"Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe'de Alex farkı

FENERBAHÇE'NİN Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup ederek kötü gidişe dur derken, Şili'li futbolcu Maldonado, biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu söyledi. Maldonado, Gençlerbirliği karşısında kendilerini zor bir maçın beklediğini bildiklerini kaydederek, ''İlk yarıda çok fazla pas hatası yaptık. Ancak ilerleyen dakikalarda skor bulunca rahatladık. Maç oynayarak, performansımızı yavaş yavaş arttırarak daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Biz yeni bir takımız. Takımda yeni düzenlemeler var. Hocamız bizi, biz de hocamızı tanımaya çalışacağız. Biraz daha zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum" dedi.

ALEX TAKIMI RAHATLATIYOR

Kendisini geçen sezona göre çok daha iyi hissettiğini anlatan Maldonado, Gençlerbirliği maçındaki performansıyla ilgili olarak da öz eleştiri yaparak, ''Bu maçtaki performansımdan memnun değilim. Çok pas hatası yaptım. İyi bir sezon geçirmek ve uzun yıllar Fenerbahçe'de bulunmak istiyorum. Kendimi bu sezon çok daha motive ve güvenli hissediyorum'' ifadelerini kullandı. Alex'i de öven Maldonado, ''Alex bizim için çok önemli, takımımızın eli ayağı diyebiliriz. Güçlü olmamız gereken orta saha ve Alex güvenebileceğiniz bir oyuncu. Onun attığı golden sonra rahatladık. Bu bakımdan maçı kazanmamızda Alex'in önemli bir rolü vardı'' dedi.

VOLKAN BABACAN TEŞEKKÜR ETTİ

Gençlerbirliği maçında ilk kez ligde takımın kalesini koruyan Volkan Babacan ise heyecanını kendisine duyulan güvenle azalttığını belirterek, ''Kazanmamız gereken bir maçtı. Çünkü iki maçtır iyi netice alamıyorduk. Bu maç için iyi hazırlanıp motive olduk. Bundan sonra da seri galibiyetler almak istiyoruz. Tabii ki heyecanlıydım. Başkanıma, hocama, takım arkadaşlarıma ve taraftarlara bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Bana duyulan güven heyecanımı azalttı'' şeklinde konuştu. Volkan, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki ilk görevinin top top toplayıcılığı olduğunu dile getirerek, ''Bu kadar taraftarın önünde oynamaya alışık değilim ve heyecanlandım. Ayrıca bu nedenle arkadaşlarıma sesimi duyurmak için bağırdım ve sesim kısıldı'' diye konuştu.

KAZIM: PROTESTO ETMEDİM

Fenerbahçeli futbolcu Kazım, Hacettepe Spor maçında oyundan çıkarken hocası Aragones'i protesto etmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi. Kazım, o anda sadece birlikte oyundan çıktıkları Gökhan'ı ''Hadi hadi'' diye alkışladığını anlatarak, ''Ben daha önceki olaydan dersimi almıştım, kesinlikle Aragones'i protesto etmek gibi bir niyetim yoktu'' dedi. Maçta ilk yarıda pozisyon bulamadıklarını dile getiren Kazım, ''Alex devreye girdi, ikinci yarıda, ekstra işler yaptı, onun sayesinde de karşılaşmayı kazandık'' diye konuştu. Gençlerbirliği'nden kırmızı kartla oyun dışı kalan El Saka ise kendisine gösterilen iki sarı kartta da hakemin haklı olduğunu belirterek, sarı-lacivertli futbolcu Alex'e övgüde bulunup, ''Alex büyük bir futbolcu. Bu maçta da takımını kurtardı''ifadesini kullandı.

22.09.2008


 

Alex'i 100. gol heyecanı sardı

FENERBAHÇE Futbol Takımı Kaptanı Alex De Souza, 2 gol daha attığı taktirde sarı-lacivertli formayla 100. golüne ulaşacak.

Fenerbahçe'de 5. sezonunu geçiren Brezilyalı futbolcu, bugüne dek lig, Avrupa, kupa ve hazırlık maçlarında 205 kez giydiği sarı-lacivertli formayla 98 gole imza attı. Sarı-lacivertli futbolcu 100'ün üzerinde golün de pasını verdi. Turkcell Süper Lig'de Gençlerbirliği ile yaptıkları maçta takımının ilk golünü kaydederek gol sayısını 98'e yükselten kaptan Alex, performansıyla sarı-lacivertli ekibin galibiyetinde büyük pay sahibi oldu.

BU SEZON ŞİMDİDEN 4 GOL ATTI

Ligin 3. haftasındaki Hacettepe yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, ''Zorlu bir lig için bu kadar hata fazla'' şeklindeki ifadesiyle kötü gidişi işaret eden kaptan Alex, Gençlerbirliği karşısında adeta ipleri eline alarak takımını galibiyete taşıdı. Attığı ve attırdığı gollerde Fenerbahçe'ye büyük katkı sağlayan Brezilyalı futbolcu, takımının mevcut kadrosunda Avrupa kupalarındaki en golcü (11 gol) futbolcusu unvanını da elinde bulunduruyor. Alex bu sezon resmi maçlarda Şampiyonlar Ligi ön eleme ve ligde 2'şer gole imza attı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu mücadelesinde Partizan ile yapılan iki maçta da gol atan Brezilyalı futbolcu, Turkcel Süper Lig'de de Hacettepe ve Gençlerbirliği maçlarında fileleri havalandırdı.

22.09.2008


 

Sivas deplasmanda Eskişehir'e takıldı

SÜPER Lig'de Eskişehirspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Sivasspor, dış sahada uzun bir aradan sonra galip gelemedi.

Eskişehirspor maçı öncesinde, ligde geçen sezon ile birlikte deplasmanda oynadığı son 5 maçı kazanan Sivasspor, Eskişehir ekibi karşısında bu galibiyet serisini sürdüremedi. Eskişehirspor karşısında Sezgin ve Lovrek'in attığı gollerle 2 kez yenik düşmesine rağmen Musa Aydın ve Mehmet Yıldız ile bulduğu gollerle sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmayı başaran Sivasspor, 5 karşılaşma sonra dış sahada beraberlik elde etti. En son geçen sezonun 26. haftasında, 14 Mart 2008'de Vestel Manisaspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Sivasspor, Vestel beraberliğinin ardından dış sahada geçen sezon Kasımpaşa'yı 4-0, Kayserispor'u 1-0, Denizlispor'u 2-1 ve Gençlerbirliği'ni 2-0, bu sezon da Kocaelispor'u 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Bu sonuçla, Sivasspor bu sezonki 2. beraberliğini, Eskişehirspor ise 3. beraberliğini aldı.

22.09.2008


 

12 Dev Adam'ın büyük zaferi

AVRUPA Erkekler Basketbol Şampiyonası elemelerinde (C) Grubu'nda yer alan Türkiye'nin, güçlü rakibi Fransa'yı 80-78 yenerek grup maçlarını 6'da 6 tamamlaması, Türk takım kafilesinde büyük sevinç meydana getirdi.

Basketbol Milli Takımı Antrenörü Bogdan Tanyeviç, oyuncuları ile gurur duyduğunu belirterek, turnuva öncesi kendilerini eleştirenlere de iyi bir ders verdiklerini söyledi. Turnuva öncesi genç ve tecrübesiz oyuncuları takıma aldığı için bazı meslektaşları tarafından acımasızca eleştirildiğini ifade eden Tanyeviç, ''Bu oyuncular sahada neler yapacaklarını herkese gösterdiler. Eleme grubunda tek altıda altı yapan Türk takımı'' diye konuştu. Bu maçın kazınılmasında önemli rol oynayan Fatih, takım ruhuyla hep birlikte başarıyla mücadele ettiklerini ve yine takım olarak kazanmayı bildiklerini söyledi. Fatih, ''Bu galibiyeti Türk halkına armağan ediyoruz'' dedi. Takımın oyun kurucusu Ender ise Fransa'yı ilk defa evinde yenmeyi başardıkların ifade ederek, çok önemli başarı elde etkilerini söyledi. Fransa'ya finallere gitme hakkını elde edip geldiklerin hatırlatan Ender, turnuva öncesi söz verdikleri gibi 6 maçı da kazanmaktan mutlu olduklarını söyledi. Maçı izleyen bir grup Türk göçmen işçi, milli takıma yoğun sevgi tezahüratında bulundu.

22.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır