"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Said Nursî’nin olağanüstü etkisini incelemeliyiz

Yazar Oral Çalışlar: “Said Nursî’nin toplumun büyük bir kısmı üzerinde bu olağanüstü etkisinin nereden kaynaklandığını incelememiz lâzım. Bunu daha genişletirsek insanların dinle olan, dinin toplumla olan ilişkisini yeni gözle anlamamız lâzım. Özellikle bizim gibi laiklerin toplumun dinle kurduğu ilişkinin derinliğini yeniden gözlemlememiz gerekiyor.”


BÜYÜME DÜŞTÜ, ENFLASYON ARTTI

Türkiye'de büyümenin düştüğünü, enflasyonun arttığını, emek yoğun sektörlerin dar boğaza girdiğini belirten Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Dern

Çiftçide yağmur sevinci

Yeni ekim dönemi için yağışları bekleyen Konyalı çiftçi, kurak geçen yaz dönemi sonrası düşen ilk yağışla umutlandı.


  İstanbul’da ev ve işyerlerini su bastı

İSTANBUL'DA dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.


  Kazaların baş sebebi alkol

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi’nin Kafkasya ve Orta Asya ülkelerini de içeren 53 ülkenin sağlık sorunlarıyla ilgili hazırladığı rapora göre Türkiye, alkol tüketimi açısından sondan üçüncü olmasına karşın, alkolle ilişkili trafik kazaları bakımından birinci sırada yer alıyor.


  Bolu Tüneli çıkışında kaza: 4 ölü, 25 yaralı

TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli viyadüğünde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kişi öldü, 24 kişi yaralandı. Kazaya karışan kamyonun şoförü ile otomobildeki anne ve oğlu vefat etti.


  Yoksulun tercihi balık

BALIK sezonunun açılması ile birlikte değişik balık çeşitleri tezgâhları süslüyor. Kilosu cinsine göre 2-15 YTL arasında değişen balık, kilosu 15 YTL’den satılan kırmızı ete rakip olarak görülüyor.


  Uyuşturucu ile mücadelede yol haritası hazır

TBMM Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonunun Türkiye’nin uyuşturucu haritasının hazırlanmasında sona yaklaştığı, Ekim ayının ikinci haftasında Meclis Başkanı Köksal Toptan’a sunulacak raporda, koordinasyona önem verilmesinin vurgulanacağı bildirildi.


  Doğuya enerji santrali gün sayıyor

TÜRKİYE'NİN enerji ihtiyacının yer altı kaynaklarından karşılanması amacıyla programa alınan termik santral projeleri arasında yer alan Bingöl-Karlıova termik santralının ihalesi önümüzdeki ay yapılacak.


  PKK, Tunceli’de iki fırıncıyı kaçırdı

TUNCELİ'NİN Nazimiye ilçesinde jandarma karakoluna ekmek taşıyan iki kişi, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldı.


  Yüksekova’da 1 terörist yakalandı

HAKKÂRİ'NİN Yüksekova ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçleri bir teröristi yakaladı.


  5 askerî personel cezaevinde

ERGENEKON oruşturması çerçevesinde Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılan biri askeri öğrenci 4 teğmen tutuklanarak cezaevine kondu.


  ALES için başvurular bugün başlıyor

AKADEMİK Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES) Sonbahar Dönemi başvuruları bugün başlıyor.


  Dinî bayramlar insanları buluşturuyor

SELÇUK Üniversitesi (SÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, tatillerin insanın kendini yenilemesi ve insan olduğunu hatırlaması açısından büyük önem taşıdığını söyledi.


  Kuru yemişçiye kızıp bomba yapmayı öğrenmişler

NİĞDE'NİN Bor ilçesinde, internetten yapımını öğrendikleri ses bombalarını kızgın oldukları kuru yemişçinin iş yerinde patlatan 3 kişi, suçlarını itiraf ederek teslim oldu.


  Uzay teleskobundan rekor uzaklıkta tesbit

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) yörüngedeki Swift teleskobu, 12,8 milyar ışık yılı uzaktaki gama ışını patlamasını tesbit etti.


  Uzmanlar, göktaşından numune alıp inceleyecek

Avrupalı bilim adamları ve mühendisler, bir gök taşından (asteroid) Dünya’ya parça ve numune getirecek bir uzay aracı projesi üzerinde çalışıyor.


  Yeni Sesli Türkçe Sözlük internette

Türk Dil Kurumunun (TDK) yeni sanal sözlüğünde, hem kelimelerin nasıl söylendiğini duymak mümkün olacak hem de yalnızca ilk harfleri kodlanarak sözcüğün doğru yazılımına ulaşılabilecek.


  Yorgunluğunuzu ihmâl etmeyin

Halk arasında çoğu kez ‘yorgunluk nasıl olsa geçer’ anlayışının yanlışlığına dikkat çeken uzmanlar, yorgunluğun vücudu strese bağlı hastalıklara karşı korumakla birlikte diyabet, depresyon, kalp rahatsızlığı gibi hastalıklara sebep olduğunu söylüyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır