"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bankalar tüketiciyi kandırıyor

EGE-KOOP EgeKoop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yaklaşan Ramazan Bayramı sebebiyle bankaların tüketici kredisi kullandırmak için rekabet içine girdiğini, vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de kredi kartı, tüketici kredisi gibi çeşitli adlar altında kullanılan bireysel krediler yüzünden icralık olanların sayısının arttığını, bankaların denetimsiz bir şekilde ve yanıltıcı kampanyalarla bu tür kredileri teşvik etmeye devam ettiğini savundu. Özellikle yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle tüketici kredisi kullandırmak için bankaların ‘’akıl almaz kampanyalar’’ yürüttüğünü ifade eden Aslan şunları kaydetti: ‘’Cazip gibi gösterilen faiz oranları tamamen aldatmaca. Faiz oranlarını düşük gösterip, masrafları yüksek tutarak vatandaşı yanıltıyorlar. Bin YTL tutarındaki tüketici kredisine 380 YTL masraf ve komisyon alan banka da var, 40 YTL alan da var. Bu nedenle bireysel kredi kullanmak isteyenler birkaç bankaya danışmadan karar vermesinler. Çünkü uygulamalar birbirinden çok farklı olabiliyor. Kredi kampanyalarında faiz oyununa gelinmemeli.’’ Aslan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bu konuda tüketicinin haklarını koruyacak düzenlemeler yapması gerektiğini belirtti.

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  KARA TREN 152 YAŞINDA

  Erdoğan: Krizi asgarî etkiyle aşarız

  Yasak etkisini gösterdi, sigara içen azaldı

  Meşrubat satışında Ramazan bereketi

  Memur-Sen: TÜİK açlık sınırı araştırmasından vazgeçmeli

  Bankalar tüketiciyi kandırıyor

  Huzur Mağazaları sezonu indirimli açtı

  Borsada 3 gün bayram tatili

  ABD’de yatırım bankacılığı tarih oldu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır