"Gerçekten" haber verir 06 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehitlerimizi duâlarla uğurladık

Aktütün Jandarma Karakoluna yapılan saldırıda şehit düşen Uzman Onbaşı Rasim Eser (23) için ilk tören Silifke’nin Atayurt beldesinde düzenlendi. Yüzlerce kişi şehidin arkasından yapılan duaya amin dedi. 1983 yılında dünyaya gelen şehit Eser, doğumunun hemen ardından amcası Ahmet Eser’e evlâtlık olarak verilmiş ve amcasının vefatı sonrası evin geçimini üstlenmişti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can da, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Can, Düziçi’nin 33. şehidiydi. Eşi iki aylık hamile olan şehidin 2 yaşında Buse isimli bir de kızı bulunuyordu.


Gündem tezkere

Meclis, 23. Dönem 3. Yasama Yılının ilk haftasına yoğun gündemle giriyor. En önemli gündem maddesi, sınırötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeres

Barolar Birliği’nden özeleştiri çağrısı

TÜRKİYE Barolar Birliği’nden, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü’ne terör örgütünce düzenlenen saldırıyla ilgili yapılan a


  TBMM önünde saldırıyı protesto ettiler

ANKARA'DA bir grup, TBMM önünde, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne teröristlerce düzenlenen saldırıyı protesto etti.


   Türkiye ile yas tutuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne yönelik terör saldırısını şiddetle kınadı.


  Bölgesel yönetim de kınadı

IRAK'IN kuzeyindeki bölgesel yönetimi de , Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğüne terör örgütünce düzenlenen saldırıya ilişkin bir kınama mesajı yayımladı.


  Barzani: Saldırıyı kınıyoruz

IRAK'IN kuzeyinde bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani, Türk askerine yapılan saldırıyı kınadı.


  D-100 Karayolunu 3 saat trafiğe kapattılar

DÜZCE'DE D-100 karayolunun İhsaniye mevkisinde çok sayıda ölümlü ve yaralamalı trafik kazası olmasını protesto eden bir grup vatandaş, yaklaşık 3 saat yolu trafiğe kapattı.


  Ankara’dan Irak’a nota

TÜRKİYE, Hakkari’deki terör saldırısının ardından hem Irak’a hem de bu ülkedeki koalisyon güçlerine öncülük eden ABD’ye, “sınırınıza sahip çıkın” mesajını verdi.


  Şırnak’ta askerî hareketlilik arttı

PKK terör örgütünün, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu’na gerçekleştirdiği saldırının ardından Şırnak’ta askeri birliklerdeki hareketlilik arttı.


  Mehmetçik, cesaret örneği gösterdi

HAKKÂRİ'NİN Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu’na yönelik terörist saldırı karşısında Mehmetçiğin üstün bir cesaret örneği gösterdiği ortaya çıktı.


  DP lideri Soylu, şehit ailesini ziyaret etti

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK mensuplarınca Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan piyade çavuş İlhan Küçüksolak’ın ailesini, Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki evinde ziyaret etti.


  Yeşil kartlı sayısı 9 milyonu aştı

TÜRKİYE'DE 9 milyondan fazla Yeşil Kartlı bulunuyor.


  İstanbul’u yağış ve lodos vurdu

İSTANBUL'DA etkili yağış ve lodos sebebiyle 7 ağaç devrildi, 4 binanın çatısı uçtu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, şehirde etkili olan bölgesel yağış ve lodosun etkisiyle çeşitli ilçelerde 7 ağaç devrildi.


  Lastik botta 25 kaçak yakalandı

AYDIN'IN Kuşadası ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 25 kişi yakalandı.


  Üniversite için ''ek'' şans

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) sonucunda merkezi yerleştirme ile herhangi bir programa yerleşemeyen üniversite adayları, şanslarını ‘’ek yerleştirme’’de deneyebilecek.


  Korular İstanbul’a nefes aldırıyor

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, müdürlüğün denetiminde 12 koru bulunuyor. ‘’Kentin akciğeri’’ olan korular, sakız, servi, çam, erguvan, ıhlamur, kestane, çınar ve fıstık çamı gibi çok sayıda ağaç türünü barındırıyor.


  Endemik bitkilere “şifa” tehdidi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atabay Düzenli, Türkiye’deki endemik bitki türlerinin yüzde 25’inin neslinin, bilinçsiz kullanımı sebebiyle tükenmek üzere olduğunu bildirdi.


  Eski Konya evleri kurtarılacak

MEVLANA Müzesi civarındaki Akçeşme Mahallesi’nde yapılan kamulaştırma çalışmaları çerçevesinde bölgede bulunan eski Konya evleri restore edilerek Konya kültürüne kazandırılacak.


  Araştırmacıların rotası Avrupa

TÜRK araştırmacılar, son yıllarda Avrupa Birliği’nin (AB) bilim ve teknoloji referans merkezlerinde boy göstermeye başladı.


   Çocuklarımızı koruyalım

DEVLET Bakanı Nimet Çubukçu, çocukların, sosyal, ekonomik ve politik anlamda yetişkinler dünyasına özgü bütün yanlışlık ve yoksulluklardan mümkün olduğu ölçüde korunması gerektiğini bildirdi.


  Bitlis’e 360 öğretmen atanacak

BİTLİS Valisi Mevlüt Atbaş, kente 360 öğretmen atanacağını söyledi. Vali Atbaş, yaptığı açıklamada, ek ders, ders karşılığı ve vekil öğretmen olarak 550 öğretmen görevlendirilip öğretmen açığının kapatıldığını, Millî Eğitim Bakanlığının yaptığı 360 atamayla ildeki eğitimin kalitesinin artacağını belirtti.


  Çanakkale'de kuvvetli lodos

ÇANAKKALE'NİN Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde, kuvvetli lodosun etkisiyle oluşan dalgalar sahil şeridindeki bazı ev ve iş yerlerinde su baskınına sebep oldu.


  Yalova'da hafif şiddetli deprem

YALOVA'NIN Çınarcık ilçesinde hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, saat 09.04’te gerçekleşen depremin büyüklüğünün 4.1 olduğu ifade edildi.


  Tatil dönüşü trafik işkencesi

RAMAZAN Bayramı’nda 9 günlük tatili fırsat bilip yaşadıkları şehirlerden çıkan vatandaşlar, dönüş yolunda araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle sert virajları ve bozuk yollarıyla dikkat çeken Ankara’nın Elmadağ ilçesi ile Kırıkkale arasındaki rampalarda yer yer uzun kuyruklar oluştu. Ufak çapta meydana gelen kazalar da trafik akışını zaman zaman engelledi. Bölgede yağan yağmurlardan dolayı adeta ölüm rampalarına dönüşen karayolunda sürücülerin daha dikkatli olup, trafik kurallarına ve işaretlerine uymaları istendi.


  18 kaçak, kamyon kasasında can verdi

TEKİRDAĞ’IN Malkara ilçesinde, kaçakların bulunduğu kamyonetin devrilmesi sonucu 18 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen ve kaçakların bulunduğu 34 USZ 058 plakalı kamyonet, TekirdağMalkara yolunun 55. kilometresinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada kamyonetin kasasında bulunan kaçaklardan 18’i öldü, 23’ü yaralandı. Yaralıların il ve ilçedeki hastanelere kaldırıldıkları belirtildi.


  Yeşilköy'de, LPG kamyonunda patlama

Yeşılköy’de LPG tüpü yüklü bir kamyonda patlama oldu. Alınan ilk bilgilere göre, LPG tüpü yüklü bir kamyon, Yeşilköy Tren İstasyonu yakınındaki köprü altında alev aldı. Çok sayıda itfaiye ekibinin müdahele ettiği yangın, kontrol altına alındı. Yangın sebebiyle HalkalıSirkeci banliyö tren seferlerinde aksama yaşandı.


  “Saplantı”ya tepki daha da arttı

Aralarında New York Times gazetesinin de olduğu 70 kadar gazete, “Saplantı” adlı reklâm ve DVD’yi okuyucularına ulaştırdı.


  Modern çağ mutluluk getirmiyor

BAKIRKÖY Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 13. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Kemal Sayar, insanlar arası ilişkilerin zayıfladığını belirterek, ‘’Anne-baba ve çocuk arasındaki ilişki dahi zayıflıyor.


  UZUNGÖL, HER MEVSİM GÜZEL

TRABZON’A 99, Çaykara ilçesine 19 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden bin 90 metre yükseklikteki Uzungöl, dik yamaçları ve muhteşem orman örtüsü ile Alplerin güzelliğini geride bırakmakta.


  Günde 65 bin ton katı atık tüketiyoruz

TBMM Küresel Isınma ve Su Kaynakları Araştırma Komisyonu Başkanı, AKP Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, Türkiye’de kişi başına günde 1 kilo 35 kilogram toplamda ise 65 bin ton katı atık üretildiğini söyledi.


  Çocuklar, siyasette ayrımcılığın farkında

ÇOCUKLARIN siyasetteki ırk ve cinsiyet ayrımcılığı konusundaki ön yargıların farkında olduğu ortaya çıktı.


  Artık bilgisayarlar cepte taşınabilecek

JAPON ve Alman bilim adamlarının geliştirdiği katlanabilir televizyon ekranı teknolojisiyle, bilgisayarlar yakında katlanıp cebe konulabilecek.


  Farklı renkteki insanlar çocuklara doğru anlatılmalı

TÜRKİYE’YE gelen Afrika kökenli turistler, anne ve babaların çocuklarını, çikolata yememesi için zenci insanları göstererek korkutmasından rahatsız.


  Maharetli oyun konsolu

JAPON elektronik oyun devi Nintendo, elde taşınabilen popüler oyun konsolu DS’nin yeni modelini çıkarıyor. Eskisinden biraz daha geniş 3,25 inç LCD ekranı ve iki adet 300 bin pixel kamerası bulunan yeni DSi, oyun tutkunlarının SD kartında sakladıkları müzikleri çalabilmeleri için hafıza kartı girişine de sahip bulunuyor. Yeni oyun konsolunun ayrıca bir şarkıyı veya konuşmayı yavaşlatma veya hızlandırma özelliğinin yabancı dil dersi alanında yardımcı olması bekleniyor. DSi, Avrupa’da 230 TL civarında satılacak.


  Türk-Kürt kardeştir

Terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş’ın cenazesi, Siirt’te toprağa verildi. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar ‘’Türk-Kürt kardeştir,’’ ‘’Kahrolsun PKK’’ ve ‘’Şehitler ölmez’’ sloganları atarak yürüdü.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır