"Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE ARTIK KAZANMALI

FENERBAHÇE Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda bugün Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında 3 puan almayı hedefliyor.

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon grupta kendi sahasındaki ilk maçına çıkacak olan sarı-lacivertliler, taraftarların da desteği ile karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Dinamo Kiev maçı öncesinde sarı lacivertlilerde sakatlığı bulunan Semih ile Josico karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıktan kurtulan Edu'nun, bugünkü maçta savunmadaki yerini alması bekleniyor. Fenerbahçe'nin maça şu muhtemel ilk 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Emre, Maldonado, Uğur, Alex, Guiza. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Avusturyalı hakem Thomas Einwaller yönetecek. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak.

AVRUPA'DA 148. MAÇINA ÇIKACAK

Fenerbahçe, Dinamo Kiev karşısında Avrupa kupalarında 148. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 147 maçta, 50 galibiyet, 23 beraberlik ve 74 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 182 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 247 gole engel olamadı.

DEVLER LİGİ'NE 6. DEFA KATILIYOR

''Devler Ligi'nde 6. kez yer alan sarı-lacivertliler, (G) grubundaki ilk maçında deplasmanda Portekiz'in Porto takımına 3-1 yenilerek, lige kötü bir başlangıç yaptı. Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan sarı-lacivertliler, bu sezondan itibaren ligde yer aldığı 11 yıllık süreçte en önemli başarısını geçen sezon çeyrek final oynayarak elde etti. 1996-1997, 2001-2002, 2004-2005, 2005-2006 ve 2007-2008 sezonlarında ''Devler Ligi''nde mücadele eden Fenerbahçe, çıktığı 35 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 20 yenilgi aldı. Rakiplerinin filelerine 39 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde 62 gol gördü. Sarı-lacivertliler, 2002-2003 ve 2006-2007 sezonlarında ön eleme turlarını geçemediği için Şampiyonlar Ligi'ne katılmadı.

KADIKÖY'DE KAYBETMİYOR

Fenerbahçe, sahasındaki etkili performansına güveniyor. Özellikle son iki sezondur yaptığı maçlarda saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak başarılı bir grafik çizen sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Milan (23 Kasım 2005) karşısında aldığı 4-0'lık mağlubiyetin ardından, Kadıköy'de yenilgi yüzü görmedi. İtalyan ekibe karşı aldığı mağlubiyetten sonra sahasında 14 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Fenerbahçe, son olarak bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında Sırbistan'ın Partizan takımı karşısında 2-1 kazandı. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 14 Avrupa Kupası maçında 11 kez kazanırken, 3 maçta eşitliği bozamadı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki üst üste yaptığı son 8 Avrupa Kupası maçından da galibiyetle ayrıldı

30.09.2008


 

F.Bahçe Aragones'le Avrupa'da 5 maçta 3 galibiyet, 1yenilgi ve 1 beraberlik aldı

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, bu sezon yeni teknik direktörü Luis Aragones yönetiminde Avrupa kupalarında çıktığı 5 maçta 3 galibiyet 1'er de beraberlik ve yenilgi aldı.

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ve 3. ön eleme turlarında, kendisine göre daha zayıf rakiplerle, MTK Budapeşte ve FK Partizan ile yaptığı 4 maçın 3'ünü kazanan sarılacivertli ekip, bir maçta eşitliği bozamadı. (G) Grubu'ndaki ilk önemli maçında ise Portekiz'in Porto takımına deplasmanda 31 yenilmekten kurtulamayan Aragonesli Fenerbahçe, 5 maçta rakip filelere attığı 12 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü.

30.09.2008


 

Dev gibi başlamalı

Kadıköy'de Dinamo Kiev'i ağırlayacak olan Fenerbahçe'de gözler Şampiyonlar Ligi'ne çevrildi.

Hem Avrupa'da, hem de Süper Lig'de kötü bir dönem geçiren sarı-lacivertlilerde eğer forma giyerse Volkan Demirel, Semih Şentürk, Kâzım Kâzım ve Daniel Güiza maça ağırlığını koyacak isimler olacak. Kaleci Volkan şu anda Türkiye'nin 1 numarası olarak görünüyor. Ancak eksikleri çok. Özellikle yan toplardaki tayming olayı zayıf. Geri paslarda topu oyuna sokmakta başarısız. Savunmaya tam bir güven veremiyor. Rakibin her atağında tribünler hop oturup, hop kalkıyor. Yaptığı agresif hareketler sonrasında takımını eksik bıraktığı birçok maç maçı da var. Volkan çok çalışıp, açıklarını kapattığında Avrupa'nın sayılı kalecilerinden olabilecek bir yetenek.

Sakatlıktan yeni kurtulan golcü Semih Şentürk'e bu akşam çok iş düşecek. Aragones'in en çok ihtiyaç duyduğu futbolcuların başında geliyor. Hem orta sahaya yardım ediyor, hem de forvette Güiza ile birlikte gol arıyor. Semih, savunmadan seken topları hiç affetmiyor. Bugün Avrupa'nın birçok güçlü ekibinde Semih gibi görev yapan yıldızlar var. Meselâ, Chelsea'de Lampart, Liverpool'da Gerrard, Barcelona'da Xavi ve Milan'da Kaka'yı gösterebiliriz. Bu isimler takımlarının orta sahadaki yükünü kaldırdığı gibi gol yollarında da en etkili futbolcuları.

Disiplinli ve laubali hareketlerden uzak bir Kâzım Kâzım bu sezon Fenerbahçe'de adından en çok bahsedilen futbolcuların Bire bir mücadelelerde rakiplerini kıvrak ayak hareketleriyle çok rahat geçiyor. Ancak bundan sonra dikkat etmeli. Rakip savunmalar onun bu özelliğine mutlaka tedbir alacak. Topla hünerli hareketler yapması tribünlere keyif verdiği bir gerçek. Ama hücuma çıkarken ağır olması takımın gol atmasını engelliyor. Kazım, topu kanatlara taşıyarak orta yaptığında takım arkadaşlarının gol atma şansı daha da artacak.

Daniel Güiza ise birkaç maçta gol atamadı diye hemen eleştirilmeye başlanmıştı. Bu çok erken bir eleştiriydi. Avrupa maçlarında gol atmasına karşın, Süper Ligde ilk golünü önceki hafta Gençlerbirliği'ne atarak üzerindeki stresten bir yerde kurtuldu. Şimdi kafası rahat. Fenerbahçe'ye içeride ve deplasman maçlarında çok faydası olacak. Hızlı uzun toplarda hiç ofsayta düşmemesi ne kadar kurnaz bir futbolcu olduğunu gösteriyor. Ama bazı kusurları var. Son vuruşlarda taymingini ayarlayamıyor. Bu yüzden şutları rakiplere çarpıp dışarıya çıkıyor. Hava toplarında da zayıf olduğunu daha önce yazmıştım. Bunları düzelttiği takdirde İspanyol golcü hem Avrupa'da hem de Süper Ligde istenilen golleri mutlaka atacaktır.

Erol Doyuran

30.09.2008


 

G.Saray'ın 3 yabancısı 5 maçta 9 gole imza attı

GALATASARAY'IN bu sezon transfer ettiği futbolcu Milan Baros, Kocaelispor karşısında attığı 2 golden sonra Konyaspor'a da aynı tarifeyi uygulayarak 4. golüne ulaştı.

Daha önce Denizlispor ve Kocaelispor maçlarında golü bulunan Kewell, Konyaspor karşısında gol sayısını 3'e çıkarttı. Ligdeki tek golünü sezonun ilk maçında Denizlispor'a kaydeden Lincoln de Konyaspor maçında 2. golünü filelere gönderdi.

SKİBBE: LİNCOLN'DEN ÇOK MEMNUNUM

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Konyaspor maçında ikinci yarı yaptıkları taktiksel değişiklikle skoru lehlerine çevirdiklerini söyledi. Lincoln'ün mücadelesinden ve performansından çok çok memnun olduğunu kaydeden Alman teknik adam, ''Bugün bütün özelliklerini sahaya yansıttı ve bunu bir kafa golüyle süsledi'' dedi. Lincoln'ün gerçekten çok saygın bir futbol oynadığını anlatan Skibbe, Brezilyalı oyuncunun iyi futbol oynarken, bunu rakiplere de saygı göstererek yaptığını öne sürdü.

30.09.2008


 

Gökhan Ünal: 6,5 milyon Avro yalan

TRABZONSPOR'UN golcüoyuncusu Gökhan Ünal, Trabzonspor'u 24 sezon sonra şampiyon yapmanın unutulmazlar arasında girecek bir başarı olacağını söyledi.

Gökhan Ünal, Kayserispor'dan ayrıldıktan sonra Galatasaray'ın da kendisini istediğini belirterek, ''Beni gerçekten isteyen bir takım aldı. Eğer bir takım, bir futbolcuyla ciddi anlamda ilgiliyse, gerekli bonservis bedeli neyse onu öder ve oyuncuyu alır. Trabzonspor, bunu yaptı. Galatasaray ile de görüşmem oldu. Beni kadrolarında görmek istediklerini belirttiler. Ben de (Alırsanız seve seve gelirim) dedim ama iş orada kaldı. Trabzonspor'a transferim üç gün gibi kısa bir sürede gerçekleşti'' dedi.

BONSERVİS ÜCRETİ

Gökhan, 6,5 milyon avroluk bonservis bedeli karşısında kendisini nasıl hissettiği yönündeki bir soruya ilişkin olarak ise ''6.5 milyon avro bana çok abartılı bir rakam gibi geliyor. Açıkçası Trabzonspor'un ne kadar ödediğini ben de tam olarak bilmiyorum, ama bence bu kadar yüksek değil" diye konuştu.

30.09.2008


 

HAFTANIN ARDINDAN

TOPLU SONUÇLAR

Sivasspor-Fenerbahçe...............................(2-1)

İstanbul B.B-Beşiktaş...............................(1-1)

Gençlerbirliği-Ankaraspor.........................(1-1)

Kocaelispor-Bursaspor.............................(2-3)

Trabzonspor-Antalyaspor.......................(3-2)

Hacettepe-Ankaragücü...........................(0-1)

Gaziantepspor-Denizlispor......................(2-1)

Kayserispor-Eskişehirspor.......................(1-0)

Galatasaray-Konyaspor...........................(4-1)

GOL KRALLIĞI

2'şer gol atan Bursasporlu Sercan ile Galatasaraylı Baros 4'er golle ilk sırada yer aldı. Bunları 3 er golle Beşiktaş'tan Bobo, Ankarasporlu Mehmet Çakır, Trabzonsporlu Gökhan Ünal, Sivassporlu Mehmet Yıldız ve Galatasaraylı Kewell izliyor.

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Lincoln (G.Saray)

HAFTANIN TAKIMI

Sivasspor ve Bursa

HAFTANIN MAÇLARI

04 Ekim Cumartesi: Ankaraspor-Sivasspor (Saat:20.00), Antalyaspor-Gaziantepspor (Saat:20.00), Konyaspor-Trabzonspor (Saat:20.00), 05 Ekim Pazar: Denizlispor-İstanbul B.B. (Saat:16.00), Bursaspor-Galatasaray (Saat:18.00), Eskişehirspor-Kocaelispor (Saat:20.00), Ankaragücü-Gençlerbirliği (Saat:20.00), Fenerbahçe-Kayserispor (Saat:21.00), 06 Ekim Pazartesi: Beşiktaş-Hacettepe (Saat:20.00)

30.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır