"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Otomobil

Yılın ticarî aracı

Hani o eski minibüsler vardır, sırtını dayadığın yer dim dik olur yaslayamazsın, diz mesafesi dardır yayılamazsın, kısacası konforu yoktur yolculuk zordur. Günümüz minibüsleriyse yani sektörel ismiyle, ticarî araçları ise artık otomobil konforunda otobüs ferahlığında. Bu yeni ticarî araçlar segmentinin Fiat'ın ürün gamındaki temsilcisi Fiat Scudo, yenilenen yüzü ile o eski minibüs imajını yıkmaya aday.

Ticarî araçlar konusunda uzman 20 Avrupalı gazetecinin oluşturduğu "Van of The Year" jürisi; Yeni Fiat Scudo'yu 2008 yılının Ticari Aracı seçti. Yeni Fiat Scudo, tamamen yenilenen dış tasarımı, arttırılan yük taşıma kapasitesiyle 2008 Yılının Ticarî Aracı olmaya lâyık görüldü. Fiat Scudo, değerlendirmede en yüksek puan olan 140 üzerinden 108 aldı. FIAT ve PSA arasındaki sektörel ortaklığın ürünü ve 1995 yılından bu yana 350 bin adet satılan yeni scudo, geniş ve kolay kullanımlı yükleme alanı, hafif ticarî araca özgü güvenilirliği ve ekonomikliği ile performans, kontrol, estetik ve otomobile özgü bir konforu bir araya getiriyor. Yeni Scudo, mevcut Scudo'nun MPV yapısına sahip bir van, binek araçlara kafa tutabilecek konfor özelliklerine sahip. Artan hacim ve taşıma kapasitesi, performans, kalite, sağlamlık konularında da oldukça ideali.

MODÜLER KONFOR

Yükleme hacmi ve taşıma kapasitesi selefine göre arttırılan Yeni Scudo'nun taşıma kapasitesi 1.000 - 1.200 kg arasında değişiyor. Arka koltukların esnekliği ve modülerliği sayesinde koltuklar yatırılabiliyor, katlanabiliyor ve sökülebiliyor. Bu durum ayrıca, kapasitenin yanında esnek oturma düzeni sağladığından, aracın çok yönlülüğünü arttırıyor. Yeni Scudo ürün gamında, van modellerine ek olarak, özel kullanım alanları ve müşterilere yönelik dört farklı versiyon ile kapsamlı yolcu taşıma araçları seçenekleri bulunuyor. 4 versiyondan biri olan Cargo modeli 5m3 ve 6m3 yükleme hacmi, 2+1 oturma alanının yanı sıra 1.6 Multijet motoru ile son derece ekonomik bir alternatif sunuyor.

MULTİJET MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni Fiat Scudo, Multijet dizel motor seçenekleriyle zengin bir motor gamına sahip. Yeni Scudo, düşük kullanma maliyeti, düşük hızlarda ve tam yükle dahi yüksek ivme ve esneklik şeklinde kendini gösterecek şekilde üretildi. Fiat Scudo, 90 hp 1.6 Multijet 16v ve 120 hp 2.0 Multijet 16v motor seçenekleri ile piyasaya sunuluyor. 1.6 Multijet 90 hp'lik motor şehir içi kullanımda ekonomisi ile ön plana çıkarken, 2.0 multijet 120 hp'lik motor uzun yollarda üstün bir performans sağlıyor.

MAKSİMUM GÜVENLİK

Yeni Scudo bütün versiyonlarda standart olan EBD ile tamamlanan ABS ve sürücü hava yastığı, daha dayanıklı bir gövde, 4 disk frenli yeni fren sistemi ile güvenlik ve konfor konularında sınıfının zirvesinde yer alıyor. ASR ile tamamlanan ESR, ön yolcu hava yastığı ise isteğe bağlı ekipman olarak bulunuyor.

Esad SİVRİ

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Yılın ticarî aracı

  Honda, Türkiye otomobil üretim kapasitesini arttırıyor

  Güven verici ve teknolojik Hatchback

  Hyundai i10’lar paris yolcusu

  Ford Otosan, 4 yıllık ihracatını ikiye katlıyor

  Autoshow’a Skoda Superb damgası

  2008 Golf için çok özel kampanya!

  Chrysler’den 1.8 milyar dolarlık yeni yatırım

  En ekonomik Alfa Romeo 159 Türkiye’de

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır