"Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terör yasa çıkarmakla önlenmez

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Cemil Çiçek, terör sorununun sadece yasa çıkarmakla çözülemeyeceğini söyledi.

Yasa çıkarmanın bu işin kolaycılığına kaçmak olduğunu belirten Çiçek, “Sorun çözmede belki en kolayı yasa çıkarmaktır. Ama sadece yasa çıkarmak işi çözmüyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı Cemil Çiçek, katıldığı bir televizyon programında terörle mücadele konusunda alınacak tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu. Terörün dinamik bir süreç olduğunu hatırlatan Çiçek, daha önce alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Terörle mücadele konusunda iki nokta üzerinde durduklarını kaydeden Çiçek, “Birincisi bugüne kadar ne gibi önlemler aldık bundan sonra ne yapmamız lâzım. Diğeri ise bugüne kadar nerde hata yaptık? Bu değerlendirmeleri TSK ile birlikte yapıyoruz. Her gelişmeden sonra acaba bizden sadır olan bir eksiklik var mı? Bunu düşünmemiz gerekiyor. Yeni tedbirler ve mevcut uygulamaların değerlendirmesini yaptık, yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çiçek, terörle mücadelenin sadece hukuksal boyuttan ibaret olmadığını ifade etti. Altyapıda eksiklik varsa bunlara ilâveler yapılacağını anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

“Sorun çözmede belki en kolayı yasa çıkarmaktır. Yasal eksiklik var mı acaba geriye dönüp baktığımızda? Meselâ geriye dönüp baktığımızda ‘acaba yasal eksiklik var mı?’ Cezalar daha ağır olsaydı bu işler olmaz mıydı? Terörü besleyen iç kaynaklar var dış kaynaklar var. Eğitimsizlikten, ekonomik dengesizlikten dış boyutlarına varana kadar. Bu sorunun bir günde kaldırılması mümkün değil.”

Terörün bilinmeyeni çok olan bir iş olduğunu dile getiren Çiçek, bu konuda iddialı konuşmanın yanlış olduğuna dikkat çekerek, “Terör bitti, beli kırıldı gibi klişe ifadeler terörle mücadelede işimizi güçleştiriyor. Orası bizim için BBG ise bunlar niye çözülmüyor? Bazı şeyler iç politika malzemesi yapıldı. Böyle olunca da vatandaşın kafası karışıyor. Sorular ve sorgulamalar yapılmaya başlandı. Bu iş sadece silâhla olmaz. Başka tedbirlerin alınması lazım” dedi.

11.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ÇÖLLEŞME 1.2 MİLYAR İNSANI TEHDİT EDİYOR

  İngiltere’de barlar mescide dönüşüyor

  Küresel ısınma etkisini gösteriyor

  Etiyopya, kırmızı alarm veriyor

  Orada biri var mı?

  Dünyanın en güvenli bilgisayar ağı

  Selçuk: Defolu anayasa ile ülke yönetilemez

  Terör, eğitimsizlikten ve işsizlikten besleniyor

  FT: Askerin yetkilerini arttırmak reformları aşındırabilir

  Toptan, uzlaşma arıyor

  Bala’da, 4.5’lik sarsıntı

  “Kaçaklar” firarda

  Üyeliğiniz size bağlı

  Üyeliğimizden AB de kazançlı çıkacak

  İki tahliye

  MHP’den Babaoğlu’na golf eleştirisi

  Çakıcı’nın cezasına yeni TCK indirimi

  Golf oynayan Türk general tepki topladı

  Orgeneral Başbuğ’dan Bahçeli’ye ziyaret

  Terör yasa çıkarmakla önlenmez

  Tarihimizi ciddiyetsiz memurlar tahrip etti

  Cerrahlar yeni teknikler öğrenecek

  Erzurum’da 104 daire boşaltıldı

  Trafik kazasında 18 tarım işçisi yaralandı

  Arı kovanlarında uyuşturucu ele geçirildi

  Polis, izinsiz gösteri yapan grupları dağıttı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır