"Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush: Ciddî krizdeyiz

ABD Başkanı George W. Bush, ABD’nin ciddî bir mâlî kriz içinde bulunduğunu belirterek, ABD Kongresinden finans sektörünü kurtarmak amacıyla hazırlanan ekonomiyi kurtarma planını en kısa sürede kabul edilmesini istedi.

Bush, iyice köşeye sıkıştı

ABD Başkanı George W. Bush, ABD’nin ciddi bir malî kriz içinde bulunduğunu belirterek, ABD Kongresi’nden finans sektörünü kurtarmak amacıyla hazırlanan ekonomiyi kurtarma planını en kısa sürede kabul edilmesini istedi. George W. Bush, televizyonda ABD halkına hitaben yaptığı konuşmada, ‘’Biz, ciddî bir malî kriz içindeyiz ve federal hükümet buna bitirici bir eylemle karşılık veriyor’’ diyerek ABD halkını 700 milyar dolarlık ekonomiyi kurtarma planına destek vermeye çağırdı. Pazarın ‘’düzgün işlemediği’’ uyarısında bulunan Bush, yaygın bir güven kaybı bulunduğunu, belli başlı sektörlerin risk altında olduğunu ve başka bankaların da başarısız olarak ABD ekonomisini durgunluğa (resesyona) sürüklemekle tehdit ettiğine işaret etti. Bush, ‘’Bunun olmasına izin vermemek zorundayız’’ dedi.

Televizyonda 12 dakika süren konuşmasında ABD ekonomisini kurtarma planının amacının, kredi akışını başlatmak ve ekonomiyi yeniden canlandırmak için sorunlu alacakların satın alınmasında hükümete yardımcı olmak olduğunun altını çizen Bush, ‘’Kurtarma planının amacı, şirketlere değil ülkemize yardım etmektir’’ diye konuştu. Bush, konuşmasında, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı John McCain ile Demokrat Parti’nin başkan adayı Barrack Obama’yı, ABD’nin içinde bulunduğu malî kriz konusunda görüşmelerde bulunmak amacıyla Beyaz Saray’da toplantıya çağırdı. Adaylar Bush’un dâvetini kabul etti.

AFGANİSTAN'DAKİ AMERİKAN STRATEJİSİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Bu arada ABD Başkanı George Bush, artan şiddet olayları ve komşusu Pakistan ile yaşadığı gerginlik sebebiyle Afganistan’da uygulanan Amerikan stratejisinin gözden geçirilmesini istedi. ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, Bush’un talimatı üzerine stratejinin gözden geçirilmesi görevinin Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı General Douglas Lute’a verildiğini söyledi. Aynı yetkili, General Lute’a bu görevinde Pentagon ve diğer bakanlıkların yetkililerin yardımcı olacağını da belirterek, ‘’Öyle görünüyor ki bugüne kadar düzenli olarak yapılan bakanlıklar arası işbirliğinden daha fazla işbirliği öngören bir yaklaşım söz konusu’’ ifadesini kullandı.

Üst düzey Pentagon yetkilisi, ‘’Afganistan’da uzun vadeli bir başarı için iyi bir pozisyon aldığımızdan emin olmak istendiğini düşünüyorum. Yeni Amerikan yönetimin gelişine birkaç ay kala Beyaz Saray hızlı ilerlemek istiyor. Bu, tamamen yeni bir strateji anlamına gelmiyor. İncelenen şey, güncellemek gereken şeylerin olup olmadığı’’ dedi. Taliban rejiminin 2001’de devrildiği Afganistan, son 2 yıldır giderek artan bir şiddet döngüsünün pençesinde bulunuyor. ABD, 33 bini Amerikalı olmak üzere 70 bin kadar yabancı askerin görev yaptığı ülkenin komşusu Pakistan’la sınır bölgelerinde Taliban’a bağlı milislerle El Kaide’nin toparlandığını düşünüyor.

26.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  GELİŞME İÇİN SAĞLIKLI AİLE

  Bush: Ciddî krizdeyiz

  Guantanamo'nun askerî savcısı görevinden istifa etti

  ABD: Rusların, müttefikleriyle ortak tatbikat yapma hakkı var

  İran nükleer dosyanın düşürülmesini bekliyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır