"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Amerikan halkı: ABD yanlış yolda

USA Today gazetesi, ABC News kanalı ve Columbia Üniversitesi’nin ortaklaşa yaptığı araştırmaya göre, Amerikan halkının yüzde 78’i, ülkenin yanlış yolda olduğunu söyledi.

Beyazların yüzde 76’sı, siyahilerin yüzde 91’i ve Hispaniklerin yüzde 74’ü bu şekilde düşünüyor. Gelecek başkanının önceliğinin ekonomi olduğunu düşünenlerin oranıysa siyahi ve Hispaniklerde yüzde 80 ve beyazlardaysa yüzde 76 olarak çıktı.

Aynı araştırmaya göre, siyahilerin yüzde 70’i, demokratların başkan adayı Barack Obama’nın Kasım ayındaki seçimleri kazanmasını bekliyor. 4 Kasım’daki seçimlerde oy kullanacak siyahilerin yüzde 92’si Obama’ya destek vereceklerini söyledi. Hispaniklerde bu oran yüzde 56 olarak çıktı. Beyazların yüzde 56’si cumhuriyetçilerin adayı John McCain’e destek vereceklerini kaydetti.

McCain’in kazanacağını düşünen siyahilerin oranı yüzde 13 olarak çıkarken buna sebep olarak ırkçılığı gösterdi. McCain’in kazanmasını bekleyen beyazların büyük oranı da deneyimi sebep olarak öne sürdü. McCain’in kazanmasını bekleyen beyazların sadece yüzde 5’i, ırkçılığın temel faktör olduğunu savundu. Araştırma, ABD Başkanı George W. Bush’un ekonomik krize yönelik paketi açıklamadan önce 11-14 Eylül tarihleri arasında yapıldı.

24.09.2008


 

Rusya ile Gürcistan arasında keşif uçağı tartışması

GÜRCİSTAN, Rusya’ya ait insansız keşif uçağını düşürdüğünü açıkladı. Gürcistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, dün sabah saatlerinde, Güney Osetya yakınlarında Rusya’ya ait insansız keşif uçağını düşürdüklerini kaydetti.

Öte yandan Rusya, Gürcistan’ın bir pilotsuz Rus keşif uçağını düşürdükleri yolundaki açıklamasını yalanladı. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Aleksander Drobishevski, yaptığı açıklamada, uçağın düşürüldüğü iddiasını, ‘’Gürcistan’ın bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik son medya kışkırtması’’ olarak nitelendirdi. Sözcü, Savunma Bakanlığının güvenlik bölgesinde bir uçuşu olmadığını söyledi.

24.09.2008


 

Avrupa’nın en kalabalık şehri İstanbul

AB istatistik kurumu Eurostat, Avrupa’nın en fazla nüfuslu şehrinin İstanbul olduğunu açıkladı. Sıralamada Ankara’nın dördüncü, İzmir’in dokuzuncu olduğu belirtildi.

Eurostat, nüfusu bir milyonu aşan Avrupa şehirlerini belirlerken ilk sıraya 9 milyon 898 bin nüfusla İstanbul’u yerleştirdi. Bu şehri, Londra (7 milyon 429 bin), Paris (6 milyon 385 bin), Ankara (3 milyon 402 bin), Berlin (3 milyon 388 bin), Madrid (3 milyon 1000 bin), Atina (2 milyon 884 bin), Roma (2 milyon 554 bin) ve İzmir (2 milyon 387 bin)izliyor. Avrupa’da, nüfusu bir milyonu geçen 26 şehirde toplam 65 milyon insan yaşadığı belirtiliyor. Eurostat, Avrupa’da en fazla ev soygunu kaydedilen şehirler sıralamasında Brüksel’i en başa koyarken, bu şehri Londra ve Amsterdam’ın izlediğini bildirdi. En fazla soygun olan ilk 20 şehir sıralamasında Türk şehirleri yer almadı. Aynı araştırmaya göre en fazla araba çalınan Avrupa şehirleri sıralamasında İtalyan şehirleri birbirini izliyor

24.09.2008


 

Kudüs’te tansiyon yüksek

KUDÜS'TE bir saldırgan, şehrin Arap ve Yahudi kesimlerinin arasındaki bölgede otomobilini kalabalık bir grubun üzerine sürdü, olayda 15 kişi yaralandı.

Polis, sürücünün öldürüldüğünü açıkladı. İsrail radyosu, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Öte yandan Kudüs’te önceki gece yaşanan bu olay Hamas tarafından memnuniyetle karşılandı. Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zühri, şehrin doğu kesimindeki Filistinlilerin yaşadığı Cebel Mukabber mahallesinden Kasım El Mugrabi adlı Filistinli gencin eyleminin, “siyonistlerin Filistin halkına olan düşmanlığına karşı doğal bir tepki olduğunu” belirtti. Ebu Zühri, “Yapılan, siyonistlerin her türlü engelleme ve önlemlerine rağmen, direniş ruhunu taşıyan Filistinlilerin bunu sürdürmek için yeni metotlar ve araçlar geliştirdiklerini ortaya koyuyor” dedi. Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bu tür saldırıların ardından, “caydırıcı olması” amacıyla, “teröristlerin evinin yıkılması” uygulamasının yeniden başlatılması için yasal yollar bulunmasını istedi. Yüksek Mahkeme, söz konusu uygulamayı birkaç yıl önce caydırıcı olmadığı gerekçesiyle durdurmuştu.

24.09.2008


 

Pakistan ordusu militan avına çıktı

PAKİSTAN güvenlik güçlerinin ülkenin kuzeybatısındaki çatışmalarda son iki günde 50’den fazla radikal militanı öldürdükleri bildirildi.

Askerî yetkililer, dünden beri güvenlik kuvvetlerinin arama ve kordon altına alma operasyonu yaptıklarını belirterek, helikopterler ve ağır silâhlarla militanların yuvalarına saldırı düzenlendiğini kaydettiler. Operasyonlarda 50’nin üzerinde militanın öldürüldüğü, çatışmalarda bir askerin de vefat ettiği bildirildi.

24.09.2008


 

İran’ın Londra büyükelçiliğinde patlama

İRAN'IN Londra büyükelçiliğinde dün gece bir patlama meydana geldiği, hafif hasara yol açan patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi.

İngiliz polisi, molotofkokteyli saldırısı olduğu tahmin edilen, yerel saatle 21:00’de (TSİ 23:00) meydana gelen patlamayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Patlamanın büyükelçilik kapısında hafif hasara yol açtığı kaydedildi. Dedektiflerin, bölgedeki kapalı devre televizyon sistemindeki görüntüleri incelediği kaydedildi.

24.09.2008


 

Medvedev’den cami ziyareti

RUSYA Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in daveti üzerine gerçekleştirdiği ziyarette, Aktyubinsk bölgesinde inşaatı yeni tamamlanan Merkez Camiyi ve St. Nicholas Ortodoks kilisesini ziyaret etti.

Nazarbayev ve Medvedev, kilise yetkililerine Kazakistan’da yaşayan Ortodoks halka sahip çıkmalarından dolayı teşekkür etti. Cami ziyaretinde de Nazarbayev tarafından bilgilendirilen Rusya lideri, müslüman Kazak halkını yeni bir cami inşa ettikleri için tebrik etti.

24.09.2008


 

Çin’in uzay hırsı sürüyor

ÇİN'İN uzay teknolojisinde ABD’yi yakalama hırsının şu ana kadarki en büyük ürünü ‘Shenzhou 7’ görevinin gerçekleşmesine günler kaldı.

Üçüncü kez uzaya insanlı araç yollayacak olan Çin’de, ilk kez bir astronotun uzay yürüyüşü yapmasının heyecanı yaşanıyor. En erken Perşembe günü, ülkenin kuzeybatısındaki Jiuquan rampasından fırlatılacak olan ve Uzun Yürüyüş II-F roketine yerleştirilecek uzay aracında, birbirlerinin özelliklerini tamamlayan 3 astronot bulunacak.

24.09.2008


 

Gıdalarımızda zehir zaten varmış

çin'de bebek mamalarında tespit edilen melamin maddesinin, tarım ilacı olarak da kullanıldığı ve dolayısıyla uzun zamandır gıda zincirinde bulunuyor olabileceği bildirildi.

Çin Üniversitesinde biyokimya uzmanı Çan King-Ming, melaminin bir türevi olan “cyromazin”in Çin’de böcek ilacı olarak çok yaygın kullanıldığını söyledi. Çan, bu maddenin bitkilerce emildiğini belirterek, “Dolayısıyla bu madde sadece süt ürünlerinde değil, halen gıda zincirimizde, bitkiler ve hayvan yemlerinde de bulunuyor” dedi.

24.09.2008


 

Köpeğine sahip çıkmayınca hapse girdi

ABD'nin California eyaletinde 7 yıl önce apartmanın girişinde köpekleri tarafından komşusu öldürülen kadın ömür boyu hapse mahkum edildi.

Marjorie Knoller, 2001’de komşusu Dianne Whipple’ın öldürülmesiyle ilgili davada ikinci derece cinayetten suçlu bulunarak 2002’de 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. California Yüksek Mahkemesi geçen yıl, Knoller’e verilen cezayı onaylamış, ancak hapis süresi konusunda duruşma hakimini hatalı bulmuş ve davayı yeniden görülmesi için iade etmişti. Mahkemede yeniden görülen davada bu kez ömür boyu hapse mahkum edilen Knoller, 3 yılını tamamladığı cezasının geriye kalan 12 yılını yattıktan sonra af talebinde bulunabilecek.

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır