"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ergenekon’da yeni dalga

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’de dün yeni gözaltılar oldu. Gözaltına alınanlar arasında Kanaltürk’ün eski sahibi Tuncay Özkan, Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, emekli Askerî Yargıtay üyesi Tanju Güvendiren ve eski Polis Müdürü Adil Serdar Saçan da var. Öte yandan, Konya’da düzenlenen operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şube Başkanı A.A ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü M.M.’nin de aralarında bulunduğu 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.


ŞENER ERGUYGUR GÖZLERİNİ AÇTI

Kocaeli’de tedavi gören emekli Orgeneral Şener Eruygur dün sabah gözlerini açtı. Yoğun bakımda tedavi gören Eruygur’un sağlığının iyiye doğru gittiği

Marmaray’da son tüp de batırıldı

Asya ile Avrupa’yı denizin altından bağlayacak Marmaray Projesi’nde son tüp tünel Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla denize batırıldı. Y


  Meclis bayramda toplanacak

TBMM’nin 23. Dönem 3. Yasama Yılı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yapacağı açış konuşmasıyla 1 Ekim Çarşamba, yani bayramın ikinci günü başlayacak.


  Ankara 4.6, Tunceli 4.1 şiddetinde sallandı

ANKARA'NIN Bala ve Tunceli’nin Pülümür ilçelerine deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, saat 12.09’da meydana gelen ve merkez üssü Ankara’nın Bala ilçesi olan depremin büyüklüğü 4.6 olarak ölçüldü.


  Şırnak’ta 6 terörist teslim oldu

TERÖR örgütünden kaçan 6 teröristin Şırnak’ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine önceki gün teslim olduğu bildirildi.


  1 günde 259 kaçak yakalandı

YURT içinde ve sınırlarda gerçekleştirilen operasyonlarda, önceki gün 259 kaçağın yakalandığı bildirildi.


  Minibüs şarampole yuvarlandı: 4 ölü, 6 yaralı

VAN'DA bir minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.


  Fesh olan belediyeler 29 Mart’a kadar faaliyette

YÜKSEK Seçim Kurulu (YSK), 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile tüzel kişiliği kaldırılan belde belediyelerinin teşkilat durumlarının, ilk mahalli idareler genel seçimine kadar devam edeceğine karar verdi.


  Gazeteci Som'a, “Hayrünnisa Gül'e hakaretten” dâvâ

CUMHURİYET gazetesi yazarı Deniz Som hakkında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e ‘’basın yoluyla hakaret’’ ettiği iddiasıyla 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle dâvâ açıldı.


  YÖK Başkanı ABD yolcusu

CUMHURİYET gazetesi yazarı Deniz Som hakkında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’e ‘’basın yoluyla hakaret’’ ettiği iddiasıyla 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis talebiyle dâvâ açıldı.


  Rektör görevine hızlı başladı!

YENİ rektörle birlikte Boğaziçi Üniversitesi’ndeki (BÜ) özgürlükler dönemi de sona erdi. Üniversitenin açılış gününde okullarına gelen başörtülü öğrenciler, önceki yıllarda rahatça girdikleri kampüse alınmadı.


  Konya’da 30’dan fazla kişi gözaltında

Konya’da polisin düzenlediği operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun’un da aralarında bulunduğu 30’dan fazla kişi gözaltına alındı.


  Yasin Hayal, Mc Donalds dâvâsında yeniden yargılanıyor

Trabzon’da, Mc Donalds’ın kapısına bomba bıraktığı ve 6 kişinin yaralanmasına sebep olduğu iddiasıyla yargılanan Yasin Hayal’in, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığı dâvânın Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden yargılanmasına başlandı.


  Yolsuzlukla mücadelede 58. sıradayız

UluslararasI Saydamlık Örgütü, yolsuzlukla mücadele sıralamasında en son sırada Somali’nin bulunduğunu bildirdi.


  Bebek ölümleri enfeksiyondan

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bebek ölümlerini araştırmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Bilim Kurulu’nda görevli Prof. Dr. Recep Öztürk, kan kültürü yapılan ölen bebeklerden 5’inin enfeksiyon sonucu öldüğünün belirlendiğini bildirdi.


  Grip aşısı için en uygun zaman

Konya Eczacı Odası Başkanı Harun Kızılay, Türkiye’ye sınırlı sayıda ithal edilen grip aşısının doktor tavsiyesiyle kullanılması, sağlıklı insanların grip aşısı yaptırarak, kronik hastalığı olan hastaların bu haklarını gasp etmemesi gerektiğini söyledi.


  Sürücülerimiz Avrupalı olamadı

BOLU Dağı Tüneli’nde açıldığından beri meydana gelen 180 trafik kazasında 9 kişi öldü, 130 kişi yaralandı.


  Çocuklar ilgi, yaşlılar ziyaretçi bekliyor

MALATYA'DA Ramazan ayında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yurt ve yuvalar ile huzur evine yapılan ziyaretlerde yüzde 60 oranında artış oldu.


  Deniz parkına ilgi büyük

AVRUPA'NIN en büyük Aquaparkı olarak açılan ve bu yıl bünyesinde hizmete giren Deniz Parkı’nda, ziyaretçilerine tropikal balıklarla yüzme imkânı sağlayan Adaland, okyanusun keyfini havuzda yaşatıyor.


  “Emekleriyle” hayır işliyorlar

TOPLUMUMUZUN özünde olan ancak, Ramazan ile birlikte ön plana çıkan yardımseverlik duygularıyla, kimileri verdikleri iftar yemekleri, yardım paketleri ve giyim yardımlarıyla yoksulu sevindirirken, kimileri de emeklerini ortaya koyuyor.


  Tuvalet sıkıntısı tarım işçisini hasta ediyor

ADANA İl Sağlık Müdürlüğünün, tarım işçilerinin çadırlarında yaptığı sağlık taramasında, özellikle kadınlarda ve kız çocuklarda bağırsak ve böbrek rahatsızlıklarına sıkça rastlandığı gözlendi.


  TOKİ'den turizme büyük destek

TOPLU Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Diyarbakır Valiliği ve Sur Belediyesi iş birliğiyle geliştirilen projeyle tarihi Sur içerisinde kalan 800 gecekondu yıkılarak, yerlerine turizme yönelik mekanlar oluşturulacak.


  Kokan nefes, hastalık habercisi

HALK arasında ‘ağız kokusu’ olarak bilinen nefes kokusu, yetişkinlerin bir çoğunda ömürlerinin bir bölümünde ya da sürekli olarak görülüyor.


  CERN deneyi sizi korkutmasın

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) gerçekleştirilen ‘’Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (Large Hadron Collider-LHC)’’ deneyine katılan Bursalı doktora öğrencisi Sezen Sekmen’in ODTÜ’lü araştırmacı arkadaşlarıyla birlikte, en çok tartışılan ve üzerinde spekülasyon yapılan ‘’Kara delik’’ler konusunda görev aldığı bildirildi.


  MÜZİK CD'LERİNİN SONU MU GELİYOR

DİJİTAL kameralar için hafıza kartı üreticisi Amerikan SanDisk firması, büyük müzik şirketleriyle yaptığı anlaşmayla mobil telefonlar ve MP3 çalarlara takılacak “mikro hafıza kartlarına” yüklü şarkıları satmaya başlayacak.


  İNTERNETTEKİ YENİ TEHDİTLERE DİKKAT

İNTERNET üzerinden yayılan virüs dalgalarına her geçen gün yenisi eklenirken, hackerler virüslerin yayılımı için sahte antivirüs programları veya terörist Usame bin Ladin’in isimlerini kullanıyorlar.


  Bebeklerin de ritm duygusu var

BEBEKLERİN doğdukları andan itibaren güçlü bir ritm duygusuna sahip oldukları belirtildi. Macar bilim adamlarının 1-2 günlük 100’ün üzerinde bebek üzerinde yaptıkları araştırmada, uyurken bebeklere müzik dinletildi ve bu esnada beyin faaliyetleri incelendi.


  Konuşan sadaka kutuları hayır yapmayı özendiriyor

İHTİYAÇ sahiplerine sahip çıkma konusunda büyük bir özveriye sahip olan halkımız, özellikle sadaka verme konusunda oldukça cömert davranıyor.


  Cep telefonu tümör dostu

İSVEÇLİ bilim adamlarının yaptığı bir araştırmada, cep telefonu kullanan çocuklarda beyin tümörü ihtimalinin 5 kat arttığı belirlendi. Londra’da konuyla ilgili düzenlenen bir toplantıda sunulan bildiride, beyinleri ve sinir sistemleri hâlâ gelişmekte olduğu için, 16 yaşın altındakilerin cep telefonlarının yaydığı radyasyona daha fazla maruz kaldıkları kaydedildi.


  Vücut hareketlerinden elektrik üretildi

ODTÜ'LÜ araştırmacılar, el-kol hareketleri gibi düşük frekanslı sarsıntılardan yüksek oranda elektrik enerjisi üreten bilimsel bir metot geliştirdi. ABD’de patentle korumaya alınan yöntemde, düşük frekanslı sarsıntılar önce yüksek frekansa, sonra da elektrik enerjisine çevriliyor.


  4G teknolojisi başarıyla test edild

ABD'DE hizmet veren T-Mobile, dördüncü nesil (4G) olarak da adlandırılan LTE (Long Term Evolution) testini ‘’başarıyla’’ gerçekleştirdi. Alınan bilgilere göre, T-Mobile, LTE temelli ağ testini Almanya’da yaptı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır