"Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

İSHAK PAŞA SARAYI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

RESTORASYONU DEVAM EDEN VE 2009 YILININ SON AYLARINDA TESLİM EDİLECEK OLAN TARİHÎ İSHAK PAŞA SARAYI’NDA ÇALIŞMALARIN SON HIZIYLA DEVAM ETTİĞİNİ ANLATAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERTUĞRUL GÜNAY, “SARAYIMIZ ÜLKE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR” DEDİ.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde restorasyonu devam eden tarihî İshak Paşa Sarayı’nda incelemelerde bulundu.

Bayram tatilinde eşi Gülten Günay ile birlikte Ardahan, Kars, Iğdır illerinde gezi ve ziyaretlerde bulunan Bakan Günay son olarak kara yolu ile Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine geldi. Ağrı Vali Vekili Selami Kapankaya ve Doğubayazıt Kaymakamı Ali Arıkan tarafından karşılanan Bakan Günay, ilçede restorasyonu devam eden İshak Paşa Sarayı’nı gezerek, Kültür Müdürü Muhsin Bulut’tan, restorasyon hakkında bilgi aldı.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Günay, İshak Paşa Sarayında 1948 yılından beri aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarının yapılmadığını belirterek, ‘’Aslına uygun olmayan çalışmalar nedeni ile 2007 yılında yapılan yeni bir ihale ile tarihi İshak Paşa Sarayı’nın restorasyon çalışmalarına başlanmıştır.’’ dedi.

2009 yılının son aylarında teslim edilecek sarayda çalışmaların son hızıyla devam ettiğini anlatan Günay, ‘’Umut ediyorum ki, yıllardan beri aslına uygun olmayan çalışmalar nedeniyle bu görünümde olan sarayımız, önümüzdeki günlerde bitirilerek ülke turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Çalışmaların takipçisi olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Bakan Günay’a eşlik eden AKP Ağrı Milletvekilleri Yaşar Eryılmaz, Fatma Salman Kotan, Cemal Kaya ve Hanifi Alır, Bakan Günay’dan 1992 yılından beri inşaatı devam eden Ağrı Kültür Merkezi’nin bitirilmesi için Kültür Bakanlığı bütçesinden para aktarılmasını istediler.

Milletvekillerinin bu ricasını kırmayan Bakan Günay, Kültür Merkezinin bitirilmesi için gerekli yardımın yapılacağını söyledi.

Bakan Günay’a Ağrı Vali Vekili Selami Kapankaya tarafından, üzerine İshak Paşa Sarayı motifinin işlendiği kilim hediye edildi.

Günay daha sonra ilçedeki Ahmedi Hani Türbesini ziyaret ederek, tarihî Bayazıd Camisi’ne geçti.

Buradaki incelemelerini de bitiren Günay, kara yolu ile Iğdır’a gitti.

06.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  İSHAK PAŞA SARAYI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

  “Türkiye’de Macar İzleri” sergisini Köksal Toptan açtı

  RTÜK, Cebit Bilişim Euraisa Fuarı’nda tanıtılacak

  Türk filmleri New York’ta

  Sındırgı’da en güzel halı yarışması

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır