"Gerçekten" haber verir 21 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kırkpınar güreşlerine uluslararası ödül

KIRKPINAR Yağlı Güreşleri'nde Fransa'nın Bordeaux kentinde ödül verildi.

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) pilot projesinde, "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri" projesi ile Türkiye birincisi olan Edirne Belediyesi ödülünü düzenlenen törende teslim aldı. Avrupa Komisyonu'nun alt birimi olan İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Turizm ve Somut Olmayan Yerel Miras" konulu başlığında "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri" ile Türkiye'yi temsil eden Edirne adına ödülü Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken, Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Günter Verheugen'in elinden aldı.

VERHEUGEN'E EDİRNE DAVETİ

17-19 Eylül 2008 tarihlerinde Avrupa Turizm Forumu etkinlikleri çerçevesinde projede yer alan 20 ülkenin temsilcilerinin katıldığı etkinlik çerçevesinde yapılan törende Belediyi Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Günter Verheugen'i Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine davet ettiğini ve kendisini Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenen törende Başpehlivanlar Recep Kara, Osman Aynur ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile de tanışarak sohbet eden Verheugen Kırkpınar güreşlerine gelmek istediğini belirtti. AB Komisyonu'nda girişimcilik ve sanayi konularından da sorumlu olan Günter Verheugen başpehlivanlarına hayranlığını belirterek hatıra fotoğrafı çektirdi. Törene Avrupa Komisyonu'nun resmi davetlisi olarak Belediye Başkanı'nı temsilen Meclis Üyesi ve AB ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Koordinatörü Namık Kemal Döleneken ve AB ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Şefi ve proje sorumlusu Mesude Şenol katıldı.

BAŞPEHLİVANLAR DA KATILDI

Ödül törenine Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile birlikte başpehlivanlardan Recep Kara ve Osman Aynur'da katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çağrısı yapılan projeye Edirne Belediyesi AB ve Uluslararası İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan en önemli kültürel miraslarımızdan biri olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile başvurmuş, yapılan 49 başvuru arasında birinci olarak Avrupa'da yapılan törende ödül almaya hak kazanmıştı.

21.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Trabzonspor engel tanımıyor

  Roberto Carlos: 40 yaşına kadar oynamak istiyorum

  Zico Özbekistan'da görev yapacak

  Beşiktaş ligin flaş ekibi G.Antepspor'u ağırlıyor

  Galatasaray Kocaelispor deplasmanında 3 puan arıyor

  Galatasaray'lı kürekçiler Atina'da finale yükseldi

  SÜPER LİGDE BUGÜN

  Kırkpınar güreşlerine uluslararası ödül

  Ataman: Avrupa'da hedef final oynamak

  Güreş millî takımları Rusya yolcusu

  Beşiktaş'ın final günü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır