Kedi bile yenilmek istemez. Yenilmeyi kimse istemez" şeklinde konuştu.

10.09.2008


 

12 Dev Adam Fransa'yı konuk ediyor

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı, 2009 yılında Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Şampiyonası Finalleri öncesindeki elemelerde, (C) Grubu'ndaki üçüncü maçında bugün İstanbul'da Fransa ile karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 17.45'de başlayacak karşılaşma, NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. 36. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına iyi başlayan ve oynadığı 2 karşılaşmasından galip ayrılan Türkiye, (C) Grubu'nda lider olarak yer alıyor. Milliler, gruptaki ilk iki maçında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Ukrayna'yı 86-73, deplasmanda da Belçika'yı 78-63'lük skorlarla yendi. Fransa ise ilk maçında evinde Belçika'yı 82-63'lük skorla yenerken, ikinci maçında ise Ukrayna'ya deplasmanda 78-77 yenildi.

12 DEV ADAM 879. MAÇINA ÇIKIYOR

(A) Milliler, 72 yıllık tarihinde yaptığı 878 maçın 450'sini kazanırken, 426 maçtan yenilgiyle ayrıldı. Milliler, 2 karşılaşmada da berabere kaldı. Ay-yıldızlılar, tarihindeki ilk maçını, Yunanistan ile 24 Haziran 1936'da yaptı. Beyoğlu Halkevi Salonu'nda yapılan maçı, Türkiye 49-12 kazandı. İlk resmi maçını ise 1936'da Berlin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda Şili ile oynayan milliler, 7 Ağustos 1936'da yapılan karşılaşmada rakibine 30-16 yenildi. Öte yandan (A) milliler, tarihinde bugüne dek Fransa ile yaptığı 40 maçta 29 yenilgi, 11 galibiyet aldı.

10.09.2008


 

Fatih Terim 79. millî maçına çıkıyor

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Belçika ile bugün yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki ikinci maçla birlikte 79. milli sınavına çıkacak.

(A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.

10.09.2008


 

Paralimpik Oyunlarda ilk doping skandalı

PEKİN-2008 Paralimpik Oyunları'nın dopingli çıkan ilk sporcusu, erkekler ağırlık kaldırmada mücadele eden Pakistanlı Naveed Ahmed Butt oldu.

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Butt'dan oyunların açılış töreninden 2 gün önce alınan idrar örneğinde, yasaklı ''steroid methandienone metabolit'' maddesinin bulunduğunu ve sporcunun, oyunlardan ve müsabakalardan 2 yıl men edildiğini bildirdi.

10.09.2008


 

TFF Başkan Vekili Lütfi Arıboğan'a suç duyurusu

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) eski Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Usta, halen TFF Başkan Vekilliği görevini sürdüren Lütfi Arıboğan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İbrahim Usta'nın vekili Avukat Hasan Selim, şu anki TFF Yönetim Kurulu'nun, İbrahim Usta'nın da yer aldığı Haluk Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiğini hatırlattığı suç duyuru dilekçesinde, dönemin genel sekreteri Lütfi Arıboğan'ın konuyu yönetim kuruluna iletmediği gerekçesiyle suçlunun kendisi olduğunu belirtti.

10.09.2008


 

Yüzmenin altın çocuğundan çocuklara 1 milyon dolar

nPEKİN-2008'de kazandığı 8 altın madalya ile akıllarda yer eden ABD'li yüzücü Michael Phelps, sponsor firması Speedo'dan aldığı 1 milyon dolarlık para ödülünü, çocuklar için harcayacak.

Phelps, bu para ile adına kurduğu vakıf ve Speedo'nun ortak yürüttüğü bir kampanya kapsamında, ABD'nin 8 kentini dolaşıp, oradaki çocuklara olimpiyat deneyimlerini anlatacak. Phelps, ''Hayal et, planla ve hedefe ulaş'' sloganıyla yola çıktıkları eğitim programı kapsamında, çocukların sağlıklı ve aktif hayatlar sürmelerini amaçladıklarını ifade etti.

10.09.2008


 

Beşiktaş A.Gücü değil

2010 Dünya Kupası grup eleme maçları nedeniyle tam hızlanmak üzere olan Süper Lige ara verildi. İyiki de ara verildi.

Bakıyorum, hep bir ağızdan, "Beşiktaş'ta bir şey yok, Trabzonspor Beşiktaş'ı havada, karada yener" sözleri duyuyorum. Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenebilir. Hele Avni Aker'de yenmesi çok doğal. İyi bir kadronuz olmasa da Trabzon'daki her maça Trabzonspor galibiyet için çıkar. Bu maçta öyle olacak ama. Haftalar önceden oyuncuları, hocayı baskı altına almanın ne anlamı var? Bundan ulusal basının da katkısı var. Fırtına, kasırga gibi ifadelerle sezon öncesinde havası abartılan takımın sonu kötü olmaz.

Başkan Sadri Şener de bu yönde açıklamalarda bulundu. Başkan olarak başka takımları medya önünde değerlendirmeyebilirdi. Ama başkandır, düşüncelerini söylemiştir. Burada bütün iş Ersun Yanal'a düşüyor. Taa en başından beri kendisini bu köşeden destekliyorum. Desteklemeye de devam edeceğim. Çünkü Ersun Yanal, Trabzonspor için en ideal hocadır. Beşiktaş maçını oyuncular değil Yanal kazanacaktır. Maç öncesiyle, maç sırasındaki hamleleriyle bu maç Yanal'ın maçı.

Maç öncesi maç kadar önemli. Neden? Bir kere oyuncuları ayakları yere sağlam basar hale getirmeli. Yani siz Beşiktaş'la oynuyorsunuz. Holosko, Nobre yakaladı mı atar. Aklınız Ankaragücü maçına gitmesin. Beşiktaş maçı, Trabzonspor'un bu seneki en ciddi maçı. Yani Beşiktaş en ciddi rakibi. Bu rakibe karşı hangi oyuncular ve sistemle oynayacak, bu da önemli. Isaac ne olacak? Sanırım Ersun Yanal, Ankaragücü kadrosunu bozmayacak ama kadroda bir iki revizyona gitmek zorunda. Sağ bekte Tayfun'la başlamak gibi mesela.

Bütün bunları hesap ederken, Beşiktaş'ta Nobre, Delgado, Holosko, Cisse, Serdar Özkan gibi vasatın üzerinde oyuncuların olduğu unutulmamalı. Bu oyuncuların başına oyuncu vermek yerine Yanal, kontrollü hücumu düşünmeli. Tabii hoca bunların farkındadır. Ama tedbiri de elden bırakmamalı. Beşiktaş maçını camianın çok büyütmesine de gerek yok kanımca. Daha sezon başı, olası bir kayıp normal karşılanmalı. Telafisi var.

KADİR BIYIKLI

10.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır