"Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Alex'in F.Bahçe'de son sezonu

FENERBAHÇE'NİN Brezilyalı yıldız futbolcusu Alex de Souza, FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Alex yaptığı açıklamalarda Türkiye Ligi'ni şöyle değerlendirdi: "Türkiye Ligi'nin belli başlı Avrupa Ligleri kadar popüler olmadığı doğru. Ama iyi organize edilmiş bir lig. Türk taraftarların futbola tutkusu ise inanılmaz. Benim beklentilerimin çok üzerinde bir tutku var futbola Türkiye'de. Burada futbol birçok şeyden çok daha önemli. Bunu anlatabilmek için Türk olmanız lazım. Brezilya'da futbol çok önemlidir ama Türklerin futbola olan tutkusunu daha önce hiçbir yerde görmedim. Taktik anlamda ise Brezilya'da tamamen farklı. Brezilya'daki en büyük fark orada futbolun oyununun daha bireysel ve tekniğe dayalı olması. Türkiye'de maçlar ise daha çetin ve zor geçiyor. Brezilya ligini izlemek daha eğlenceli. Orası daha artistik ama Türkiye Ligi'nde oynamak daha zor. Eğer Brezilyalı biri Türk ligine bakarsa belki çok yüksek bir standart göremeyebilir. Aynı şey Brezilya ligi içinde geçerli."

BREZİLYA'DA NOKTA KOYACAĞIM

Alex kariyerine nerede nokta koymak istediğiyle ilgili olarak ise "Şüphe yok ki kariyerime Coritiba'da son vermek istiyorum. Kontratım bittikten birçok gelişme olabilir. Gelişmelere göre Brezilya'ya ne zaman döneceğimi düşünmeye başlayacağım" diye konuştu. Alex, daha önce Luxemburga ve Scolari ile de çalıştığını iki teknik adam ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Daha önce Luxemburgo ve Scolari ile çalıştım. İkisi ile de 4 yıl çalıştım. Tamamen farklı iki teknik adam. Luxemburgo Brezilya'da görmeye alışık olduğumuz bir oyun tarzını tercih ediyor. Scolari ise daha çok Avrupa'da oynanan futbolu tercih eden bir yapıya sahip. 2002 Dünya Kupası'na çağrılmamam o dönem beni üzdü. Tüm eleme maçlarında oynamıştım. Ve Scolari beni çok iyi tanıyordu. Ama tüm bunların hepsi geride kaldı. Scolari'nin başka seçenekleri vardı ve onları tercih etti. Halen milli takımda oynayacak kadar iyi oynadığım düşünüyorum. Tekrar oynamaktan mutluluk duyarım milli takım için. Sonuçta Brezilya milli takımı için bir çok opsiyon ve aday var. Bunlara saygı duymanız gerekiyor." Alex ileride teknik direktör olup olmayacağı ile ilgili soruya, "Hiçbir zaman ileride teknik direktör olur muyum diye düşünmedim. Belki oynamayı bıraktığım da düşünebilirim ama şu an bunu düşünecek zaman değil. ' Alex'in oynadığı futbol takıma her zaman katkı sağlamıyor' diye şeyler duydum. Bu yüzden oyunu daha geniş düşünmeye başladım. Kendi belirli özelliklerimi nasıl takım için daha iyi kullanırım diye düşündüm" diye cevap verdi.

24.09.2008


 

Aragones'e göre şampiyonluğu 3 sırrı

İSPANYA basını, UEFA'nın önceki gün Viyana'da organize ettiği Avrupa'nın 52 milli takım teknik direktörünün toplantısına katılan İspanya milli takımının eski teknik direktörü Luis Aragones ile yeni teknik direktörü Vicente Del Bosque arasında ''soğuk bir selamlaşma'' olduğunu yazdı.

Aragones'in sadece Del Bosque ve yardımcısı Fernando Hierro'nun elini sıktığı, ağzından tek bir kelime söz çıkmadığı belirtilirken, Aragones'in İspanya milli takımındayken federasyon tarafından kendisine kötü muamele edildiğini düşündüğü iddia edildi. İspanyol basını tarafından "soğuk ve uzak selamlama" olarak tanımlanan iki teknik adamın çok kısa bir süre bir araya gelmesiyle ilgili Del Bosque, "Onunla hiçbir sorunum yok, selamladım ve tamam" derken, İspanyol basınına kızgın olduğu söylenen Aragones "Hiçbir şey söylemeyeceğim" dedi.

İSPANYOL BASININA KONUŞMADI

Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aragones, Marca gazetesinde yayınlanan haberde, İspanyol basını için "Beni batırdınız" şeklinde konuşurken, İspanyol basınından kimseyle konuşmayacağını ifade ettiği bildirildi. Bu arada, son Avrupa Futbol Şampiyonu olan İspanya'nın teknik direktörü olduğu için davet edilen ve UEFA'dan ödül alan Aragones, yaptığı konuşmada, şampiyonluğun sırrını "Oyun felsefesi, topla iyi oynama ve iyi bir grup" olarak açıkladı.

TERİM: BELÇİKA ÇOK SAVAŞACAK

Öte yandan, UEFA'nın organize ettiği toplantılarda konuşan Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in, "Dünya Kupası eleme gruplarında Türkiye ve İspanya gruptan çıkmak için favori olabilirler, ama Belçika çok savaşacak ve Estonya ile Ermenistan'ın sahalarında kazanmak zor olacak" dediği belirtildi.

24.09.2008


 

SİVASSPOR F.BAHÇE'YE BİLENİYOR

FENERBAHÇE maçı hazırlıklarını sürdüren Sivasspor'da, teknik direktör Bülent Uygun, ''Her zamanki gibi aynı istek, arzu ve şevkle hazırlıklarımıza devam ediyoruz'' dedi.

Süper Lig'de cuma günü sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Sivasspor, kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun, yaptığı açıklamada, takımdaki sakatlıkların devam ettiğini, Abdurrahman'ın kart cezası nedeniyle oynamayacağını belirterek, ''4-5 arkadaşımız eksik. Ama bunlar bizim için herhangi bir bahane değil. Her zamanki gibi aynı istek, arzu ve şevkle hazırlıklarımıza devam ediyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Türkiye'nin en güçlü ve dünyada marka değeri en yüksek takımlarından biri olduğunu anlatan Uygun, ''Bizim açımızdan çok zor geçeceğini biliyoruz. Kazanmak istiyoruz. O yüzden gerekli bütün çalışmamızı, düşüncemizi, taktiğimizi, her şeyimizi o maça hazırlamaya çalışıyoruz'' dedi. Bu maçta taraftarların her zamanki gibi kendilerini sonuna kadar desteklemelerini isteyen Uygun, ''Onlar yakışanı her zaman yaptılar, yapmaya da devam etmelerini istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Uygun, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun, Turkcell Süper Lig'in 3. haftasındaki Sivasspor-Bursaspor maçını incelemeye almasıyla ilgili soru üzerine, şunları kaydetti: ''Biz futbol federasyonuna 3 kere teyit ettik. Biz Sivasspor olarak her zaman kurallara, kanunlara saygılı olma, aynı zamanda da hakkımızı her platformda aramayı kendimize borç bilen, buranın sorumluluğunu en iyi şekilde taşıyan insanlarız. Dolayısıyla benim 3 kere sorup, federasyon tarafından teyit aldığım bir şeyi (hayır kardeşim, öyle değil, böyle olacaktır) deme şanslarının olduğunu düşünmüyorum. Böyle olduğu andan itibaren zaten ben kendi mesleğime ihanet ettiğimi düşünerek, gerekirse kendimle ilgili gerekeni yaparım.''

24.09.2008


 

Zico, Özbek Bunyodkor takımını çalıştıracak

ÖZBEK basını, Brezilyalı teknik adam Zico'nun, Rivaldo'nun da top koşturduğu Bunyodkor kulübü ile 1 yıllık kontrat imzalayacağını yazdı.

Brezilyalı teknik adam Zico'nun menajeri Bruno Neves'e dayanılarak Özbek Start.uz internet sitesinde yayımlanan haberde, Brezilyalı çalıştırıcı Zico'nun Bunyodkor kulübü ile 1 yıllık kontrat imzalayacağı bildirilirken, Zico'nun bu karara varmasında Bunyodkor'da top koşturan yıldız futbolcu Rivaldo'nun etkili olduğu kaydedildi.

Haberde, ayrıca Zico'nun kendi internet sitesinde, Özbek kulübü yöneticileri ile sözlü olarak mutabakat sağladığı ve Taşkent'e gelince, kulüp ile yapılacak kontratı imzalayacağını yazdığı belirtildi. Bunyodor kulübünün, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı İran'ın Seypa kulübü ile bugün Taşkent'te Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finali rövanş maçına çıkacağı kaydedilirken, bu çerçevede en kısa zamanda Zico'nun bu maç için Taşkent'e geleceği ifade edildi.

Haberde, ayrıca Brezilyalı teknik adam Zico'nun Dünya Kupası 2010 finallerine çıkmayı hedefleyen Özbekistan Milli Takımı'nda da danışman olarak görev alabileceği kaydedildi.

24.09.2008


 

Özbekistan'da halterin başına Türk hoca getirildi

TÜRK antrenör Cafer Topçu, Özbekistan Halter Milli Takımı başantrenörlüğüne getirildi.

''www.start.uz'' internet sitesinde yer alan habere göre, daha önce de Özbekistan Halter Milli Takımı'nda antrenörlük yapan Türk antrenör Cafer Topçu'nun (44) başantrenörlüğe getirildiği bildirildi. Haberde, Pekin2008 Olimpiyatları'na iki halterci ile katılan Özbekistan Milli Takımı'nın, oyunlarda başarılı olamadığı kaydedildi.

24.09.2008


 

G.Saray-Bellinzona maçı kale arkası bileti 30 YTL

GALATASARAY'IN, UEFA Kupası'nda İsviçre'nin Bellinzona takımıyla 2 Ekim Perşembe günü yapacağı 1. tur rövanş maçının biletleri satışa çıkarıldı.

Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın en düşük fiyatlı biletleri 30 YTL, en yüksek fiyatlı biletleri ise 200 YTL olarak Biletix'ten satılıyor.Galatasaray-Bellinzona mücadelesinin bilet fiyatları şöyle: Numaralı Grup 1.: 200 YTL, Numaralı Grup 2.: 150 YTL, Kapalı Alt Grup 1: 200 YTL, Kapalı Alt Grup 2: 150 YTL, Yeni Açık Alt: 30 YTL, Yeni Açık Üst: 30 YTL, Eski Açık: 30 YTL

24.09.2008


 

F.Bahçe-Dinamo Kiev biletleri satışa sunuldu

FENERBAHÇE futbol takımının, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 30 Eylül Salı günü İstanbul'da yapacağı maçın biletlerinin genel satışı dün başladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak karşılaşmanın kale arkası tribün bilet fiyatlarının 66 YTL olduğu kaydedildi. Fenerbahçe-Dinamo Kiev karşılaşmasının bilet fiyatları şöyle: Telsim ve Migros kale arkası tribün: 66,00 YTL Fenerium Üst H-I blok: 132,00 YTL Fenerium Üst E blok: 175,00 YTL Fenerium Alt B-F blok: 255,00 YTL, Fenerium Alt C blok: 305,00 YTL.

24.09.2008


 

Kayserispor 12 günde 4 maç oynayacak

KAYSERİSPOR önümüzdeki 12 gün içinde 2 kupa 2 de lig maçına çıkacak. Geçen hafta 2 lig maçının yanı sıra UEFA Kupası 1. turunda Fransa'nın Paris Saint Germain (PSG) takımını ağırlayan sarı-kırmızılı ekibin, ligde ve kupada maç yağunluğu sürüyor.

Kayseri ekibi, maç trafiğinin ilkinde, Fortis Türkiye Kupası 2. kademe maçında bugün İskenderun Demir Çelikspor'a konuk olacak. Hafta sonu Süper Lig'in 5. haftasında Eskişehirspor'u konuk edecek olan Kayserispor, UEFA Kupası 1. turunda, 2-1 yenildiği rakibi PSG ile 2 Ekim'de Fransa'da rövanş maçına çıkıp, kupada gruplara kalma mücadelesi verecek. Sarı-kırmızılı ekip, zorlu PSG maçından 3 gün sonra da Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe'ye konuk olacak.

24.09.2008


 

Gelibolu'lu sporcu Balkan Triatlon Şampiyonu oldu

ÇANAKKALE'NİN Gelibolu ilçesinde yaşayan Batuhan Yumaklı, Balkan Yıldızlar Triatlon Şampiyonu oldu.

21-22 Eylül tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Balkan Triatlon Şampiyonası'nda, Türkiye'yi temsil eden Gelibolu Gençlik Spor Kulübü'nün sporcusu Yumaklı, rakiplerini geride bırakarak yıldızlarda Balkan şampiyonluğuna ulaştı. Yumaklı'nın başarısı belediye hoparlöründen anons edilip ilçe halkına duyurulurken, sporcunun bir kaç gün içinde Gelibolu'ya geleceği öğrenildi.

24.09.2008


 

Niğde'de beyzbol takımı kurulacak

NİĞDE'DE beyzbol takımı kurulması için çalışma başlatıldığı bildirildi. Beyzbol Niğde İl Temsilcisi Cihan Akdoğan ve Beyzbol Milli Takım Antrenörü Ali Kale, Özel Sungurbey Koleji'ni ziyaret ederek beyzbol sporu hakkında bilgi verdi.

Akdoğan, ziyarette yaptığı açıklamada, Beyzbol Federasyonu tarafından bu sporun yaygınlaşması için çalışmalara hız verildiğini, Türkiye genelinde 5 ilin pilot bölge seçildiğini, bunlardan birinin de Niğde olduğunu belirtti.

24.09.2008


 

Aurelio: Betis'te de taraftarlar fanatik

İSPANYA'NIN Real Betis takımında ilk sezonunu geçiren ve kısa bir sürede takımın yıldız oyuncularından biri olarak öne çıkan Mehmet Aurelio, Real Betisli taraftarların, Türkiye'dekiler gibi fanatik olduğunu söyledi.

La Liga'nın 3. haftasında oynanan ve 0-0 berabere biten Real Betis-Sevilla maçıyla ilk kez Sevilla kentinde derbi tecrübesi yaşayan Aurelio, basına yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Fenerbahçe-Galatasaray maçlarındaki gibi yüksek bir tansiyon vardı. Saha içinde sert markajlar ve fiziki temaslar vardı. Ama önemli olan sonunda hepimiz arkadaşız. Ortam hoşuma gitti, çünkü eğer Türkiyedekiler fanatikse burada da aynısı oluyor. Betis taraftarı hoşuma gitti, bizim için çok önemli oldular" değerlendirmesinde bulundu. Derbi maçında büyük bir tecrübe yaşadığını savunan Aurelio, Sevilla'ya göre daha baskılı ve daha iyi oynayan taraf olduklarını, ancak gol atamadılarını ifade etti.

LİGDE 3 MAÇ OYNADI, GALİBİYETİ YOK

La Liga'da geride kalan 3 haftada 2 beraberlik, 1 yenilgi alarak 16. sırada yer alan Real Betis'in hedefinin "ligi Sevilla'nın üzerinde tamamlamak" olduğunu söyleyen Aurelio, "Rahat olmak zorundayız. Er ya da geç gol gelecek. Hiçbir maç kolay değil, hepsi zor, ama gol atacağımıza eminim" şeklindekonuştu. Milli futbolcu, fiziksel olarak daha üst düzeye çıkması için daha fazla maç yapması gerektiğini de söyledi. Öte yandan, İspanyol basını, Aurelio'yu "Bu sezonun süprizlerinden biri" olarak gösterirken, "akıllı, tecrübeli, temkinli ve sahada çok iyi yer tutan bir futbolcu" diye tanımladı. Aurelio'nun yavaş yavaş Real Betis içindeki ağırlığının olduğu ve takım arkadaşları tarafından çok saygı gösterildiği bildirildi.

24.09.2008


 

TÜRKİYE KUPASI'NDA BUGÜN

24 Eylül Çarşamba:

15.00 İstanbulspor-Ankaraspor (Bahçelievler )

15.00 İskenderun D.Çelik-Kayserispor (5 Temmuz)

15.00 Beykoz 1908-Altay (Beykoz)

15.00 Alanyaspor-Gençlerbirliği (Milli Egemenlik)

20.00 Malatyaspor-Hacettepe (Malatya İnönü)

20.00 Manisaspor-Kocaelispor (Manisa 19 Mayıs)

20.00 Çaykur Rizespor-Gaziantepspor (Rize Atatürk)

20.00 Konyaspor-Güngören Belediye (Atatürk)

20.00 Bursaspor-Belediye Vanspor (Bursa Atatürk)

20.00 Ankaragücü-Giresunspor (Ankara 19 Mayıs)

20.00 Eskişehirspor-Diyarbakırspor (Atatürk)

20.00 Samsunspor-Antalyaspor (Samsun 19 Mayıs)

20.00 Trabzonspor-Kardemir Karabük (Avni Aker)

20.00 İstanbul B.B.-Tokatspor (Atatürk Olimpiyat)

25 Eylül Perşembe:

20.00 Denizlispor-Sakaryaspor (Denizli Atatürk)

20.00 Gaziantep B.B-Kayseri Erciyes (Kamil Ocak)

24.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır