"Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

RUHUNA UYGUN OLSUN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramının ruhuna uygun şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diledi. Cumhurbaşkanı Gül, ''Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir'' dedi.

HERKESİ KUCAKLAYALIM

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu da böyle bir kaynaşma gününde mutluluğun dışında kalmamaya ve kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya özen gösterilmesini isteyerek, ''Bayramın, toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacağını'' belirtti.

Her bayram bir fırsattır

DEVLET Bakanı Nimet Çubukçu, özel günlerde çocukların ellerini daha sıkı tutulmasını, büyüklerin daha çok aranmasını istedi. Çubukçu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların sevginin yoğun yaşandığı, umut ve coşkunun doruğa çıktığı, birlik, paylaşma ve hoşgörünün güzel örneklerinin sergilendiği özel günler olduğunu belirtti.

Ramazan Bayramı’nın, dargınlıklar ve kırgınlıklar bir yana bırakılarak güzelliklerin paylaşıldığı, sevgi ve saygının arttığı, insanların birbirlerine yakınlaştığı bir ortamda kutlanmasını, eski bayramların coşkusunda geçmesini umut ettiğini ifade eden Çubukçu, şunları kaydetti: ’’Toplumsal yaşamımızda önemli yeri olan, bizlere güzel duygular yaşatan bir bayramı daha hep birlikte karşılamının sevinci ve mutluluğu içindeyiz. Bazı değerlerin anlam ve önemini bir kez daha anımsadığımız bu özel günlerde, toplum olarak, üzerlerine titrediğimiz çocuklarımızın ellerini daha sıkı tutmalı ve baş tacı büyüklerimizi daha çok aramalıyız. Yoksulların, kimsesizlerin, yaşlıların ve hastaların hatırlandığı, birlik ve beraberlik ruhunun bizleri birbirimize yakınlaştırdığı, bayramın bereketinden ve verdiği mutluluktan herkesin payını aldığı bir toplum olma yolunda her bayram bizlere sunulmuş bir fırsattır. Fakiri, yaşlıyı, yetimi, öksüzü her zaman bağrına basmış bir neslin torunları olarak, yardımsever halkımızın bu çağrımıza kayıtsız kalmayacağına yürekten inanıyorum.’’

GÜL:BAYRAM, ORTAK BİR SEVİNCİ

HATIRLATIYOR

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’nin bu bayramla da birlik ve bütünlüğünü daha da pekiştirmiş olacağını belirterek, ‘’Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir’’ dedi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, yayımladığı mesajda, Ramazan Bayramı’nın ruhuna uygun şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diledi. Bayramın akıllara getirdiği ilk kelimelerin ‘’sevinç ve kardeşlik duyguları’’ olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, bunun öneminin de bireysel bir mutluluk duygusunun ötesinde, ortak bir sevinci hatırlatması olduğunu belirtti. Millet olmanın en önemli özelliklerinden birinin sevinçte, kıvançta ve tasada birlikte hareket edebilme, bütün bir toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesi olduğunu vurgulayan Gül, mesajında şunları kaydetti:’’Türkiye, bütün dünyanın bildiği gibi, bu manada 70 milyonun kardeşçe yaşadığı ve aynı olaylar karşısında aynı tepkiyi verdiği bir ülkedir. Burada, bir toplumun kardeşliğinden söz ediyoruz. Bu birikim, bin yıldır Anadolu’da zaman içinde olgunlaşmış ve güçlü bir iradeye dönüşmüştür.’’

30.09.2008


 

Bayram harçlığı çocuklar için önemli

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Murat Yüce, bayramda çocuklara verilen harçlık, hediye ve şekerlerin olumlu pekiştiriciler olduğunu dile getirdi. Dr. Yüce, ‘’Verilen ödüller sayesinde çocuklar sevinecek ve akıllarında bayram fikri olumlu olarak canlanacak’’ dedi.

Çocukların

bayram harçlığını

ihmal etmeyin

Bayramlarda verilen hediye ve harçlıkların çocuklar üzerinde olumlu etkisi olduğu bildirildi. Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Murat Yüce, yaptığı açıklamada, bayramda çocuklara hediye ya da harçlık verilmesinin faydalarına değindi. Çocuklara verilen harçlık, hediye ve şekerlerin olumlu pekiştiriciler olduğunu dile getiren Yüce, ‘’Verilen ödüller sayesinde çocuklar sevinecek ve akıllarında bayram fikri olumlu olarak canlanacak’’ dedi. Hediyeler sayesinde çocukların bayramlara karşı farklı bir bakışının oluşacağını belirten Yüce, şöyle konuştu: ‘’Çocukların bayramlar konusunda fikir edinmesi açısından bu tür ödüllendirmeler önemlidir. Bayram alış verişleri, büyüklerin ellerinin öpülmesi ve verilen hediyeler çocuğun aklında bayram düşüncesinin oluşmasını sağlayacak. Aldığı hediyelerden dolayı da bayramları beklemeye başlayacak. Bayram denildiğinde aklında hoş ve keyif verici anılar oluşacak. Hoşa giden uyaranlar davranışın pekiştirilmesinde ve bayrama karşı güzel fikirlerin oluşmasına yardımcı olacak.’’ Yüce, çocuklara bayram sebebiyle büyük meblâğlarda harçlık verilmemesi gerektiğini de ifadet etti.

30.09.2008


 

Cezaevinde isyan

BEŞ GARDİYAN REHİN ALINDI Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki kapalı cezaevinde şartların olumsuz olduğunu öne süren ve af isteyen bazı tutuklu ve hükümlüler sahurda eylem başlattı. 3 koğuştaki tutuklu ve hükümlüler 5 gardiyanı rehin aldı. Eylemcilerin bir koğuşta çıkarttığı yangına yetkililer müdahale etti.

VALİ İSYANCILARLA GÖRÜŞTÜ

Olayın haber alınması üzerine jandarma ekipleri olay yerine sevk edilerek, cezaevi çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Balıkesir Valisi Selâhattin Hatipoğlu başkanlığında heyetin iknası sonucu eylem, yaklaşık 5 saat sonra son buldu.

İsyan iknayla sona erdi

Balikesır’ın Burhaniye ilçesindeki kapalı cezaevinde mahkûmların çıkardığı isyan yet-kililerin iknasıyla büyümeden sona erdirildi.

Alınan aldığı bilgiye göre, Burhaniye Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi’nde şartların olumsuz olduğunu öne süren ve af isteyen bazı tutuklu ve hükümlüler sahurda eylem başlattı.

3 koğuştaki tutuklu ve hükümlüler 5 gardiyanı rehin aldı. Eylemcilerin bir koğuşta çıkarttığı yangına yetkililer müdahale etti. Olayın haber alınması üzerine Jandarma ekipleri olay yerine sevk edilerek, cezaevi çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri alıdı.

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Burhaniye C Tipi Kapalı Cezaevi’ne gelerek İl Jandarma Komutanı Mehmet Turhal’dan olayla ilgili bilgi aldı. Eylemin ardından Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Mehmet Turhal, Emniyet Müdürü Coşkun Hayal, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Fikret Akova cezaevinde toplantı yaparak olaya müdahale etti. İkna sonucu eylemlerine son veren tutuklu ve hükümlüler koğuşlarına dönerken, rehin alınan 5 infaz koruma memuruda serbest bırakıldı. Cezaevinde güvenliğin jandarmanın kontrolü altında olduğu belirtildi. Bu arada, olayda ölen ya da yaralanan kimse bulunmadığı öğrenilirken, cezaevi önünde tedbir amaçlı bekletilen ambulanslar olay yerinden ayrıldı. Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turhal, olaylara karıştıkları belirlenen yaklaşık 20 tutuklu ve hükümlünün, Tekirdağ, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, ve Bandırma'daki cezaevlerine nakledileceğini söyledi. Kurmay Albay Turhal, nakil işlemleri için Adalet Bakanlığından yazı beklendiğini ifade etti.

30.09.2008


 

İslâma saygı duyun

İKT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinde, İKT’nin terörizmi kesinlikle reddedip kınadığını, aynı zamanda da İslâm dinine saygı duyulmasını beklediklerini bildirdi.

İslâm terörizmi reddeder

İSLÂM Konferansı Teşkilâtı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinde, İKT’nin terörizmi kesinlikle reddettiğini, kınadığını, aynı zamanda da İslâm dinine saygı duyulmasını beklediklerini bildirdi.

İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu’nun Rice ile yaptığı basına kapalı görüşmede genel olarak İKT-ABD ilişkilerinin ele alındığı belirtildi.

İhsanoğlu’nun görüşmede Rice’a, ABD Başkanı George W. Bush’un İKT ile ilişkilerden sorumlu bir özel temsilci atamasının ardından ABD ile ilişkilerde yaşanan olumlu gelişmeleri takdir ettiklerini aktardığı belirtildi. Ayrıca İhsanoğlu, ABD’nin İKT’nın sağlık, eğitim ve yoksullukla mücadeleye dönük kalkınma programlarına yardımcı olma niyetinden de memnuniyet duyduğunu belirtti.

Görüşmede İhsanoğlu’nun, İKT’nin aşırılıkla mücadele ve modernleşmeyi amaçlayan, demokrasi, iyi yönetim, hukukun üstünlüğü ve insan haklarını savunan On Yıllık Eylem Planı ve yeni İKT anayasasıyla ilgili bilgi verdiği öğrenildi. ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın da, İKT’deki bu yönelimleri takdir ettiğini belirttiği ve İhsanoğlu’nun liderliğinde İKT Genel Sekreterliğinin uluslararası barış ve güvenliğe, dünyada hoşgörünün ve karşılıklı anlayışın ilerlemesini hedefleyen artan katkılarının altını özellikle çizdiği ifade edildi.

Rice’ın görüşmede, ABD yönetiminin Müslüman dünyaya ve İslâm’a yönelik derin bir saygı duyduğunu yinelediği ve İKT ile yapılan işbirliğinden memnun olduklarını aktardığı belirtildi. Rice’ın, Orta Doğu’da barış çabalarıyla ilgili olarak iyimser olduğunu ve çabaların devam etmesi yönündeki görüşünü de İhsanoğlu ile paylaştığı belirtildi.

İhsanoğlu görüşmede, İslâm korkusu (İslam fobisi) konusunu da gündeme getirdi, bu kapsamda Rice’a İKT ülkeleri olarak İslâm fobisine karşı uluslar arası hukuk çerçevesinde kendilerini korumak zorunda olduklarını, ancak İslâm dinine ‘’saygı ve kendini koruma’’ kampanyasının asla ifade özgürlüğü hakkını ihlâl etmediğini ya da başka dinleri kötülemediğini söyledi. İhsanoğlu’nun görüşmede, ABD’nin değişik inançlara ve ırklara mensup grupların hakları hukuken güvence altına alınmış şekilde ve tam bir uyum içinde yaşadıkları gerçek bir demokrasi olduğunu da belirttiği öğrenildi. New York / aa

30.09.2008


 

Sorunlarımızı demokratik olgunlukla çözelim

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Enerjimizi, faydasız tartışmalara harcamak yerine, sorunlarımızı toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışma içerisinde, demokratik olgunlukla çözmek için çalışmalıyız” dedi.

BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRELİM

TBMM Başkanı Köksal Toptan, sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini bildirdi. Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Toptan, vatandaşların bayramını kutladı. İçerisinde maddi ve manevi güzellikleri barındıran Ramazan ayını uğurlarken, dini bayramların ilkine kavuşmuş olmanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını belirten Toptan, mesajında şunları kaydetti:

‘’Hepimiz için çok anlamlı ve özel günler olan bayramlarda büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla ayrı bir heyecan yaşıyoruz. Sevginin ve hoşgörünün simgesi olan bayram günlerinde milletçe ayrılıkları, kırgınlıkları, dargınlıkları aşarak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeliyiz. Özellikle yaşlılarımızın ve kimsesiz çocuklarımızın yüzlerini güldürerek, gönüllerini almalıyız. Umutların yeşerdiği, iyilik ve güzelliklerin filizlendiği bayramlar, el ele vermenin, millet olma şuuruna ermenin, ortak değerlerimizi güçlendirmenin vesilesidir. Enerjimizi, faydasız tartışmalara harcamak yerine, sorunlarımızı toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışma içerisinde, demokratik olgunlukla çözmek için çalışmalıyız. Cumhuriyetimizin temel değerlerine yürekten bağlı milletimizin, Meclisimizde hayıt bulan iradesinin çözemeyeceği sorun, aşamayacağı engel yoktur. Gelecek kuşaklara demokrasisi güçlenmiş, özgürlükleri gelişmiş, insanlarının yüzü gülen, sevginin, kardeşliğin ve hoşgörünün hakim olduğu bir Türkiye bırakmak için çalışmaktayız.’’

30.09.2008


 

Sosyal güvenlikte zor dönem

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yarın tümüyle yürürlüğe girmesiyle sosyal güvenlik alanında yeni bir dönem başlayacak.

Sosyal güvenlikte yeni dönem yarın başlıyor

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun yarın tümüyle yürürlüğe girmesiyle sosyal güvenlik alanında yeni bir dönem başlayacak.

Kanuna göre, emekli aylıkları, enflasyon değişim oranı kadar artırılacak, emeklilere refahtan pay verilmeyecek. Bağ-Kur’luların prim oranı azalacak, cenaze yardımı, emzirme ve evlenme ödeneğinden yararlanmaları sağlanacak. Yarından sonra ilk defa sigortalı olanlar, emeklilikten sonra çalıştıklarında aylıkları kesilecek. Askerlik borçlanması tutarı artacak, ödeme süresi kısalacak. Kadın sigortalılar, doğumdan sonra işten ayrılmış olmaları ve çocuğun yaşaması şartıyla en fazla 2 defa azami 4 yıllık süreyi borçlanabilecek.

18 yaşından küçükler, herhangi bir şart aranmaksızın sağlık hizmetlerinden yararlanacak. Yarından sonra 18 yaşını dolduran kız çocukları, anne-babalarının sağlık yardımından yararlanamayacak. Halen anne-babasının sigortalılığından yararlanan kız çocukları, durumları değişmediği sürece bu haktan yararlanmaya devam edecek. Aile içindeki kişi başı geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların genel sağlık sigortası primi devlet tarafından karşılanacak.

Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi yapmamış ülkelere götürülen işçiler ve ailelerine sağlık hizmetlerinden yararlanma imkânı sağlanacak.

Özel sağlık hizmeti sunucuları, belirlenen fiyatın en çok yüzde 30’u kadar fark ücreti alabilecek. Otelcilik ve istisnai işlemlerden ise protokol bedellerinin 3 katı kadar fark ücreti alınabilecek.

30.09.2008


 

Bir savaş gemisi daha Karadeniz’de

ABD askerî gemisi ‘’USS Mason87’’, boğazları geçerek Karadeniz’e açıldı. Geminin gideceği liman hakkında bilgi verilmezken, geçiş sırasında kılavuz kaptan alındı.

Amerikan askerî gemisi

Çanakkale Boğazı'ndan

geçti

ABD askerî gemisi ‘’USS Mason-87’’, Çanakkale Boğazı’ndan geçti. Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapan ABD askerî gemisi ‘’USS Mason-87’’nin Karadeniz’de gideceği liman hakkında bilgi verilmedi. Geçiş sırasında kılavuz kaptan alındı. ABD askerî gemisi ‘’USS Mason-87’’nin boğazı geçişi sırasında Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti.

30.09.2008


 

Kurtarma planı oylanacak

ABD Kongresi’nde anlaşmaya varılan 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma planının, Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisinde oylanması bekleniyor.

ABD Kongresi’nde anlaşmaya varılan 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma planının, Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisinde oylanması bekleniyor.

30.09.2008


 

CHP, uzlaşma komisyonlarında yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın kurulmasını önerdiği Anayasa, İçtüzük, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili uzlaşma komisyonlarına, AKP, MHP ve DTP isim bildirirken, CHP’nin komisyon çalışmalarına katılmayacağı öğrenildi.

CHP’den uzlaşmaya boykot

Toptan’ın yeni yasama yılında 4 uzlaşma komisyonu oluşturulmasına ilişkin teklifine AKP, MHP ve DTP cevap vererek, her komisyon için ikişer milletvekilinin ismi bildirdi. CHP ise komisyon çalışmalarına katılmayacağını açıkladı. Bu durumda, her biri 8 kişiden oluşması beklenen, Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ile Siyasî Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı ve Siyasî Etik Kanununun da içinde bulunduğu bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyonunun 6 üye ile çalışması bekleniyor. Komisyonlarda parti grupları eşit şekilde 2 üye ile temsil edilecek.

BİLDİRİLEN KOMİSYON ÜYELİKLERİ

TBMM Başkanı Toptan’ın çağrısı üzerine AKP, MHP ve DTP’nin komisyon üyelikleri için bildirdiği isimler şöyle:

Anayasa Uzlaşma Komisyonu: AKP Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Hakkâri Milletvekili Hamit Geylani.

TBMM İçtüzüğü Uzlaşma Komisyonu: AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AKP Giresun Milletvekili Hasan Sönmez, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik.

AB Uyum Mevzuatı Uzlaşma Komisyonu: AKP Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, AKP Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen, DTP Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız.

Bazı önemli kanunlar için kurulacak Uzlaşma Komisyonu: AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak.

30.09.2008


 

Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül kaza geçirdi

SİİRT Belediye Başkanı Mervan Gül, inceleme yaptığı su şebekesi alanında 3 metrelik yükseklikten düşerek yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Siirt’e su sağlayan Şirvan ilçesindeki Hesko su kaynağındaki arıza onarım çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Gül, ayağının kayması sonucu düştü. Yaklaşık 3 metre yükseklikten demir boruların üzerine düştüğü öğrenilen Gül, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yetkililer, Gül’ün beyninde ödem oluştuğunu ve tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

30.09.2008


 

13 yılda 279 ton kâğıt toplattı

İZMİR’İN Selçuk ilçesindeki lisede görev yaptığı sırada başlattığı kampanyayla 13 yılda 279 ton kâğıt toplatan Nurhan Yetiz, emekli olduktan sonra göreve başladığı özel kurumda da aynı kampanyayı başlattı.

Selçuk Lisesinde uzun yıllar müdür olarak görev yapan ve emekli olduktan sonra Selçuk Belediyesi Spor Kulübüne ait özel dershanede müdürlük yapan Nurhan Yetiz, yaptığı açıklamada, 1981 yılında Selçuk Lisesinde ‘’Kendi okulumuzu kâğıt toplayarak yapalım, ormanlarımızı koruyalım’’ sloganıyla kâğıt kampanyası başlattığını hatırlattı. Söz konusu kâğıt toplama kampanyasını, şimdi görev yaptığı dershanede tekrarladıklarını belirten Nurhan Yetiz, böylelikle hem dershaneye hem de öğrencilere katkı sağladıklarını söyledi.

30.09.2008


 

Şehit polisin adı yaşatılacak

İSTANBUL’DA ABD Başkonsolosluğu önündeki silâhlı saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık’ın ismi, Rize merkeze bağlı Çaykent beldesindeki Salarha İlköğretim Okuluna verildi.

Rize Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İl Millî Eğitim Komisyonunun toplantısında, Çaykent beldesindeki Salarha İlköğretim Okulunun adının ‘’Şehit Nedim Çalık İlköğretim Okulu’’ olarak adlandırılmasının uygun görüldüğü bildirildi. Açıklamada, ‘’Yazı Rize Valisi Kasım Esen’e sunulmuş, Vali Esen’in onayı ile kabul edilmiştir. Okulumuz eğitim-öğretimde Şehit Nedim Çalık İlköğretim Okulu olarak faaliyet gösterecektir’’ denildi. Şehit polis memuru Çalık’ın adı, daha önce Çaykent beldesindeki evinin sokağına verilmişti.

30.09.2008


 

Başkale'de silâhlı kavga: 10 yaralı

VAN’IN Başkale ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 10 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Başkale ilçesinde yaşayan Edemen ve Bozkurt ailelerinin fertleri, daha önce aralarında bulunan bir husumetten dolayı gece kent merkezinde birbirleriyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, Edemen ailesinden S.E. aracında bulunan pompalı tüfeği çıkartarak çevreye rastgele ateş açtı. Açılan ateşte, Bozkurt ailesinden Kamuran (35), Veysi (20), Şeref (17), Fahrettin (36), Cihan (23), Ferzende (22), Ferhat Bozkurt (23), Suat Erez (43) ile çarşıda seyyar satıcılık yapan ve olayla ilgilerinin olmadığı bildirilen ikiz kardeşler Menduh ve Mutallip Şimşek (16) yaralandı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen ve olay yerinden kaçan S.E’nin yakalanması için çalışma başlattı.

30.09.2008


 

Çankaya'ya iki başmüfettiş görevlendirildi

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Çankaya Belediyesi ile ilgili rüşvet iddialarını araştırmak üzere iki mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.

Alınan bilgiye göre, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, bazı belediye meclis üyeleri ve belediye görevlileri hakkındaki basın yayın organlarında yer alan iddiaların araştırılması ve gerekiyorsa soruşturma açılması için iki mülkiye başmüfettiş görevlendirildi. Müfettişler iddiaları araştırıp rapor halinde bakanlığı sunacak.

30.09.2008


 

Soylu: Yerel seçimlerde, ciddî bir sonuç alacağız

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Yerel seçimlerde, bundan önce görülmeyen bir performans ortaya koyarak ciddi bir sonuç alacağız’’ dedi.

DP Aydın İl Kongresine katılmak üzere Aydın’a gelen Soylu, kongrenin ardından Turistik Park İşletmesinde verilen iftar yemeğine katıldı. Yemekte, parti yöneticileri ve vatandaşlarla iftar yapan Soylu, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Yerel seçimlere ilişkin kamuoyu yoklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Soylu, ‘’Kamuoyu yoklaması yapan şirketlerin 22 Temmuz’daki performanslarına bakın. Seçim, en iyi yoklamadır. Niye kamuoyu yoklaması yapıyorlar? Allah rızası için mi? Onlar kamuoyu yoklaması değil, kamuoyu oluşturmacılar. Bunun etkisi oluyor mu? Hiç bir etkisi olmuyor. Seçimde her şey ortaya çıkacak’’ diye konuştu. Öte yandan, DP Aydın 2. Olağan Kongresinde, İl Başkanı Engin Polat oyların tamamını alarak yeniden başkanlığa seçildi.

30.09.2008


 

YÖK'ten yerli ERASMUS

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulunun (YÖK) yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini amaçlayan ‘’Ulusal Değişim Programı’’ (UDEP) taslağına bayram tatilinin ardından son hali verilecek.

YÖK’ün hazırladığı taslak, Avrupa üniversiteleri arasında ülkeler arası işbirliğini teşvik etmek üzere öğrencilerin ve eğitimcilerin değişimini, Avrupa Birliği ülkelerindeki çalışmaların ve alınan derecelerin tanındığı ortak bir platform oluşturmayı hedefleyen ‘’Erasmus Programı’’nın ulusal boyuttaki benzeri niteliğini taşıyor. Üniversitelere görüşleri için gönderilen UDEP taslağının, Ramazan Bayramı’ndan sonra YÖK tarafından tekrar ele alınması ve son halinin verilmesi planlanıyor. Program, üniversitelerin kabul etmesi halinde uygulamaya geçirilecek. Taslağa göre, YÖK tarafından yürütülecek UDEP’ten, Türkiye’de bulunan tüm devlet ve vakıf üniversiteleri ile yüksek teknoloji enstitüleri, bağımsız vakıf meslek yüksekokulları, askeri yükseköğretim kurumları ve polis teşkilâtına bağlı yükseköğretim kurumları yararlanabilecek. Yükseköğretim kurumları arasında gerçekleştirilecek değişim faaliyeti bu kurumlar arasında imzalanan ‘’ikili anlaşma’’ kapsamında yapılacak. Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının herhangi birinde öğrenci ve öğretim üyesi olanların yararlanabileceği program, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayacak. Değişim programına başvuran öğrenciler, öğreniminin bir bölümünü ikili anlaşma ile ortak olunan yurt içindeki başka bir yükseköğretim kurumunda gerçekleştirecek.

30.09.2008


 

Güç silâhta değil, bilgide

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bireysel silahlanmanın bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ciddî bir sorun olduğunu belirterek, ‘’Çocuklarımıza ve gençlerimize gücün silâhta değil, bilgide olduğunu göstermek zorundayız’’ dedi.

Bakan Yazıcı, Umut Vakfı tarafından Bireysel Silahsızlanma Günü dolayısıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ‘’Bireysel Silahsızlanma: Yaşama Hak Tanıyın Haber Yarışması Ödül Töreni’’nde yaptığı konuşmada, Vakıf Başkanı Nazire Dedeman’ın sessiz çığlığının bugün kitlesel bir harekete dönüştüğünü, bunun sevindirici olduğunu kaydetti. ‘’Bireysel silahlanma tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sorun olarak önümüzde duruyor’’ diyen Bakan Yazıcı, ‘’Dünyada her gün ortalama 750 kişi bireysel silahlar nedeniyle ölüyor. Ülkemizde ise ne yazık ki yılda 700 kişi serseri kurşunlar sebebiyle hayatını kaybediyor. Sporda kazandığımız zaferleri kutlayamaz, artık eşimizin dostumuzun düğünlerine gitmeye korkar hale geliyoruz” şeklinde konuştu.

30.09.2008


 

Eruygur, ağrı kesici ile uyanık tutulmaya çalışılıyor

KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören emekli Orgeneral Şener Eruygur’u uyanık tutmak için doktorlar ağrı kesici veriyor.

Tansiyonu normale dönen Eruygur’un 2-3 gün içinde yoğun bakımdan çıkartılacağı öğrenildi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu kaldığı Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’ndeki koğuşunda merdivenlerden düşmesi sonucu beyin kanaması geçiren Eruygur’un tedavisi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde sürüyor. 13 gündür yoğun bakımda tedavi gören Eruygur’un son günlerde baş gösteren tansiyon sorunu kontrol altına alındı. Eruygur’u kontrol ettikten sonra açıklama yapan hastane başhekimi Prof. Dr. Nazım Mutlu, ağrı kesicilerle Eruygur’u uyanık tutmaya çalıştıklarını söyledi. Mutlu, “Bir iki gün içinde oksijeni de keserek hayatını tamamen normale döndürmeye çalışacağız. Sanırım bayramı da yoğun bakımda geçirecek. Yoğun bakımda olduğu için halen hayati tehlikesi devam ediyor.” dedi.

30.09.2008


 

Sürücülere ‘Kara nokta’ uyarısı

TRAFİK Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun, Türkiye’deki yaklaşık 65 bin kilometrelik karayolunun yüzde 40’ının güvenli olmadığını savundu. Bulgun, trafik kazalarının sürücü hatalarının yanı sıra karayollarındaki altyapı eksikliğinden de kaynaklandığına dikkati çekti.

Sürücülerin, ‘’kara nokta’’ diye tabir edilen trafik kazasının yoğun olduğu güzergâhlarda daha dikkatli olmasını isteyen Bulgun, daha önce belirledikleri 486 kara noktadan büyük bölümünün iyileştirildiğini ancak çok tehlikeli bazı yollarda düzenleme yapılması gerektiğini bildirdi. Trafik Güvenliği Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ‘’kara nokta’’ diye tabir edilen kaza potansiyelinin yüksek olduğu yolların bazıları şöyle: “Gümüşhane-Bayburt yolunun Pirahmet kavşağı, Yakakent-Samsun yolunun 2. kilometresi, Çorum-Samsun yolunun Mecitözü 1 ve 2. kavşağı, Çorum-Ankara yolunun 15. kilometresi, Düzce-Akçakoca yolunun 16 ve 20. kilometreleri, E-80 karayolu Tosya-Ilgaz arası, TEM Otoyolu İzmit çıkışı, TEM Otoyolu Bolu dağı tüneli giriş ve çıkışı ile tünel viyadüğü, Sakarya’daki Karasu Kavşağı.”

30.09.2008


 

Bayramda beslenmeye dikkat

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, yaptığı açıklamada, gün içerisinde uzun süre besin almadan geçirilen Ramazan ayı ve hafif yiyeceklerin tercih edildiği yaz mevsimi sonrasında farkında olmadan fazla ve dengesiz beslenmenin metabolizmayı olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Ramazanda gündüz beslenme alışkanlığının yerini gece beslenmesine bıraktığını, midenin uzun süreli açlığa alıştığını, bayramın gelmesiyle birlikte ise gıda tüketiminin arttığını belirten Besler, bayramın ilk günlerinde ana ve ara öğünlerin atlanılmamasının, mümkün olabildiğince az ama sık yemek yenmesinin vücudun eski düzenine dönmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Besler, Ramazan boyunca kazanılan gece yemek yeme alışkanlığının da terk edilmesi gerektiğini ifade ederek, ‘’Bayramda aşırı yemek, bağırsak sistemi rahatsızlıklarına, tansiyon, kolesterol ve kan şekeri yükselmelerine, hazımsızlık ve mide bulantısı gibi sağlık sorunlarına yol açabilir, kısa sürede kilo alımına sebep olabilir’’ diye konuştu.

Bayramda tatlı tüketiminin arttığını anlatan Besler, şu tekliflerde bulundu: ‘’Bayram boyunca tatlı, çikolata tüketimine dikkat edilmeli. Israrcı tutumlardan ve aşırı yeme eğiliminden uzak durulmalı. Bayramda özellikle çocukların beslenmelerine dikkat edilmeli, aşırı yemek ve tatlı tüketimlerinden uzak durmaları sağlanmalı. Süt ve ayran onlar için temel içecek olmalı.

Hamurlu, şerbetli tatlılar yerine sütlü olanlar tercih edilmeli ve günde bir porsiyondan fazla tüketmemeye özen gösterilmeli. Tüketilmesi halinde fiziksel aktivite arttırılmalı. Tatlı, şeker ilâve edilmiş gazlı ve gazsız içecekler yerine ayran, süt ve süt içecekler, çay, kahve veya meyve ikram edilmeli.’’

Besler, Ramazanın ardından değişen beslenme alışkanlığının hızla değiştirilmemesi uyarısında bulunarak, güne hafif bir kahvaltı ile başlanmasının uygun olduğunu söyledi. Ramazanda sıvı alımının azaldığını belirten Besler, Ramazanın bitmesiyle birlikte günlük sıvı alımının en az 2-2,5 litreye çıkarılması, bunun da dörtte üçünün su olarak tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan Bayramı’nda tüketilecek aşırı şeker veya şeker ilâve edilmiş tatlıların hızlı kilo alımına sebep olabileceği uyarısında bulunan Besler, şunları kaydetti: ‘’İkram edilen tatlı, çikolata şeker ilâve edilmiş gazlı ve gazsız içeceklerin fazla miktarda tüketilmesi vücutta şeker fazlalığına ve ensülin gibi bazı hormonların yetersiz kalmasına veya etkinliklerinin bozulmasına neden olabilir. Bu durum şeker hastalığına olan yatkınlığı olan bireyler için çok tehlikeli olabildiği gibi sağlıklı bireyler için de çok ciddî sıkıntılar oluşturabilecektir.

Tüketilecek fazla miktarda şeker, yağ dokusunun depolanmasına da sebep olur. Fiziksel aktivite de yeterli seviyede olmazsa yağ depolanmasıyla birlikte hızla kilo alma sorunu başlar. Bunun için öncelikle Ramazan ayında vücudun kazandığı alışkanlık hızla değiştirilmemeli, bir süre daha az ve sık yemek yenmelidir. Şekerli gıdaların tüketilmesi ise mümkün olduğunca azaltılmalıdır.’’

Besler, şekerli gıdaların tek başlarına tüketilmesi halinde kısa süre sonra açlık hissinin uyanacağını ve vücudun tekrar şekerli gıda isteyeceğini belirterek, ‘’Bunun için şekerli gıdalar, süt, yoğurt veya ayran gibi protein bakımından zengin besinlerle birlikte alınmalı. Çünkü proteinli besinler, tokluk hissi vererek şekerli gıdaların fazla miktarda tüketilmesini önleyecektir. Böylece yağ dokusunun depolanması azalmakta ve kilo alma sorunu da engellenebilecektir’’ önerisinde bulundu.

30.09.2008


 

Ergenlik hormonları saçları döküyor

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Altınyazar, ergenlik döneminde saç köklerinin erkeklik hormonlarına gösterdiği aşırı duyarlılığın, kelliğe yol açtığını bildirdi.

Doç. Dr. Altınyazar, yaptığı açıklamada, sağlıklı bireylerde saçların yüzde 85-90’ının büyümeyi sürdürdüğünü, günde 50 ile 100 saç telinin dökülmesinin normal olarak kabul edildiğini söyledi. Saç dökülmesinde birbirinden bağımsız rahatsızlıklar arasında erkek tipi saç dökülmesi durumunun ergenlikle beraber görülmeye başlandığını belirten Doç. Dr. Altınyazar, şöyle devam etti: ‘’Bu durumda, saçlar tepe bölgesinden dökülürler ve zamanla kellik oluşur. Ergenlik döneminde saç köklerinin erkeklik hormonlarına gösterdiği aşırı duyarlılık, kelliğe yol açar. Kalıtımsal unsurlar da bunda etkilidir. Bu tip saç dökülmesi, erkeklerde en sık rastlanan durumdur. Modern tedavi yöntemleri ancak kısmî ve geçici fayda sağlamakta, tedavi kesildikten sonra dökülme devam etmektedir.’’

30.09.2008


 

Yalnızsanız ‘üşütebilirsiniz’

KANADALI araştırmacıların yaptıkları araştırmalar, kendini yalnız ve dışlanmış hissedenlerin mekânı daha soğuk algıladıklarını ortaya koydu.

Toronto Üniversitesi’nde görevli psikologların yaptığı iki araştırma, kendilerini dışlanmış hisseden kişilerin, bir odayı, herhangi bir dışlanma hissi olmayanlara kıyasla daha soğuk bulduğunu gösterdi. Söz konusu araştırmalar çerçevesinde 65 öğrenci iki gruba ayrıldı. İlk gruba sosyal açıdan dışlanmaları veya kendilerini yalnız hissetmeleri, diğer gruba ise sosyal ortamda kabul görmeleriyle ilgili deneyimleri hatırlatıldı. Daha sonra her iki gruptaki öğrencilere, deneyimlerini yaşadıkları odanın sıcaklığı soruldu. Odanın sıcaklığına 12 ila 40 derece arasında cevaplar veren deneklerden düşük ısı rakamını verenlerin kendilerini dışlanmış hissedenler olduğu görüldü.

30.09.2008


 

Asırlardır depresyondayız

YÜZYILIN hastalığı olarak nitelendirilen depresyonun antik çağlardan beri insanlığının sorunu olduğu bildirildi.

Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA) Psikiyatri Anabilimdalı Öğretim Üyesi Yrd. Dr. Sinan Yetkin, yaptığı açıklamada, antik çağlardan itibaren depresyon örneklerine ait kayıtlar bulunduğuna, Manisa’nın Sipil Dağı’nda yer alan Niobe’nin taş yüzü depresyon sembolize ettiğini ifade etti. Homeros’ın 3 bin yıl öncesinde yazdığı İlyada destanında Kral Ajax’ın aşırı hareketli durumu ile düş kırıklığı, çökkünlükleri, hızlı döngüsel geçişlerinden ve intihar etmesinden bahsedildiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Yetkin, şunları söyledi: ‘’Bu da muhtemelen hızlı siklus gösteren manikdepresif duruma ilk örnektir. Samuel’in kitabında Kral Saul’un öyküsünde depresif bir sendrom tanımlanmıştır. Depresyonun ona eziyet vermek için gönderilen kötü bir ruh olduğu belirtilmiştir. Tarih öncesi dönem tedavileri içinde Troyalı Helena’nın keder ve üzüntüleri azaltmak için nepenthes adlı bitkiden elde edilen bir morfin türevini antidepresan amaçlı kullandığı bildirilir. Bu belki de depresyonun kaydedilmiş en eski farmakolojik tedavisidir.’’ Tıbbın babası olarak nitelendirilen Hipokrat’ın depresyon gibi ruhsal fenomenlerin beyinden kaynakladığını söylediğini kaydeden Yetkin, "Türk ve Arap dünyasında ise İbni Sina ve İshak İbni İbram gibi hekimler bu konuda önemli gelişim göstermişlerdir.’’ dedi.

30.09.2008


 

Okul yolunda zorlu yolculuk

RİZE'NİN Çamlıhemşin ilçesinde bir lise öğrencisi, evlerinden kara yoluna bağlantı yolu olmaması sebebiyle okula gidebilmek için önce patika yoldan Fırtına Deresi’ne iniyor, ardından da kendi yaptıkları teleferiğe binerek, derenin karşısına geçiyor.

Çamlıhemşin’in Aşağı Şimşirli Mahallesi’nde yaşayan ve Çamlıhemşin Atatürk Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Uğur Maçça (16), yol olmadığı için her gün evlerinden okula gidip gelirken zorlu bir yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Evden çıktıktan sonra yaklaşık 300 metre patika yoldan yürüyerek Fırtına Deresi’ne inen Maçça, ardından dere üzerindeki yerden 3-4 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 25 metre uzunluğundaki teleferiği kullanarak derenin karşısına geçiyor.

Ardından tekrar patika yoldan Ayder-Çamlıhemşin kara yoluna çıkan Maçça, buradan araçla okuluna gidebiliyor. Maçça, okulun ardından yine aynı yolu kullanarak evine dönüyor. Maçça, yaklaşık 6-7 yıl öncesine kadar derenin üzerinde ahşaptan bir köprü olduğunu, ancak köprünün yıkılmasının ardından eve ulaşabilmek için teleferiği kullanmaya başladıklarını söyledi.

30.09.2008


 

Bardakoğlu: Dargın olanları barıştırmalıyız

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bayramlar gibi coşkulu kaynaşma gününde mutluluğun dışında kalmamaya ve kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya özen gösterilmesini isteyerek belirterek, ‘’Bayramın, kederlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı toplumsal bir kaynaşma günü olarak toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacağını’’ belirtti.

Bardakoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, şunlara yer verdi: ‘’Bayram günlerini en iyi şekilde değerlendirerek en başta anne ve babalarımız olmak üzere büyüklerimizi, hastalarımızı, komşularımızı, akraba ve dostlarımızı ziyaret etmeliyiz. Dargın olanlan barıştırmalıyız, fakirleri, yetimleri, kimsesizleri ve çocukları sevindirmeliyiz. Bu en coşkulu kaynaşma gününde, bu mutluluğun dışında kalmamaya ve bu kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya büyük özen göstermeliyiz.’’ Bardakoğlu, bayramların, dinî şuur ve duygunun gelişmesine, millî ve manevî değerlerin güçlenmesine; toplumda birlik, beraberlik, sevgi ve saygının pekişmesine, yardımlaşma ve dayanışmanın tesisine, dargınlık ve kırgınlıkların giderilmesine, toplum bünyesinde açılan yaraların sarılmasına, akraba, komşu ve büyüklerin ziyaret edilmesine, fakir, yetim ve kimsesizlerin gözetilmesine, çocukların sevindirilip manevî havayı teneffüs etmelerine, kısaca her türlü insanî ve ahlâkî değerin yaşanmasına ve kazanılmasına vesile olan müstesna günler olduğunu vurguladı.

30.09.2008


 

Uludağ’a yılın ilk karı yağdı

TÜRKİYE'NİN önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a yılın ilk karı yağdı.

Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Uludağ’ın zirvesi gece geç saatlerde yağan karla beyaza büründü. ‘’Oteller bölgesi’’nde ise havanın açık ve sıcaklığın 3 derece olduğu belirten yetkililer, gün içinde yağmur beklendiğini bildirdi. Uludağ’da yağışın bu gece sona ereceği, 3 Ekimde ise yeniden başlayacağı kaydedildi. Erciyes’te kar kalınlığı 8 santimetreye ulaştı Erciyes Dağı’nın Çobanini, Şeytan Deresi, Hörküçkaya bölgelerine de kar yağdı. Erciyes’in üzerindeki bulutların iki gündür kısmen çekilmesiyle zirvesinde kar kalmayan dağ, aylar sonra beyaza büründü. Kar kalınlığının 8 santimetreye ulaştığı Erciyes Kayak Merkezi’nde hava sıcaklığı eksi 2, Hacılar ilçesi ile Hisarcık ve Kıranardı beldelerinde sıfır dereceye kadar düştü. Erciyes Dağı’na mevsimin ilk karı, geçen hafta Pazartesi günü yağmıştı. Bursa / Kayseri / aa

Elma ağacı mevsimi şaşırdı

MERSİN'İN Gülnar ilçesinde çiçek açan elma ağacı görenleri şaşırttı. Sonbaharın gelmesiyle bazı ağaçlar yapraklarını dökmeye başlarken elma ağaçlarının çiçek açtığını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Elma ağacının sahibi Naile Limon, “Birkaç güne kadar tomurcuk iken herhalde dökülür diye tahmin ediyorduk. Fakat iki ağaç da çiçek açtı. Görünce oldukça şaşırdık.” dedi.

30.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır