"Gerçekten" haber verir 10 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Asrın deneyi bugün yapılıyor

Fransa-İsviçre sınırında yer alan nükleer araştırma merkezi CERN'de bütün hazırlıklar yapıldı. 'Büyük patlama' teorisini doğrulayacak deney için geri sayım başladı. Deney bugün yapılıyor.


BU HATADAN BİR AN ÖNCE DÖNÜLMELİ

Boğaziçi Avukatlar Derneği, Şemdinli Savcısı Ferhat Sarıkaya'ya yapılanın Öz'e karşı da tekrarlanmaması gerektiğini vurguladı. Öz hakkındaki incelemey

Alman ordusunda Müslümanların sayısı artıyor

Kuzey Almanya İslâm Toplumu derneği tarafından verilen iftar yemeğinde konuşan Almanya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Johann-Georg Dora, son yıllarda A


   ÜNİVERSİTELERDE ÇAĞDIŞI UYGULAMA HÂLÂ SÜRÜYOR

Üniversitelere kayıtların başladığı bugünlerde yasak sıkıntısı devam ederken, Aydın’dan sonra Kırıkkale Üniversitesi de okula kayıt olan öğrencileri, “kılık kıyafetle ilgili kurallara uyacakları” konusunda taahhütname imzalamaya zorluyor


  Baykal, Ergenekon savcısını tehdit etti

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’ü Şemdinli’yi soruşturan savcı Ferhat Sarıkaya’nın akıbetini hatırlatarak, tehdit etti.


  İlâç kupürleri artık kesilmeyecek

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, “Sağlık Bakanlığınca, yeni yıldan itibaren uygulamaya konulmasını bekledikleri İlaç Takip Sistemi ile ilaç üzerinden yapılan suistimallerin önüne geçileceğini, SGK’nın da iş yükünü hafifleteceğini” bildirdi.


  Bakan Şahin, yazar Demirer'in yargılanmasına izin verdi

ADALET Bakanı Mehmet Ali Şahin, yazar Temel Demirer’in, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından düzenlenen basın açıklamasındaki sözleri sebebiyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinden yargılanmasına izin verdi.


  DTP’nin savunmasını Ahmet Türk yapacak

ANAYASA Mahkemesi’den AKP hakkında kapatmama kararı çıkmasına rağmen parti kapatma konusu Türkiye’nin gündemindeki yerini koruyor.


  DTP’li Kalkan’a bir haftada 2. hapis cezası

DTP’Lİ Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, “Terör örgütünün propagandasını yapmak” suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Elazığ’da 1 asker şehit

ELAZIĞ'IN Karakoçan ilçesinde, teröristlerce göreve giden jandarma timine açılan taciz ateşinde 1 asker şehit oldu.


  Araç muayenesi her bölgede yaptırılabilecek

ARAÇ muayenesini, aracın trafik tescilinin yapıldığı ilde yaptırma zorunluluğu kaldırıldı.


  İran otobüsü devrildi: 16 ölü, 32 yaralı

AĞRI'NIN Doğubayazıt ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 16 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı.


  Deniz Feneri Derneği Başkanı Engin Yılmaz: Almanya’daki dernekle hiçbir bağımız yok

DENİZ Feneri Derneği Genel Başkanı Engin Yılmaz, Almanya’da faaliyet gösteren Deniz Feneri e.V. derneği ile hiçbir organik ve yasal bağları bulunmadığını söyledi.


  AB süreci heba edilmesin

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB sürecinin iç siyasî çekişmelere malzeme edilmemesi gereken bir süreç olduğunu söyledi.


  Başbuğ gazetecilerle görüşecek

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ 16-17 Eylülde gazetecilerle görüşecek.


  8 ayda 873 terörist etkisiz hale getirildi

TÜRK Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadele operasyonları kapsamında, 2008 yılının ilk 8 ayı ile Eylül ayının ilk haftası içerisinde 873 terörist etkisiz hale getirildi.


  İHH'den Etiyopya'ya gıda yardımı

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Ramazan dolayısıyla Etiyopya’da 200 aileye gıda yardımı yaptı.


  İstanbul trafiğinde metrobüs rahatlığı

AVCILAR-Topkapı arasındaki 19 kilometrelik metrobüs hattına ilave olarak yapılan 10.5 kilometrelik Topkapı-Zincirlikuyu hattı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen deneme seferiyle hizmete girdi.


  Tıp dünyasının acı kaybı

VAKIF Gureba Hastanesinin sevilen başhekimlerinden Prof. Dr. Asaf Ataseven, yakalandığı kan kanseri dolayısıyla tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat etti.


  Meslek lisesi kayıtlarına 12 Eylül'e kadar devam

MESLEKÎ ve teknik liselere kesin kayıtlar 12 Eylüle kadar devam edecek. Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, meslekî ve teknik liselere kayıtlarla ilgili bir genelge yayımladı.


  Cepte Kur'ân mealine büyük ilgi

Sakarya’da Ramazan ayı dolayısıyla açılan kitap fuarında stand açan www.seslikuran.com site yetkilileri cep telefonlarına ücretsiz Kur’ân-ı Kerim meali yükleniyor.


  ‘Engelsiz kariyer’ portalı açıldı

Türkiye’nin ilk ‘’engelsiz kariyer’’ portalı, engellilere istihdam ve kariyer alanında fırsat eşitliği sunmak için iş-verenle engellileri sanal ortamda buluşturuyor.


  12 kilometrelik iftar sofrası

Mekke’de Ramazan boyunca ibadete gelenlerin iftarlarını açabilmesi için dünyanın en büyük iftar sofrasının kurulduğu bildirildi.


  3 milyon kişi kutsal topraklar için vize aldı

Mekke-İ Mükerreme’deki Merkezî Hac Komitesinin açıkladığı rapora göre, umre sezonunun başlamasıyla birlikte 7 Eylül tarihine kadar kutsal toprakları ziyaret için 3 milyon 375 bin 660 kişi vize aldı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır