"Gerçekten" haber verir 11 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Demir fiyatlarında büyük düşüş

YAKLAŞIK 2 yıl önce konut kredisi faizlerindeki düşüşle canlanan inşaat sektörüyle birlikte tırmanışa geçen demirin, yılbaşında kilogramı 2 YTL olan fiyatı 1,15 YTL seviyesine kadar geriledi.

Türkiye’nin önemli demir çelik üretim merkezlerinden Hatay’ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Ekinciler Demir Çelik Genel Müdürü Çetin Kaya, demir fiyatlarındaki düşüşte iç piyasadan çok dünyadaki gelişmelerin etkili olduğunu belirtti. Türk demir çelik sektörünün dünya ile entegre olduğunu, üretimin yarısının ihraç edildiğini belirten Kaya, ‘’15-20 gün önce dünya piyasalarında demirin ton fiyatı 1,500 dolar civarındaydı, şimdi ise 1000 dolarlarda seyrediyor’’ dedi. Demir çelik sektörünün bu iniş çıkışlara alışık olduğunu ancak, böyle devam etmeyeceğini savunan Kaya, demir fiyatlarının ekim ayından itibaren yeniden yükselişe geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti.

Demir tüccarı ve Payas Sanayici ve İşadamları (PAYSİAD) Derneği Başkanı Ercan Ergun ise, sektördeki dalgalanmada Çin’in etkili olduğunu belirterek, ‘’Yıl başından itibaren demir fiyatları düşüş seyrine girdi, Ağustosta da bu devam etti’’ dedi. Adana Ticaret Odası İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Halil Avcı ise Demirin kilo fiyatındaki düşüşün bir süre daha devam edeceğini tahmin ettiklerini ancak, Ekim’den itibaren piyasadaki durgunluğun aşılmasıyla normal seyrine gireceğini tahmin ettiklerini belirtti.

/ Adana/İskenderun

11.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme sert fren yaptı

  Demir fiyatlarında büyük düşüş

  Türkiye Finans’tan elektronik imza ile SMS bankacılığı

  KARGEM’den gençlere iş garantili kurs

  Online maklube

  OPEC üretimi kıstı, petrol fiyatı arttı

  Motorin ve fuel oil fiyatlarında indirim

  Güneydoğu dövizini tekstilden kazanıyor

  Sebze-meyve piyasasında durgunluk

  Bütçe 8 ayda 4.6 milyar YTL fazla verdi

  Türkiye-İran enerji müzakereleri sürecek

  TUSAŞ ile HAVELSAN güçlerini birleştirdi

  Engelli kahraman video oyununda

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır