"Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

LİGDE TEKNİK ADAM KIYIMI LİGDE TEKNİK ADAM KIYIMI LİGDE TEKNİK ADAM KIYIMI

TÜRKCELL Süper Lig'de ''teknik adam kıyımı'' bu sezon erken başladı ve ilk 6 hafta sonunda 4 kulüp teknik direktörleri ile yollarını ayırdı.

Antalyaspor, Konyaspor, Kocaelispor ve Beşiktaş, henüz sezonun başında teknik direktör değişikliğine gitti. Sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala sürpriz bir kararla Hikmet Karaman ile yollarını ayıran Antalyaspor, 2008-2009 sezonuna Çek Jozef Jarabinsky ile başladı. Konyaspor, sezona Raşit Çetiner ile start verirken, 3. hafta sonunda görevden alınan Çetiner'in yerine, 5. hafta öncesi Giray Bulak iş başına getirildi. Kocaelispor ise 4. hafta sonunda Engin İpekoğlu ile yollarını ayırırken, takım, 6. hafta öncesi Yılmaz Vural'a emanet edildi. Son olarak da Beşiktaş'ta, 6. hafta sonunda Ertuğrul Sağlam, görevi bıraktığını açıkladı.

GEÇEN SEZON 12 TAKIMDA DEĞİŞİKLİK

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon sadece 6 kulüp, başladığı teknik direktörle sezonu tamamlamıştı. Beşiktaş Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe Zico, Gençlerbirliği Oftaş Spor Osman Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Abdullah Avcı, Kayserispor Tolunay Kafkas ve Sivasspor Bülent Uygun ile sezonu tamamlarken, diğer 12 takımda ise teknik direktör değişiklikleri yaşanmıştı.

ADANASPOR'A ANTRENÖR DAYANMIYOR

Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor, ligin 6. haftasında 3. teknik direktörü takımın başına getirdi. Sezona Hüsnü Özkara ile başlayan Adanaspor, ligin ilk maçında deplasmanda Kasımpaşaspor'a 1-0, ardından kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilince Özkara ile yollarını ayırdı. Özkara'nın yerine göreve getirilen altyapı teknik direktörlerinden Eyüp Arın da takımın başında ancak 3 hafta kalabildi. Adanaspor, Arın yönetiminde Sakaryaspor ile deplasmanda golsüz berabere kalırken, sahasında yaptığı Diyarbakırspor maçını 2-1, Kayseri Erciyesspor karşılaşmasını ise 3-2 kazandı. Takımın ligin 6. haftasında deplasmanda Kartalspor'a 3-0 yenilmesinin ardından, yönetim teknik direktör Mustafa Çapanoğlu ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

09.10.2008


 

A Millî Takımı 13. sıraya düştü

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), ekim ayı dünya sıralamasını açıkladı.

Türkiye, 3 basamak gerileyerek 13. sıraya düştü. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısı nedeniyle, dünya klasmanında ilk sıraya yükselen, Türkiye'nin 19. Dünya Kupası elemelerindeki rakiplerinden İspanya, bin 643 puanla liderliğini sürdürürken, listenin 2.'si İtalya ile 3. sırada yer alan Almanya da yerini korudu. 2010 Dünya Kupası elemelerinin etkili olduğu sıralamada, dünya kupasını 5 kez kaldıran Brezilya 2 basamak yükselerek, 4. sıraya oturdu, 4. sırada bulunan Hollanda ve ardından gelen Hırvatistan, birer basamak geriledi.Dünya kupası elemelerinde 5. Grup'ta mücadele eden Türkiye, 3 sıra gerileyerek, 13. sıraya düştü. (A) Milliler'in grupta 1-1 berabere kaldığı Belçika 51., 2-0 yendiği Ermenistan 101., Bosna Hersek 75., Estonya da 137. sırada bulunuyor.

09.10.2008


 

Potada çifte heyecan yaşanacak

BASKETBOLDA Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yeni sahipleri 11 Ekim Cumartesi günü Ankara'da yapılacak karşılaşmalarla belirlenecek.

Atatürk Spor Salonu'nda saat 14.00'de başlayacak bayanların kupa mücadelesinin ardından, aynı gün saat 17.30'da erkeklerde Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı yaşanacak. Arka arkaya yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kupası karşılaşmalarında startı bayanlar verecek. Geçen sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe ile play-off finalisti Galatasaray arasındaki maç saat 14.00'de başlayacak. Bu yıl 16'ncısı düzenlenen organizasyonda, Fenerbahçe ve Galatasaray, daha önce 6'şar kez kupayı kazanma başarısı gösterdi. Günün ikinci karşılaşması olan Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı ise saat 17.30'da başlayacak. Bu yıl 24'üncü kez düzenlenecek olan dev organizasyon, 2007-2008 sezonu lig şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası şampiyonu Türk Telekom arasında yaşanacak.

09.10.2008


 

Alex: Taraftar sabırlı olmalı

FENERBAHÇE futbol takımı kaptanı Alex de Souza, oyuncular olarak takıma katkılarının az olduğunu, takıma daha çok şey katmaları gerektiğini söyledi.

Alex, FB TV'deki ''Kaptan Köşkü'' programında yaptığı açıklamada, takımın kötü gidişiyle ilgili bir soru üzerine, ''Oyuncular olarak takıma katkımız az. Bireysel olarak daha çok şey katmalıyız. Hocamızı daha çok anlamalı ve dediklerini daha iyi yapmalıyız'' dedi. Teknik direktör Luis Aragones'e yapılan eleştirilerin normal olduğunu anlatan Brezilyalı futbolcu, ''Eleştirilerin olması normal. Bize olduğu gibi Aragones'e de gelecek. Biz oyuncular olarak Aragones'in istediklerini yapmalı, felsefesini anlamalıyız. Aragones'ten önceki teknik direktörümüz Zico'nun da ilk zamanlarında kötü sonuçlar almıştık. Çünkü alışma süreci geçiriyorduk. Sonra biz onun yapmak istediklerini anladık ve başarılar kazandık'' diye konuştu. Alex, 4-1 gibi farklı bir skorla yenildikleri Kayserispor karşısında, yaptıkları çalışmaları ortaya koyamadıklarını belirterek, ''Rakibimiz daha çok da gol atabilirlerdi. Biz pas, koşu ve pozisyon almayı da yanlış yaptık'' şeklinde konuştu.

ÖZGÜVEN SORUNUMUZ VAR

Alex de Souza, bir soru üzerine, ''Özgüven sorunumuz var. Bazı oyuncularımız adeta sahada kilitlenmiş gibi oldu. Ancak bizim sahada sadece futbol düşünmemiz gerekiyor. Oyunumuzu oynayıp güven eksikliğini aşmayı beklemeliyiz. Ne yazık ki böyle bir dönemden geçiyoruz. Futbolda hata yapabilirsiniz. Birinci hatayı yaptıktan sonra da 'ikinciyi yaparım' diye korkmadan devam etmeliyiz. Çünkü ikinci hatayı yapmaktan korkarsanız yapabildiğiniz şeyleri de yapamaz hale gelirsiniz. Hata yaparak doğru yapmayı öğreneceğiz.'' şeklinde konuştu. Alex, şampiyonluk şansı konusunda ligin bir maraton gibi olduğunu unutmamaları gerektiğini, rakiplerinin puan kaybedeceğini belirtirken, Şampiyonlar Ligi'nde de grupta 4 puanda olan Arsenal ile kendi sahalarında yapacakları maçı kazanmaları halinde İngiliz ekibiyle aynı puana sahip olacaklarını kaydetti. Taraftarlarının mutsuz olduğunu bildiklerini anlatan Alex, futbolcular olarak iyi performans sergileyebileceklerini bildiklerini, sadece biraz daha sabır gerektiğini söyledi.

09.10.2008


 

Almanlar G.Saray'ın çıkmasına sevindi

GALATASARAY'IN UEFA Kupası'nda Hertha Berlin ile aynı grupta yer alması Alman basınında geniş yer aldı.

Berlin'de yayınlanan B.Z gazetesi, ''Olimpiyat Stadı'nda futbol şöleni'' başlığıyla verdiği haberde, Galatasaray'ın Hertha Berlin ile karşılaşmasının TürkAlman futbol şöleni olacağı belirtti. Olimpiyat Stadı'nda Benfica ve Galatasaray maçlarının keyfili geçeceği ifade edilen haberde, Galatasaray hakkında kısa istatistikler de yer aldı. Hertha Berlin'in teknik direktörü Lucien Favre, bu grupta herkesin herkesi yenebileceğini, Ukrayna temsilcisi Metalis Kharkov'un Beşiktaş'ı 41 yendiğini hatırlattı. Kulüp menajeri Dieter Hoeness de zor bir grup olduğunu, turu geçmek için şanslarının bulunduğunu kaydetti.

09.10.2008


 

Yattara ile ilgili kararı Yanal verecek

Trabzonspor Kulüp menajeri Caner Çuvalcıoğlu, Al Saad Kulübü'ne transferi gerçekleşmeyen Yattara konusunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çuvalcıoğlu, Yattara'nın bu gelişmenin ardından tesislere geldiğini belirterek, ''Ersun Hoca ile birlikte Yattara ile görüştük. Sakatlığı var. Bu nedenle salonda çalıştı'' dedi. Artık Yattara'nın transferi konusunun gündemden kalktığını ifade eden Çuvalcıoğlu, ''Yattara bu gelişmelerden olumsuz etkilenmedi. Şu an sakatlığı var. 1-2 gün sonraki durumuna göre hocanın vereceği program doğrultusunda çalışacak. Hoca arzu ederse takımla, arzu ederse ayrı çalıştırır'' dedi.

09.10.2008


 

Sarvan: Hakemler ilk 6 haftada başarılı oldu

MERKEZ Hakem Kurulu 32 üst klasman hakemiyle gerçekleştirdiği toplantıda Turkcell Süper Lig'in ilk 6 haftalık dönemini değerlendirdi.

MHK Başkanı Oğuz Sarvan hakemlerin ilk 6 haftalık bölümdeki yönetimleri nedeniyle genel olarak başarılı bulduklarını söyledi. Süper Lig'de ilk 6 haftayla ilgili sarı ve kırmızı kart istatistiklerini de aktaran Sarvan, hakemlerin toplam 226 sarı, 23 kırmızı kart çıkardığını bildirdi. Sarvan, hakemler Yunus Yıldırım ve Halis Özkahya'nın FIFA listesine alındığını açıkladı.

09.10.2008


 

Bakan Murat Başesgioğlu Ertuğrul Sağlam'ı övdü

SPOR'DAN Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ''Ertuğrul Sağlam'ın hem sporculuğu, hem de teknik direktörlüğü çok iyiydi'' dedi.

Bakan Başesgioğlu, merhum Futbol Federasyonu Eski Başkanı Hasan Doğan anısına düzenlenen Ampute Futbol Turnuvası'nda yaptığı açıklamada, Ertuğrul Sağlam'ın istifasının Beşiktaş Kulübü'nün kendi iç yönetimleriyle ilgili bir konu olduğunu belirterek, ''Gönül arzu ederdi ki sezona başlayan teknik adam, sezonu bitirsin. Ama Türkiye'de bu sık sık oluyor, teknik direktör değişikliğine gidiliyor. Ertuğrul Sağlam'ın hem sporculuğu hem teknik direktörlüğü çok iyiydi. Ama ne yapalım, Türk sporunda gündelik başarı isteniyor. Umarım bu karar hem kulüp için hem de Ertuğrul için faydalı olur'' diye konuştu.

09.10.2008


 

Ankaragücü Hakan Kutlu ile "devam etme" kararı aldı

ANKARAGÜCÜ Kulübü Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantı sonrasında teknik direktör Hakan Kutlu ile yollarına devam etme kararı aldı.

Turkcell Süper Lig'de alınan kötü sonuçların ardından Hakan Kutlu'nun istifa etmeyi düşündüğü, ancak başkan Cemal Aydın ile yapılan görüşme sonrasında Aydın'ın Kutlu'yu istifa etmemesi konusunda ikna ettiği öğrenildi. Kutlu'nun istifa kararından vazgeçtiği, ancak yardımcı antrenörleriyle devam edip etmeyeceği konusunun ise henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

09.10.2008


 

Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır'a Avrupa görevi

FIFA kokartlı Türk hakemler Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır'a FIFA ve UEFA'dan görev verildi.

İzlanda ile Makedonya arasında 15 Ekim'de oynanacak olan 2010 Dünya Kupası Avrupa elemeleri 9. Grup maçını Selçuk Dereli yönetecek. Dereli'nin yardımcılıklarını Cem Satman ve Alper Ulusoy yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Hüseyin Göçek. İspanya ile İsviçre arasında 14 Ekim'de oynanacak 2009 Avrupa Ümitler Şampiyonası play-off maçını ise Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'ın bu maçta yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ve Bahattin Duran yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Tolga Özkalfa.

09.10.2008


 

Antalya'da 4'lü futbol turnuvası düzenlendi

CORNERSPOR tarafından düzenlenen Antalya Cup'a Sivasspor, Denizlispor, Bursaspor ve Konyaspor katılacak.

Lig'e milli maç nedeniyle verilen aradan faydalanmak isteyen 4 takım, hem kamp hem de hazırlık maçları yapmak amacıyla Antalya'ya gelecek. Takımlar bu sırada, futbol takımları organizasyonu yapan Cornerspor tarafından 1012 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Antalya Cup'da mücadele edecek. Turnuvada, 10 Ekimde Sivasspor, Bursaspor ile Belek'teki Suena otelinin sahasında saat 17.00'de karşılaşırken, aynı gün Denizlispor ile Konyaspor Side'deki Süral Otel'in sahasında 17.00'de karşı karşıya gelecek.

09.10.2008


 

2009 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda kura günü

TÜRKİYE'NİN ev sahipliğinde, 2009 yılında İstanbul ve İzmir'de düzenlenecek Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'nın kura çekimi bugün İzmir'de yapılacak.

Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer, CEV asbaşkanları ve şampiyonada yer alacak 16 ülkenin voleybol federasyonu başkanlarının katılacağı kura çekimi, İzmir Hilton Oteli'nde saat 10.30'da başlayacak. Kura çekiminde yer alacak ülkeler şöyle: Türkiye, Almanya, İtalya, İspanya, Hollanda, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Sırbistan, Estonya, Fransa, Yunanistan, Rusya, Polonya, Finlandiya. 2009 Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası, 1-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

09.10.2008


 

Shop&Miles Sailing Cup’ın galibi "MAT 12" 8. oldu

MAYIS ayında İstanbul'da ve Ağustos ayında Turgutreis'te düzenlenen Shop&Miles Sailing Cup'ın galibi ''Mat 12'' teknesi ve ekibi, St. Tropez'de gerçekleştirilen, ''Les Voiles de Saint-Tropez'' yelken yarışlarında, kendi klasmanında 8. oldu.

''Tradition'', ''Wally'', ''Modern'' ve ''Spirit of Tradition'' olmak üzere 4 kategoride yapılan yarışlara, 316 tekne katıldı. Shop&Miles'ın desteği ile yarışan ve bu yarışa katılan ilk Türk teknesi olduğu bildirilen ''Mat 12'' teknesi, ''Modern'' kategorisinde, IRC-B sınıfında yarışan 42 tekne arasından 8.'liği elde etti.

09.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır