"Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türkiye'nin en pahalı transferi

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, Gineli oyuncu Yattara'nın, Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferi konusunda, ''Trabzonspor, büyük bir kulüptür.

Yattaralar gider, yeni Yattaralar gelir'' dedi. Bordo-mavili takımın bu sabah yaptığı antrenmanı izleyen başkan Şener, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şener, dün Kardemir Karabükspor ile yaptıkları maçın çıkışında söylediği gibi Yattara konusunda birinci maddenin bu futbolcunun gitmek istediği şeklinde olduğunu belirterek, ''Trabzonspor'da futbol oynamak istemediğini söylüyordu. Çıkış noktamız bu. Yattara'yı satma veya para kazandırma gibi bir düşüncem, niyetim yoktu. Zaten Telekom ile bir anlaşma yapmıştım. Ekonomik bir derdimiz yok'' dedi.

2 DEFA TELEFONDAN GÖRÜŞTÜK

Yattara'nın kendisini 2 kez telefonla aradığını ifade eden Şener, ''Benim, futbolcularla telefonda görüşmek pek tarzım değildi. Trabzonspor, çok büyük bir camia ve takımdır. Trabzonspor'dan 41 yıl içinde bir sürü meşhur futbolcu geldi, gitti. Trabzonspor, hep yerinde durdu ve büyüyerek devam etti yaşantısına. Yattara da bunlardan bir tanesi'' diye konuştu. Şener, Trabzonspor'u iyi noktalara getirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi: ''Yattara, çok önemli, klas yetenekli bir oyuncu, ama top oynamak istemedikten sonra bize bir şey kalmıyor. Kulübün menfaatlerini düşünmek lazım. Bahsedilen para bana göre Türkiye'de satılan oyuncular içerisinde bonservisi en yüksek olanlardan biri. Önemli bir rakam Trabzonspor için. Katar kulübü bize 10-11 milyon Avro arası bir fiyat teklif etti. Yattara'ya da yıllık 2 milyon Avro önerildiğini duyduk. Bu bonservis bedeli Türkiye'nin en yüksek bonservis bedeli olacak İkincisi, biz şu anda liderin averajla gerisindeyiz. Bu noktaya Yattara'sız geldik. Şu anda oturmuş bir takım var. Trabzonspor, büyük bir kulüptür. Yattaralar gider, yeni Yattaralar gelir.''

GÖRÜŞMELER TEKRAR BAŞLADI

Başkan Şener, kulüp menajeri Caner Çuvalcıoğlu'nun, Katar kulübü yöneticileriyle görüşme halinde olduğunu belirterek, ''Henüz daha imzaladığımız bir şey yok. Gitme yolunda görüşmeler sürüyor. Bundan sonra kalsa bile Yattara'dan fayda alınmaz. Yattara'nın gitme nedeni malidir. Başka nedeni olmaz. Bugün gelişme olur. Caner bey görüşüyor. Bugün bitirirler'' diye konuştu. Yatara ise yaptığı açıklamada şimdiye kadar en iyi transfer teklifini aldığını ve Katar kulübünde futbol oynamak istediğini belirterek, "Transfere kulübüm izin verecek. Ama ben gitmek istiyorum. Anlayış bekliyorum" dedi.

26.09.2008


 

Fenerbahçe güçlü rakibi Sivas'ta 3 puan arıyo

SİVASSPOR ile Fenerbahçe bugün ligde 7. kez karşı karşıya gelecek. Bünyamin Gezer'in yöneteceği karşılaşma saat 20.00'de başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak.

İlk kez, Sivasspor'un birinci lige yükseldiği 2005-2006 futbol sezonunda karşılaşan iki ekip, yarın Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda 7. randevuya çıkacak. Sonucu spor kamuoyu tarafından merakla beklenen maçta, Sivasspor rakibine karşı ilk, Fenerbahçe ise 5'inci galibiyetine imza atmak için mücadele edecek. Bugüne kadar iki ekip arasında oynanan 6 maçın 4'ünden Fenerbahçe galip ayrılırken, 2'si beraberlikle sonuçlandı. 2005-2006 sezonunun ilk yarısında Sivas'ta oynanan maçtan 3-2 galip ayrılan Fenerbahçe aynı sezonun ikinci yarısında İstanbul'da oynanan rövanştan da 3-0 galip ayrılmayı başarmıştı. 2006-2007 sezonunun ilk yarısında Sivas'ta oynanan karşılaşma 1-1, ikinci yarısında İstanbul'da oynanan maç ise 2-2 sonuçlanmıştı. Geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısında Sivas'ta oynanan maçtan da 4-1 galip ayrılmıştı.

HER İKİ TAKIMIN GOLCÜLERİ

Sivasspor ile Fenerbahçe arasında yapılan 6 lig maçında, Sivasspor rakibinin filelerine 6 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü. Fenerbahçe'de Alex De Souza attığı 4 golle, Sivasspor fileleri en fazla havalandıran isim oldu. Alex'den sonra Sivasspor maçlarında en golcü isimler, şu an başka takımların formasını giyen Tuncay Şanlı ve Mateja Kezman olarak kayıtlara geçti. Tuncay ve Kezman, Sivasspor filelerini 3'er kez havalandırdı. Sarı-lacivertli ekipte Roberto Carlos ve Semih Şentürk ile şu an başka takımlarda forma giyen Mehmet Aurelio ve Mehmet Yozgatlı, Sivasspor'a 1'er gol atan isimler olarak kayıtlara geçti. Sivasspor'da ise Fransergio Bastos, Dos Santos Anderson, Gökhan Bozkaya, Cem Can, Servet Çetin ve Musa Aydın Fenerbahçe'ye gol atan isimler oldu.

Bu isimlerden şu anda sadece Musa Aydın Sivasspor forması giyiyor.

26.09.2008


 

Galatasaray'dan kanser araştırmalarına destek

GALATASARAY, yerel kanser araştırmalarına fon hazırlamak için her yıl dünyanın 500 ayrı yerinde yapılan ''Terry Fox Umut Koşusu''na destek vererek, açık artırmaya imzalı 2 forma gönderecek.

Sarıkırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Kanada'nın Ankara Büyükelçiliği'de 8 Ekim Çarşamba günü yapılacak ve geliri Türk Kanser Araştırmaları Vakfı'na aktarılacak olan açık artırmaya, Galatasaraylı futbolcular tarafından imzalanmış 2 formanın gönderileceği belirtilirken, özendirici olması amacıyla yarışlara en fazla katılım sağlayan okullara da forma hediye edileceği kaydedildi.

26.09.2008


 

Yaralı Fenerbahçe taraftarı kulübe teşekkür etti

FENERBAHÇE'NİN, Gençlerbirliği ile 20 Eylül Cumartesi günü yaptığı lig maçında tribünde yaralanan bayan taraftar ile arkadaşları, statta sağlık ekibinin yakın ilgisinden dolayı kulübe mektup göndererek, başkan Aziz Yıldırım ve yönetime teşekkür etti.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 6 tam donanımlı sağlık odası bulunduğu öğrenildi. Her sağlık odasında birer doktor, hemşire ve sağlık görevlisinin bulunduğu, toplam 40 sağlık personelinin her maçta statta görev yaptığı ve maç günleri statta 4 ambulansın hazır bekletildiği kaydedildi.

26.09.2008


 

Sürat tekneleri yarışı hafta sonu İstanbul'da

U.I.M Architon Dünya Offshore Şampiyonası'nın son ayak yarışları hafta sonu İstanbul'da yapılacak.

Moda ile Kalamış sahilleri arasındaki parkurda düzenlenecek Moda Deniz Kulübü Grand Prix'si ve İstanbul Sahil Güvenlik Kupası Grand Prix'si yarışlarıyla Architon Dünya Offshore Şampiyonası'nda sezon tamamlanacak. Sezona 34 Mayıs 2008 tarihlerindeki Çırağan Kempinski Grand Prix'si ile başlayan organizasyonda, Adana, Mersin, AntalyaKemer, Van ve Kocaeli'de, 4'ü Dünya Şampiyonası'na puan veren toplam 12 yarış gerçekleştirilirken, startı verilen İstanbul'da Dünya ile Türkiye Şampiyonası'nda dereceye giren isimler belirlenecek.

26.09.2008


 

Pemra Özgen İspanya'daki turnuvada ilk 16'ya kaldı

MİLLİ tenisçi Pemra Özgen, İspanya'nın Granada kentinde düzenlenen 25 bin dolar ödüllü turnuvada rakibi İspanyol Teresa Ferrer LopezCuervo'yu 61'lik setlerle 2-0 yenerek, ilk 16'ya kaldı.

Pemra'nın tekler bir üst turda rakibi İspanyol Estrella CabezaCandela olurken, çiftlerde ise partneri Alman Justine Olga ile ilk turu bay geçerek, çeyrek finalde Gürcü GorgodzeKwatsabaia ile karşılaşacaklar. Pemra Özgen, bu yıl Kalecolor sponsorluğunda 22. uluslararası turnuvasını oynuyor.

26.09.2008


 

Balıkesirspor gazetecileri iftar yemeğinde ağırladı

TÜRKİYE 3. Futbol Ligi kulüplerinden Balıkesirspor önceki akşam basın mensuplarına bir iftar yemeği verdi.

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur'un da katıldığı iftar yemeğinDe kulüp başkanı Kemal Büyükakın, yöneticiler ve teknik adamlar da hazır bulundu. Yemekte ayrıca Balıkesir'in gururu Fenerbahçe Ülker basketbol takımının milli oyuncusu Oğuz Savaş da yer aldı.

26.09.2008


 

Arslan: Şampiyonluğu elimden bırakmam

WBA yarı ağır sıklet dünya şampiyonu Fırat Arslan, Cumartesi günü Hamburg;da kemerini korumak için Panamalı boksör Guillermo Jones ile yapacağı karşılaşma öncesi, ''Dünya şampiyonluğunu elimden almak kolay olmayacak'' dedi.

Karşılaşma için antremanlarını sürdüren, unvanını koruyacağını ve maç için çok iyi hazırlandığını belirten Arslan, ''Boks yaşamım boyunca dünya şampiyonluğu için çalıştım. Jones mutlaka çok iyi bir boksör. Ancak, dünya şampiyonluğunu elimden almak kolay olmayacak. Unvanımı ve kemerimi koruyacağıma inanıyorum'' dedi. Arslan, Hamburg kentindeki Color Line Arane Salonu'nda yapılacak 12 raundluk müsabakayı kazandığı takdirde hem kemerini korumuş olacak hem de 500 bin Avro kazanacak. Arslan, şimdiye kadar yaptığı 33 karşılaşmanın 29'unu kazandı, 3 maçta yenildi ve bir maçta da berabere kaldı. Panamalı rakibi Jones ise yaptığı 40 müsabakadan 35 galibiyet, 3 yenilgi ve 2 beraberlikle ayrıldı.

26.09.2008


 

F.BAHÇE ÜLKER SLOVENYA'DA SAHAYA ÇIKIYOR

FENERBAHÇE Ülker Erkek Basketbol Takımı, Slovenya'da bugün başlayacak özel turnuvada ilk maçını ev sahibi ülkenin Union Olimpija ekibiyle yapacak.

Sarı-lacivertliler, Slovenyalı FIBA hakemi Iztok Rems'in basketbola veda etmesi nedeniyle, ULEB Avrupa Ligi'nde bu sezon aynı grupta yer aldıkları Union Olimpija Kulübü tarafından 26-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada mücadele edecek. Turnuvaya ayrıca Yunanistan'dan Panathinaikos ve İsrail'den Maccabi Electra takımları da katılacak. Dün sabah başkent Ljubljana'ya giden Fenerbahçe Ülker, milli takımdan dönen Oğuz Savaş'ın da katılımıyla bu turnuvada, sakatlar dışında ilk kez tam kadro oynama şansı bulacak. Turnuvanın maç programı şöyle:

GÜÇLÜ RAKİPLER VAR

26 Eylül Cuma: 17.00 (TSİ) Maccabi Electra-Panathinaikos, 19.00 (TSİ) Union Olimpija-Fenerbahçe Ülker, 27 Eylül Cumartesi: 19.00 (TSİ) Fenerbahçe Ülker-Maccabi Electra, 21.00 (TSİ) Union Olimpija-Panathinaikos, 28 Eylül Pazar: 17.00 (TSİ) Fenerbahçe Ülker-Panathinaikos 19.00 (TSİ) Union Olimpija-Maccabi Electra

26.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır