"Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

RUHUNA UYGUN OLSUN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ramazan Bayramının ruhuna uygun şekilde, huzur, barış ve kardeşlik içinde geçmesini diledi. Cumhurbaşkanı Gül, ''Bir mucize görüntüsü veren bu tablonun sırrı, gayrılığı ayrılığa değil, bu toprakların şekillendirdiği hoşgörü ile bunu, kardeşliğe dönüştürme yeteneğidir'' dedi.


Bayram harçlığı çocuklar için önemli

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Murat Yüce, bayramda çocuklara verilen harçlık, hediye ve şekerlerin olumlu p

Cezaevinde isyan

BEŞ GARDİYAN REHİN ALINDI Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki kapalı cezaevinde şartların olumsuz olduğunu öne süren ve af isteyen bazı tutuklu


  Sorunlarımızı demokratik olgunlukla çözelim

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Enerjimizi, faydasız tartışmalara harcamak yerine, sorunlarımızı toplumsal barış, uzlaşma ve dayanışma içerisinde, demokratik olgunlukla çözmek için çalışmalıyız” dedi.


  Sosyal güvenlikte zor dönem

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun yarın tümüyle yürürlüğe girmesiyle sosyal güvenlik alanında yeni bir dönem başlayacak.


  Bir savaş gemisi daha Karadeniz’de

ABD askerî gemisi ‘’USS Mason87’’, boğazları geçerek Karadeniz’e açıldı. Geminin gideceği liman hakkında bilgi verilmezken, geçiş sırasında kılavuz kaptan alındı.


  Kurtarma planı oylanacak

ABD Kongresi’nde anlaşmaya varılan 700 milyar dolarlık finans sektörünü kurtarma planının, Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisinde oylanması bekleniyor.


  CHP, uzlaşma komisyonlarında yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın kurulmasını önerdiği Anayasa, İçtüzük, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili uzlaşma komisyonlarına, AKP, MHP ve DTP isim bildirirken, CHP’nin komisyon çalışmalarına katılmayacağı öğrenildi.


  Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül kaza geçirdi

SİİRT Belediye Başkanı Mervan Gül, inceleme yaptığı su şebekesi alanında 3 metrelik yükseklikten düşerek yaralandı.


  13 yılda 279 ton kâğıt toplattı

İZMİR’İN Selçuk ilçesindeki lisede görev yaptığı sırada başlattığı kampanyayla 13 yılda 279 ton kâğıt toplatan Nurhan Yetiz, emekli olduktan sonra göreve başladığı özel kurumda da aynı kampanyayı başlattı.


  Şehit polisin adı yaşatılacak

İSTANBUL’DA ABD Başkonsolosluğu önündeki silâhlı saldırıda şehit olan polis memuru Nedim Çalık’ın ismi, Rize merkeze bağlı Çaykent beldesindeki Salarha İlköğretim Okuluna verildi.


  Başkale'de silâhlı kavga: 10 yaralı

VAN’IN Başkale ilçesinde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 10 kişi yaralandı.


  Çankaya'ya iki başmüfettiş görevlendirildi

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Çankaya Belediyesi ile ilgili rüşvet iddialarını araştırmak üzere iki mülkiye başmüfettişi görevlendirdi.


  Soylu: Yerel seçimlerde, ciddî bir sonuç alacağız

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ‘’Yerel seçimlerde, bundan önce görülmeyen bir performans ortaya koyarak ciddi bir sonuç alacağız’’ dedi.


  YÖK'ten yerli ERASMUS

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulunun (YÖK) yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini amaçlayan ‘’Ulusal Değişim Programı’’ (UDEP) taslağına bayram tatilinin ardından son hali verilecek.


  Güç silâhta değil, bilgide

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bireysel silahlanmanın bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ciddî bir sorun olduğunu belirterek, ‘’Çocuklarımıza ve gençlerimize gücün silâhta değil, bilgide olduğunu göstermek zorundayız’’ dedi.


  Eruygur, ağrı kesici ile uyanık tutulmaya çalışılıyor

KOCAELİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören emekli Orgeneral Şener Eruygur’u uyanık tutmak için doktorlar ağrı kesici veriyor.


  Sürücülere ‘Kara nokta’ uyarısı

TRAFİK Güvenliği Vakfı Başkanı Ekrem Bulgun, Türkiye’deki yaklaşık 65 bin kilometrelik karayolunun yüzde 40’ının güvenli olmadığını savundu. Bulgun, trafik kazalarının sürücü hatalarının yanı sıra karayollarındaki altyapı eksikliğinden de kaynaklandığına dikkati çekti.


  Bayramda beslenmeye dikkat

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, yaptığı açıklamada, gün içerisinde uzun süre besin almadan geçirilen Ramazan ayı ve hafif yiyeceklerin tercih edildiği yaz mevsimi sonrasında farkında olmadan fazla ve dengesiz beslenmenin metabolizmayı olumsuz etkileyebileceğini söyledi.


  Ergenlik hormonları saçları döküyor

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Cevdet Altınyazar, ergenlik döneminde saç köklerinin erkeklik hormonlarına gösterdiği aşırı duyarlılığın, kelliğe yol açtığını bildirdi.


  Yalnızsanız ‘üşütebilirsiniz’

KANADALI araştırmacıların yaptıkları araştırmalar, kendini yalnız ve dışlanmış hissedenlerin mekânı daha soğuk algıladıklarını ortaya koydu.


  Asırlardır depresyondayız

YÜZYILIN hastalığı olarak nitelendirilen depresyonun antik çağlardan beri insanlığının sorunu olduğu bildirildi.


  Okul yolunda zorlu yolculuk

RİZE'NİN Çamlıhemşin ilçesinde bir lise öğrencisi, evlerinden kara yoluna bağlantı yolu olmaması sebebiyle okula gidebilmek için önce patika yoldan Fırtına Deresi’ne iniyor, ardından da kendi yaptıkları teleferiğe binerek, derenin karşısına geçiyor.


  Bardakoğlu: Dargın olanları barıştırmalıyız

DİYANET İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bayramlar gibi coşkulu kaynaşma gününde mutluluğun dışında kalmamaya ve kaynaşmanın dışında hiç kimseyi bırakmamaya özen gösterilmesini isteyerek belirterek, ‘’Bayramın, kederlerin ve sevinçlerin paylaşıldığı toplumsal bir kaynaşma günü olarak toplumun bütün kesimleri tarafından paylaşıldığı oranda bayram olma özelliği kazanacağını’’ belirtti.


  Uludağ’a yılın ilk karı yağdı

TÜRKİYE'NİN önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’a yılın ilk karı yağdı.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır