"Gerçekten" haber verir 09 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Borsalarda düşüş bir türlü durmuyor

Küresel finansal kriz bütün dünyayı etkilemeyi sürdürürken, Asya borsalarından sonra işlemlerin devam ettiği Avrupa borsalarında da düşüş eğilimi hakim bulunuyor. Güne yine düşüşle başlayan Avrupa borsaları, ilerleyen saatlerde kısmen yükselişe geçtilerse de, sıkıntı atlatılabilmiş değil. Rusya Borsası yüzde 14 oranında değer kaybedince Cuma gününe kadar işlemler durdurularak borsa kapatıldı. Tokyo Borsası da yüzde 9,4 değer kaybetti.



En pahalı kredi kartını Türkler kullanıyor

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dünyadaki en pahalı kredi kartını Türk halkının kullandığını savundu.



Bütçeye kriz tırpanı

ALMANYA Alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Hazine Müsteşarlığı bürokratları, 2009 bütçesine dönük çalışmalarını hızlandırdı.



2000 yabancı yatırımcı İstanbul’da buluşuyor

İslâm ülkeleri arasında işbirliğini sağlamak ve ticari faaliyetleri canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen 12. MÜSİAD Fuarı ve 12. Uluslararası İş Forumu (IBF) 61 ülkeden 2000’i aşkın yabancı işadamını İstanbul’da buluşturacak.



Krize karşı acil önlem alınmalı

ADANA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, ABD’de başladıktan sonra hızla Avrupa ülkelerine yayılan ekonomik krizin boyutlarının, piyasalardaki finansal belirsizlik ve güvensizliğin de etkisiyle genişleyerek sürdüğünü belirterek, hükümetin iş dünyasının beklentileri doğrultusunda önlem almasını istedi.



IMF: Kriz tırmanacak

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF), ABD’de kredi zararları ve bu kredilere dayalı mali varlık kayıplarının toplam 1 trilyon 400 milyar dolara ulaşabileceğini açıkladı.



Şirketler kapanıyor yenisi açılmıyor

TÜRKİYE'DE bu yılın 9 ayında, kapanan şirket sayısında yüzde 1,49 artış, yeni kurulan şirketlerin sayısında ise yüzde 4,99 gerileme oldu.



Avrupa borsalarında kırmızı alarm sürüyor

KÜRESEL finansal kriz bütün dünyayı etkilemeyi sürdürürken, Asya borsalarından sonra işlemlerin devam ettiği Avrupa borsalarında da düşüş eğilimi hakim bulunuyor.



Dünyanın şeker dengesi açık verdi

ULUSLARARASI Şeker Örgütüne (ISO) göre, dünya ham şeker üretiminin, 2008/2009;da, 2004/05;ten beri ilk defa önceki sezona göre 7,4 milyon tonluk ciddi bir düşüş ile 161,6 milyon tona gerilemesi bekleniyor.



 
GAZETE 1.SAYFA

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır