"Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Bosna önünde 3 puan şart

(A) Milli Futbol Takımı, 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenecek 19. Dünya Kupası Finalleri öncesi Avrupa elemelerinde 5. Grup'taki üçüncü maçında bugün İstanbul'da Bosna-Hersek ile karşılaşacak.

BJK İnönü Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak ve ATV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Kassai'nin yardımcılıklarını Gabor Eros ve Tibor Vamos yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sandor Szabo. Türkiye gruptaki ilk 2 maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-0 yenerken, kendi evinde Belçika ile 1-1 berabere kaldı. Bosna-Hersek ise deplasmanda İspanya'ya 1-0 yenilip, kendi sahasında Estonya'yı 7-0'la geçti. 5. Grup'ta Türkiye, BJK İnönü Stadı'nda Bosna Hersek'i konuk ederken, gruptaki diğer maçlarda ise Estonya - İspanya ile Belçika da Ermenistan ile karşı karşıya gelecek.

MİROSLAV BLAZEVİÇ, TERİM'İ ÖVDÜ

Bosna Hersek teknik direktörü Miroslav Blazeviç, yaptığı açıklamada, Türkiye'yi favori göstererek, "Dünyanın en ünlü teknik direktörlerinden biri Türkiye'de. Çok iyi bir takım. Türkler eksik olduklarında daha tehlikeli oluyorlar." diye konuştu.

BOSNA HERSEK İLE 4. KARŞILAŞMA

Türk Milli Futbol Takımı, rakibiyle 4. kez karşı karşıya gelecek. Türk Milli Takımı, Bosna-Hersek ile daha önce yaptığı 2'si resmi, 1'i özel toplam 3 maçtan 2'sini yitirdi, 1'ini kazanabildi. Toplam 3 gol atıp, 5 gol yedi. 16 Ağustos 2000 tarihinde Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yapılan özel müsabakayı 2-0 kazanan evsahibi ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2 Haziran 2007 tarihinde yine Saraybosna'da yapılan maçtan ise bu kez 3-2 galip ayrılmayı bildi. Türkiye, 21 Kasım 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu son maçını ise Nihat Kahveci'nin golüyle 1-0 kazanarak, final biletini almıştı.

A MİLLİLER 456. SINAVA ÇIKIYOR

A Milliler gruptaki 3. maçla birlikte 456. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 239'u resmi, 216'sı özel olmak üzere geride kalan toplam 455 maçta 159 galibiyet, 109 beraberlik alırken, 187 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 584 gol atarken, kalesinde 699 gol gördü.

11.10.2008


 

İnönü Stadında 66. maç

(A) Milli Futbol Takımı, bugünkü Bosna-Hersek maçını yapacağı İstanbul BJK İnönü Stadı'nda daha önce 65 kez sahaya çıktı.

Milliler, geride kalan maçlarda Dolmabahçe'de 27 galibiyet alırken, 22 kez yenildi, 16 maçta da eşitliği bozamadı. BJK İnönü Stadı'nda rakip fileleri toplam 82 kez havalandıran ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 85 gol gördü. Türkiye, BJK İnönü Stadı'nda ilk maçını 30 Mayıs 1948'de Avusturya ile yaptı ve özel karşılaşmayı 1-0 kaybetti. Milliler, Dolmabahçe'deki son randevusunda ise 6 Şubat 2008 tarihinde İsveç ile özel maçta 0-0 berabere kaldı. (A) Milli Futbol Takımı, BJK İnönü Stadı'nda en farklı skorlu galibiyetini 28 Mayıs 1950'de özel maçta İran'ı 6-1 yenerek alırken, en farklı skorlu yenilgisini ise 14 Kasım 1984'de Dünya Kupası elemelerinde 8-0 ile İngiltere'ye karşı yaşadı.

11.10.2008


 

Terim'in 80. millî sınavı

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Bosna-Hersek ile bugün yapacağı 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup'taki üçüncü maçıyla birlikte 80. milli sınavına çıkacak.

(A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını açık ara elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 79 maçta, 37 galibiyet, 23 beraberlik, 19 yenilgi alırken, 116 gol atıp, kalesinde 88 gol gördü.

11.10.2008


 

Beşiktaş'ı sahipsiz bırakmadım

ESKİ Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, kulüpten ayrılmasının, teknik direktör Mustafa Denizli'nin göreve gelişiyle ilgisi olmadığını açıkladı.

Sinan Engin, yaptığı yazılı açıklamada, bazı çevrelerin üretmekten keyif aldıkları hayali senaryolara itibar edilmemesi için bu açıklamayı yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''İstifa etmemin Mustafa Denizli'nin gelişiyle ilgisi yoktur. Aksine kendisi göreve devam etmem konusunda bana büyük ısrarlarda bulunmuştur. Mustafa Denizli ile bir sorun yaşamamızın imkanı yoktur. Ancak benimle ilgili yapılan haksız saldırıların, yeni ekibi rahatsız etmesini engellemek de bana düşen ilk görevdir. Sevgili başkanımızın gitmemi engelleme girişimlerini de görev yaptığım dönemde 'başarılı olduğumun' bir ölçüsü olarak değerlendiriyorum.''

MUSTAFA DENİZLİ BAŞARILI OLUR

Geçtiğimiz günlerde istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile birlikte görevi bırakmamasının nedenlerini de açıklayan Engin, şu ifadeleri kullandı: ''Sağlam ile beraber bırakmadım, çünkü Beşiktaş'ı sahipsiz bırakmak bu camiaya verilecek en büyük zarar olurdu. Sağlam ile beraber bırakmadım, çünkü ben başkanımız Yıldırım Demirören'i böyle kritik bir aşamada yalnız bırakmak istemedim. Sağlam ile beraber bırakmadım, çünkü transferlerini bizzat yaptığım yabancı oyuncular başta olmak üzere tüm futbolcu ekibimizle ilgili bilgileri görevi yeni devralacak ekibe vermeyi kendime bir borç bildim. Bazı eleştirilere çok sinirlendim ama kan kusup kızılcık şerbeti içtim.'Nitekim, çok yakından tanıdığım, çok takdir ettiğim, Beşiktaş'ı büyük hedeflere taşıyacağına yürekten inandığım Mustafa Denizli'nin göreve başladığı gün, bayrağı kendisine teslim etme şansını buldum. Dediğim gibi ben genel değil 'gönül' menajeriyim. Büyük Beşiktaş'a elimden geldiğince yardım etmeye devam edeceğim.'''

11.10.2008


 

F.Bahçe potada çifte kupa istiyor

BASKETBOLDA Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın yeni sahipleri bugün Ankara'da yapılacak karşılaşmalarla belli olacak.

Atatürk Spor Salonu'nda saat 14.00'de başlayacak bayanların kupa mücadelesinin ardından, saat 17.30'da erkeklerde Cumhurbaşkanlığı Kupası heyecanı yaşanacak. Arka arkaya oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası maçlarında startı bayanlar verecek. Geçen sezonun lig şampiyonu Fenerbahçe ile play-off finalisti Galatasaray arasındaki müsabaka saat 14.00'de başlayacak. Bu yıl 16'ncısı düzenlenen organizasyonda, Fenerbahçe ve Galatasaray, daha önce 6'şar kez kupayı kazanma başarısı gösterdi.

ERKEKLERDE F.BAHÇE-TÜRK TELEKOM

Günün ikinci karşılaşması olan Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçı ise saat 17.30'da başlayacak. Bu yıl 24'üncü kez düzenlenecek olan dev maç, 2007-2008 sezonu lig şampiyonu Fenerbahçe Ülker ile Türkiye Kupası şampiyonu Türk Telekom arasında oynanacak. Tarihinde 4 kez kupa şampiyonu olan Fenerbahçe Ülker, 1990, 1991, 1994 ve 2007 yıllarında bu sevinci yaşarken, Ankara temsilcisi Türk Telekom ise 1997 yılında kupayı müzesine götürme mutluluğunu tattı.

11.10.2008


 

Gerets: İstanbul'da balık yemeği çok özledim

FRANSA 1. Lig takımlarından Olympique Marsilya'yı çalıştıran Erik Gerets, İstanbul'u çok özlediğini belirterek, ''Boğaz'da gezmek, balıkçı teknelerini seyretmek bir rüya gibiydi'' dedi.

Belçika'nın en yüksek tirajlı gazetesi HLN'ye röportaj veren Galatasaray'ın eski teknik direktörü Erik Gerets, Marsilya'yı çok sevdiğini, ancak İstanbul'u da özlediğini kaydederek, ''İstanbul çok özel bir yer. Boğaz'da gezmek, balıkçı teknelerini seyretmek, o güzel restaurantlarda balık yemek benim için bir rüya gibiydi. Ama şu an kendime dikkat etmem lazım. Biraz kilo aldım. 2-3 hafta bel ağrısı çektim. Onun için ne yediğime dikkat ediyorum'' ifadelerini kullandı. 54 yaşındaki deneyimli teknik adam, Marsilya'da sade bir yaşam tarzının olduğuna değinerek, şöyle devam etti: ''Ara sıra şehri geziyorum. Evimde yüzme havuzum var ama hiçbir zaman kullanmıyorum, çünkü yüzmeden nefret ediyorum. Motosikletle gezmeyi çok severim. 2 tane Harley Davidson'um vardı. İkisini de çaldılar. Onun için şu anda yeniden motosiklet almayı düşünmüyorum.

11.10.2008


 

F.Bahçe-Arsenal maçı biletleri satışa sunuldu

FENERBAHÇE'NİN 21 Ekim Salı günü kendi sahasında İngiltere'nin Arsenal takımıyla Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yapacağı maçın biletleri satışa çıkarıldı.

Biletix'ten yapılan açıklamada, kongre üyesi ve Taraftar Kart sahiplerine internet ve çağrı merkezi üzerinden bilet satışı yapılmayacağı bildirildi. Daha önce internet ve çağrı merkezinden alınmış biletlerin perakende satış noktalarından teslimatları sırasında işlemin yapıldığı Taraftar Kart'ın, kredi kartı ve kredi kartı sahibinin kimliğini ibraz etmesi zorunluluğu getirildiğini ifade eden Biletix yetkilileri, Platinum Kart (kart başına 3 bilet) Gold Kart (kart başına 2 bilet) Klasik Kart (kart başına 1 bilet) alabileceklerini açıkladı. Fenerbahçe-Arsenal maçının bilet fiyatları şöyle: Fenerium Alt B-F Blok: 255 YTL, Fenerium Alt C-E Blok: 305 YTL, Fenerium Alt G Blok: 205 YTL, Fenerium Üst Tribun E Blok: 175 YTL, Fenerium Üst Tribun H-I Blok: 132 YTL, Migros: 66 YTL, Telsim: 66 YTL.

11.10.2008


 

Küresel ekonomik kriz Formula 1'i tehdit ediyor

ULUSLARARASI Otomobil Sporları Federasyonu (FIA) Başkanı Max Mosley, Formula 1'in içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkması için acil önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Mosley, Formula 1'in krize en fazla 2 yıl daha dayanabileceğini belirterek, ''Acele etmemiz lazım.

Eğer doğru kararlar almazsak Formula 1 sona erebilir. Giderlerin ciddi bir şekilde azaltılması lazım. Bu sorun uzun süredir var. Global kriz bunu daha da artırdı. Formula 1 o kadar pahalı oldu ki yeni sponsorlar para vermek istemiyor'' diye konuştu. 19 Ekim'de Çin'de krizle ilgili toplantı yapacaklarını ifade eden Mosley, ''Müdahale etmezsek bankaların sponsor olduğu takımlar iflas edebilir. Her yarış için 18-45 milyon Avro start parası isteniyor. Kanada Grand Prix'si borçlar ödenmediği için 2009 takviminden çıkarıldı. Bazı Avrupa ülkeleri de gelecek yıldan sonra Formula 1'i organize etmeyi düşünmediklerini söylediler'' dedi.

11.10.2008


 

Voleybol liginde maraton bugün start alıyor

VOLEYBOLDA, Aroma Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinde 2008-2009 sezonu, bu hafta sonu yapılacak maçlarla start alıyor.

Bayanlarda ve erkeklerde 12'şer olmak üzere toplam 24 takımın mücadele edeceği ligde yeni sezon bugün yapılacak maçlarla başlayacak. Ligde ilk devre 11 Ekim 2008-21 Aralık 2008, 2. devre 10 Ocak 2009-22 Mart 2009 tarihleri arasında oynanırken, play-off müsabakaları ise 28 Mart 2009 tarihinde başlayacak.

11.10.2008


 

Bosna ciddiye alınmalı

İstanbul'da Belçika ile sürpriz bir beraberlik alan A Milli Takımı oynayacağı Bosna ve Estonya maçlarından 6 puan çıkarmak zorunda.

Bosna-Hersek maçını bu açıdan çok önemli bir maç olarak görüyorum. Rakibimiz bizi zorlayabilecek bir takım hüviyetinde. Hatırlarsanız Euro 2008 gruplarında yine Bosna-Hersek ile eşleşmiş ilk maçı kaybettikten sonra Ali Sami Yen'de oynadığımız son maçımızı kazanarak şampiyonaya gidebilmiştik. O maçlarda rakibimizin bizi ne kadar zorladığını görmüştük. Bosna milli takımı asla küçümsenmemeli. Son yıllarda futbolda bir çıkış içerisindeler. Hızlı ve kontra oyun oynamak konusunda epey maharetli bir takımları var. Ayrıca fizik güçleri de yüksek bir takım.

Sakatlıklarla başı belada olan A Milli Takımımızın rakibi karşısında en büyük kozu teknik kapasitesi yüksek oyuncuların fazla olması olacaktır. Çok önemli oyuncularımız sakat olmasına rağmen kadromuzdaki bir çok isim yetenek ve kaliteleriyle kendilerini ispat etmiş oyuncular. Arda Turan ve Kazım Kazım maçın adamları olabilirler. Sağ ve sol kanatlarımızın emanet edileceği bu iki oyuncuya bu akşam büyük işler düşüyor. Hücuma verecekleri desteğin yanında arkalarında oynayacak defans elemanlarınada yardımcı olmak zorundalar. Aksi takdirde Bosna-Hersek az adamla yarı sahamızda bizi yakalarsa büyük sıkıntılar çekeriz. Dolayısıyla hücuma çıkarken topların iyi kullanılması ve rakibe kaptırılmaması gerekiyor.

Bu noktada Bursaspor'da oynadığı futbolla alkış alan Yusuf'u da Fatih Terim mutlaka değerlendirmeli ve ilk onbirde forma vermeli. Ayrıca Kazım Kazım'ı sağ bekte kullanabileceğini Brezilyalı tecrübeli yıldız Cafu benzetmesiyle ima eden Fatih Hocanın böyle bir tercih yapması bizce hata olur. Çünkü Kazım'ın pozisyonu belli. Bu futbolcu ofans elemanı. Defanta kullanmak pahalıya patlayabilir. Kaldıki o mevkide Sabri, Serkan Balcı ve Serdar gibi kullanabileceği oyuncular varken bu riski almayacağını düşünüyorum. Servet ve İbrahim Kaş'ın göbekteki ikiliyi oluşturacağı defans hattının sol bölgesine hava toplarındaki hakimiyetinden faydalanmak için Hakan Balta'ya görev vermeli. Kalecimiz Volkan'ın ise iyi gününde olmasını temenni edelim.

Son olarak sıkıntımızın olmadığı tek mevkinin forvet olduğunu söyleyebiliriz. Halil Altıntop ile birlikte Mehmet Yıldız'ın oynaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Mehmet Yıldız rakibin diri savunmasını yıpratabilecek ve ayrıca ayağında top saklayabilecek bir oyuncu olduğu için Halil Altıntop'un da pozisyona girmesini kolaylaştıracaktır. Bosna-Hersek ve Estonya maçlarından 6 puan alabilmemiz rakiplerimizi ne kadar ciddiye aldığımıza bağlı olacaktır. Kırılma noktasını ciddiyet olarak işaretliyorum. Haydi hayırlısı...

EFE KIRMIZI

11.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır