"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ramazan

RAMAZAN TAKVİMİ

Oruçla yıkanır ruhlar

Bağlanıyor şeytanlar

Bugün tam YİRMİ İKİSİ

Ramazan ayların incisi



GÜNÜN DUÂSI

Allah’ım! Bizi, verdiğin nimetlerin kadrini bilmekle ve şükretmekle rızıklandır! Bize şükür-süzlük âfeti verme! Bizi iktisadı anlamakla ve riâyet etmekle rızıklandır!



Mukabelede çocuk olmak

Ramazan Ayı’nın bir adı da Kur’ân Ayı’dır. Bu ayda bir harfine binler sevap verildiği için, mü’minler Ramazan ayında mümkün olduğu kadar fazla Kur’ân okumaya gayret ederler. Rahmet sağanağından azamî derecede istifade etmek için kalp ve gönül kapılarını sonuna kadar Kur’ân’a açarlar. Camilerde, mescitlerde ve evlerde mukabeleler okunarak, Ramazan ayında indirilmeye başlanan Kur’ân’a, yine O’nun kelâmı ile mukabele edilir.



Kabirde ceza ve mükâfat

Kabirde ceza ve mükâfatın olduğu kitap ve sünnet ile sabittir. “Onlar (kabirlerinde kıyamet gününe kadar) sabah ve akşam ateşe arz edileceklerdir. Kıyamet koptuğu gün de ‘Firavun ve kavmini en şiddetli azaba sokun’ denilecektir” 1 âyeti, kabir azabının ve mükâfatının olacağını ve kıyamete kadar devam edeceğini haber vermektedir.



Ramazan orucunun kazâsı ne demektir? Hükmü nedir?

Ramazan orucunun kazası, Ramazan ayında tutulmayan her bir oruç günü için Ramazandan sonra oruç tutmak demektir.



Öfke kontrolü

“Güçlü kimse insanları güreşte yenen değil, öfke ânında kendisini zapteden, iradesine hakim olan kimsedir.” (Buharî, Kitabu’l-Edeb)



Arkadaşlarımızla beraber

Mahallemizde bulunan ağabey ve kardeşlerimizle beraber, yine bir ağabeyimizin imamlık yaptığı yeni yapılan camiye gidiyoruz çoğu zaman. Ramazan geldiğinde de, teravih namazına oraya giderdik.



Karakuş tatlısı

MALZEMELER (7-8 kişilik)

Hamur için:

* 2 su bardağı un

* 1 kahve fincanı zeytinyağı

* 1 çorba kaşığı sirke

* 1 adet yumurta

* Tuz



İmam-ı A’zâm’ın cömertliği

İmâm-ı A’zam ayrıca ticâret yapardı. Onun kanâatkârlığı, cömertliği, emânete riâyeti ve takvâsı ticâret muâmelelerinde de dâimâ kendini göstermiştir.



Hz. Ebûbekir ve Hz. Ömer

Hz. Ebûbekir (ra):

* İslâmiyet halkasına giren ilk Müslüman erkektir.

* Hz. Ebûbekir, peygamberler müstesna insanların en hayırlısıdır. (Câmiü's-Sâğir, 44)



Götürün bu yemeği!

İstanbul mizahının başında gelen Muhsin merhum, bir akşam Deli Fuad Paşa’nın konağına iftara gider. Top zamanı yaklaşır, sofraya oturulur. Biraz sonra top atılır, oruç bozulur. Herkes iki türlü peynir, iki türlü zeytin, dört türlü reçel, kandil çöreği, kazan yağlı simitle giriş yapar, arkasından çorba gelir.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır